Progesteron niveauet i begyndelsen af ​​graviditeten

Progesteron niveauet i begyndelsen af ​​graviditeten


Progesteron er et hormon, der er nødvendig for at støtte graviditet, hvilket er grunden til lavt progesteron niveauet i begyndelsen af ​​graviditeten er en bekymring.

Vigtigheden af ​​progesteron

Progesteron er et steroid hormon, der hjælper med at regulere menstruationscyklus hos ikke-gravide kvinder. I en gravid kvinde, det tykner og vedligeholder livmoderslimhinden, så fosteret kan implantere sikkert. Dette hjælper også forblive implanteret i livmodervæggen. Lav progesteron (noget mindre end 15 ng / ml som diagnosticeret ved en blodprøve), kan være et tegn på en ikke-levedygtig graviditet eller det kan forårsage abort. I nogle tilfælde kan tab af graviditet forebygges med hurtig behandling.

Progesteron niveauet tidligt i graviditeten og ikke-levedygtige graviditeter

Det er ikke ualmindeligt, at et lavt progesteron niveauet i begyndelsen af ​​graviditeten at være forårsaget af en ektopisk eller tubal graviditet. Dette sker, når blastocyst lægger inde i æggelederen stedet livmodervæggen. Æggelederen kan ikke støtte en voksende fosteret, så disse graviditeter er ikke levedygtige. Ud over lavt progesteron, ektopiske graviditeter undertiden har følgende symptomer:

  • Vaginal blødning (som regel mere end spotting)
  • Bækkensmerter
  • Mavesmerter
  • Lavere rygsmerter
  • Svimmelhed fra blodtab

Ektopiske graviditeter kan være forårsaget af delvist eller fuldstændigt blokerede æggeledere. Dette kan være forårsaget af underlivsbetændelse, arvæv fra tidligere operationer, eller endometriose. Ektopiske graviditeter kan være meget farlig og skal behandles omgående. Behandlingen består af enten en injektion af methotrexat, som standser væksten af ​​embryonet, eller kirurgi. Kirurgi er nødvendig i de fleste mere avancerede tilfælde.

Andre årsager til Low Progesteron

Andre årsager til lav progesteron kan være behandlelige og omfatter:

  • Insulinresistens
  • Høje niveauer af østrogen
  • Fejlernæring
  • Stress, hvilket fører til en overproduktion af cortisol, stress hormon
  • Manglende aktivitet

Behandling af Low Progesteron

I de ovenfor beskrevne betingelser kan graviditet være levedygtige, men det er afgørende at tage rettidige skridt for at øge progesteron niveauet, således at livmoderslimhinden ikke sprede og forårsage abort. Behandlingen består af at fjerne enhver primære årsag til den lave progesteron (f.eks behandle spørgsmål af ernæring) og indføre yderligere progesteron i den gravide kvindes systemet enten gennem injektion, vaginal stikpille eller et pill.The stikpille form for progesteron er mest almindeligt ordineret af sundhedspersonale til dette formål, selv om den mundtlige progesteron supplement, Prometrium, vinder i popularitet som godt.

Sundhedspersonale vil normalt anbefale, at progesteron tilskud fortsættes indtil den fjerde måned af graviditeten, når moderkagen normalt overtager progesteronproduktion og naturlige progesteron niveauer stige. Brugen af ​​progesteron tilskud er ikke uden kontroverser, da der er lidt klinisk forskning for at indikere, at tilskud dramatisk falder aborter. Da det generelt anses for sikre og kan forhindre, at aborter, mange behandlere mener dog, de potentielle fordele opvejer de mulige ulemper.

Informer dig selv

Lave progesteron niveauet kan om. Med hjælp af information og øjeblikkelig assistance, kan de negative virkninger af lavt progesteron niveauet i begyndelsen af ​​graviditeten være noget afbødes.