Proteinmangel

Proteiner er essentielle stoffer i den menneskelige krop. Vi lider vitamin og mineral-mangel næsten hvert forår, og er sikker på, blues og træthed er konsekvensen af ​​avitaminosis. Men vi næppe gætte på, at mange sundhedsproblemer kan skyldes proteinmangel.

Proteinmangel

Hvorfor er proteiner vigtige?

Protein er grundlaget for krop konstruktion. Proteiner består af muskler, væv, indre organer, blodlegemer, immun organer, hår, negle og hudceller.

Mad proteiner er taget til stykker som aminosyrer i tarmen. Aminosyrer komme ind i leveren til at producere deres egen krop proteiner. Nogle aminosyrer kan produceres af kroppen, og nogle af dem kun at komme udefra. Disse er essentielle syrer, men de er kun indeholdt i animalske proteiner. Vegetabilske proteiner har en dårligere sæt aminosyrer, så de ikke betragtes fuldt udviklet.

Andre vigtige protein funktioner er den enzymatiske og metaboliske dem.

Endvidere proteiner overføre vigtige stoffer - ioner, næringsstoffer og andre - til og fra cellerne. Proteiner beskytter vores krop mod infektioner, fordi immun organer og slim beskyttende proteiner er alle proteinmolekyler.

Proteiner holde os unge og smukke - og det er takket være en rettidig fornyelse af kollagen og elastin molekyler, der forhindrer dehydrering, hudens ældning og rynker.

Sådan Detect proteinmangel?

Hvis du har slasket muskler, slappe hud eller rynker på dit ansigt, før du er tredive - du er sikker på at have problemer med protein metabolisme. Hvis du gør regelmæssig motion, og ikke forbruge nogen proteiner, fordi du er fastende eller holde en lav-protein kost - har du også problemer med protein metabolisme. Du bør genoverveje din kost, hvis din vægt er mere end 25% over det normale, og hvis der er fedme - så meget mere. Hvis du lider af proteinmangel, dit stofskifte bremser, og det mindsker enzymer og hormoner 'aktivitet, hvilket i sidste ende fører til muskelmasse tab og få fedt.
Tag et nærmere blik på din hud, negle og hår. Hvilken tilstand er de i? De har en næsten helt protein oprindelse, og påvirkes alvorligt i tilfælde af proteinmangel. Hvis du har kronisk proteinmangel, din hud bliver slasket og bleg, defekter vises, håret bliver sprødt, negle exfolierer og vokse tilbage værre.
Immunitet problemer betyder hyppige forkølelser, allergier, dermatitis og pustuløs udslæt. I almindelighed er de også forbundet med proteinmangel - der er kun noget at bygge immunceller og antistoffer fra. Fordøjelsesbesvær, forstoppelse, utilpashed, træthed og lav modstand mod stress kan også forekomme.

Proteinmangel Behandling

1. Ændre din kost kritisk

Du kan føle, at du spiser meget kød, men i virkeligheden er disse fødevarer indeholder meget lidt mad kvalitet protein (og nogle gange de ikke indeholder det overhovedet). Følgende fødevarer er relativt betragtet som kødprodukter: kogt eller røget pølser, færdigretter med "kød", gemme frikadeller, røget skinke, skank, ruller mv

For at variere dine måltider, kan du spise disse fødevarer fra tid til anden, men ikke bruger dem ofte - især som en kilde til protein! Der er bare ikke nok af det i disse produkter.

2. Vælg magert kød og fedtfattige fisk

Fat sinker protein absorption. Den fedeste fødevarer er laks, havkat, gæs og ænder, torskelever, svinekød og oksekød bryst. De bedste kilder til protein er uden skind kylling, oksekød, kanin, kalkun, og æg. Men det ville være godt at sprede din kost med vegetabilske proteiner i form af bælgfrugter, nødder og boghvede.

I betragtning af denne, de mest nyttige måder at tilberedning af kød er folie ristning, dampende, og stewing.

3. Spis protein separat

Protein fødevarer skal spises separat fra kartofler, korn og brød, ellers de er dårligt absorberet. Det er bedre at kombinere kød og grøntsager - friske eller stuvet - de hjælper fordøje protein. Spis protein fødevarer før 18:00, da dens fordøjelse natten bliver temmelig vanskeligt.

Samtidig, skal du ikke overbelaste din krop med protein, fordi dens overskydende fører til tarm forrådnelse, metabolismeprodukter forgiftning, forstoppelse og en tung mave.