Professionel Groomer Kelly Haggard tilbyder rådgivning om Hund Grooming

Professionel Groomer Kelly Haggard tilbyder rådgivning om Hund Grooming
Kelly Haggard med hendes blodhund Jersey Joe

Grooming din hund er en løbende afgift. Der er nogle ting, der er bedst at overlade til en professionel groomer og andre, du kan gøre derhjemme selv. LoveToKnow talte til Kelly Haggard, medejer af Clippety Do Dawg, en hund grooming forretning beliggende i Cumberland, Indiana, om, hvordan du bedst pleje til din hunds grooming behov.

Om Kelly Haggard

LoveToKnow (LTK): Kelly, hvor længe har du været grooming hunde, og hvad gjorde du ønsker at komme ind i denne forretning?

Kelly Haggard (KH): Jeg har været en groomer siden omkring 1990. Jeg havde gået på kunstskole efter gymnasiet. Da jeg vidste en fin kunst grad ville ikke få mig langt, jeg tænkte på at arbejde med dyr. Jeg havde altid ønsket at være en dyrlæge, da jeg var barn, men fagligt jeg bare ikke gode nok karakterer i skolen. En dag blev jeg bader min familie hund, en dværgschnauzer hedder Muffin, og min mor var watching mig og sagde at hun troede, at jeg skulle blive en hund groomer. Hun begyndte at gøre nogle forskning, fandt en hund grooming skole i Indiana, og underskrevet mig op. Min kærlighed til dyr og min kunstneriske karakter gjorde hund grooming en god karriere for mig, og resten er historie.

Grooming Tips

Professionel Groomer Kelly Haggard tilbyder rådgivning om Hund Grooming

Kelly grooming Gizmo, en Shih Tzu

LTK: Hvordan kan almindelige grooming hjælpe mennesker, der har milde allergier?

KH: Det kan hjælpe en masse. Badning en hund på en regelmæssig basis vil fjerne skæl fra pels, der forårsager allergiske reaktioner for mange mennesker. Regelmæssig børstning og klipning hjælper også, hvis din race har brug for denne form for grooming. Det er forbløffende, hvor meget mindre en regelmæssigt strigles hund vil kaste, hvilket gør ikke kun mennesker gladere, men dit kæledyr også.

LTK: Hvad kan hundeejere gøre for at holde deres hunde i tip-top form mellem grooming aftaler?

KH: Det bedste, de kan gøre, er at børste deres hunde. Så ofte jeg ser disse små hunde kommer i, der ikke er børstet i måneder. Hvis jeg skal klippe deres hår af, nedenunder vi ser ting som tumorer, vorter, flåter og lopper. Disse ting ejeren aldrig bemærket, fordi de aldrig børstet deres hund. Ved ikke at børste det frakke, kan huden begynde at få icky, fordi du ikke er at fordele olier i pelsen.

Professionel Groomer Kelly Haggard tilbyder rådgivning om Hund Grooming

Kelly grooming Muffin, en maltesisk

Kontroller også, de ører og negle. Ører kan blive yucky natten, så det er altid en god ide at tage et kig inde i dem en gang om ugen eller deromkring.

Tjek deres negle. Hvis de ikke har deres negle trimmes regelmæssigt, kan neglene blive meget lang og afbryde, undertiden brækker under "hurtig", som er dybest set en blod vene, der løber ned i midten af ​​neglen. Hvis dette sker, vil det bløder voldsomt, og du bliver nødt til at tage hunden til dyrlægen for at få det pakket ind. Det er meget smertefuldt for hunden. Forestil dig aldrig at skære dine egne tånegle i seks måneder og forsøger at gå på dem, curling under tæerne? Ouch! Hvis en hunds negle slap for længe, ​​vil det faktisk deformere foden af ​​hunden, der forårsager permanent skade, kaldet "splaying" af fødderne. Dette er irreversibel, og vil få din hund problemer walking for resten af ​​sit liv. Hold altid på toppen af ​​neglene.

LTK: Hvad er den bedste måde at trimme sorte hunde negle? Dette synes at være en reel udfordring for mange ejere, fordi det er umuligt at sige, hvor hurtig er placeret.

KH: Du vil bare tage lidt fra slutningen, og gradvist arbejde din vej tilbage, indtil du ser en lille sort prik inde for negle. Dette er afslutningen af ​​blodkarret. Det allerbedste råd jeg kan give er at få din groomer viser dig, hvordan du klippe negle, og rådgive dig om den bedste form for søm trimmere at bruge. Nogle mennesker vil også bruge en Dremmel på deres hundes negle, men igen, har din groomer vise dig, før du prøver det.

LTK: Du behøver ikke tage hunde, der er biters og de ​​fleste groomers vil ikke. Hvad kan en ejer gøre, der har en hund, der bider, når bange?

KH: En af de største årsager til dårlig opførsel hos hunde er dårlig eller ingen socialisering som hvalpe. For at tage en hvalp fra moderen for tidligt (før otte uger gamle) betyder hvalp vil ikke have lært ting fra sin mor, som ikke at bide. Du kan ikke altid kontrollere situationen, du får en hvalp fra, men hvis du får hunden fra en opdrætter, ikke tage denne hvalp før otte uger gamle.

Den næste bedste ting du kan gøre for din hund er lydighed uddannelse. Forskellen er som nat og dag mellem kunders hunde, der har haft uddannelse og dem, der har ikke. Et kvalificeret lydighed instruktør vil hjælpe dig med at håndtere eventuelle problemer, du kan have med din hund. Vi kan kun gøre så meget med det, vi får. Nogle gange er der bare hunde vi ikke kan håndtere, og disse hunde er sendt til deres dyrlæge til pleje under sedation.

LTK: Hvad med racer, der elsker at svømme? Alt, ejere bør gøre, når de kommer op af vandet - især de floppy-eared racer som Golden Retrievere og Labradors.

KH: Få en øre vask fra din dyrlæge, der tørrer ørerne, og hver gang din hund svømmer, skal du sørge for at skylle ørerne rigtig godt bagefter. Hvis ørerne bliver våd indeni, kan det skabe en gær typen infektion, og så bliver du nødt til at bruge penge hos dyrlægen for at få dette taget sig af. Forebyggelse er mit bedste råd.

Professionel Groomer Kelly Haggard tilbyder rådgivning om Hund Grooming

Kellys partner og søster, Becky Sutton, grooming Hank (Golden Retriever).

Finde den perfekte Groomer

LTK: Hvordan kan en ejer fortælle, hvis en groomer ved, hvad hun virkelig gør? Mange dyr får dårlige grooming job og endda komme til skade på tidspunkter fra groomers uden den rette viden.

KH: Tja, hvis det groomer synes nervøs, mens du arbejder på din hund, eller en hvilken som helst hund, eller ikke synes overbevist om, så der kan være et rødt flag. Du ønsker en person, der er vidende om grooming, og kender mange racer. Også du vil have en, der er sikker og ærlig. Du ønsker en groomer, der vil fortælle dig, hvis din hund misbehaved, fordi så du ved, du bliver nødt til at arbejde på nogle ting. Den bedste måde at finde ud af om en groomer er mund til mund. Jeg vil sige, at næsten 75 procent af vores nye kunder er henvist til os af en anden klient, en ven, deres dyrlæge, etc. Du vil spørge din dyrlæge, træner og venner, som har hunde med søde klip som de anbefaler.

En familievirksomhed

LTK: Du arbejder med din søster i din grooming forretning. Hvad er det ud?

KH: Overraskende, får vi sammen store! Enhver, der har kendt os hele vores liv kan fortælle, at vi kæmpede en masse og var uenige om næsten alt som børn! Men arbejder sammen, har vi ingen problemer. Faktisk har vi en god tid og finde humor i om alt!

LTK: Hvad er det sjoveste, der nogensinde skete mens grooming en hund?

KH: Oh boy, det er en hård en. Der er flere, der toppen min liste, men jeg vil sige en meget morsomt var, da vi havde en hund i et bad. Det var en stor dansker / Lab mix. Hunden var enorm! Det var virkelig hyper, og gøede meget. Efter at have afsluttet sin bad, vi sætter det i et stort bur til tørre med en blæser hooked på buret. Efter et par minutter, hørte vi det forfærdeligt højt banging støj. Vi løb til baglokalet, og denne hund havde en eller anden måde pried buret døren åben lige nok til at presse den forreste halvdel af sin krop ud, men blev klemt inde i døren! Buret er en stor, glasfiber enhed, der har to små bure bygget i over den store. Denne store hest af en hund havde trukket hele bur på tværs af lokalet (det var på hjul) og sendte den sidelæns! Denne ting er ekstremt tungt, det tager to af os bare at rulle det! Denne hund var bestemt han fik ud af der! Der var også to små hunde i de øverste bure, kulderystelser i frygt, fordi de bare havde haft ride af deres liv. Overflødigt at sige, vi kaldte ejerne, fortalte dem, hvad der skete, og kommer få hunden ASAP, og høfligt afvist at soignere denne hund nogensinde igen. Dejlig hund, men meget bestemt.

Betydningen af ​​regelmæssig pleje

Grooming dit kæledyr jævnligt er vigtigt for hans generelle sundhed. Kelly Haggard foreslår grooming hver fire til seks uger. "Desuden kan groomer påpege eventuelle problemer din hund har det måske har du ikke mærke." Kelly tyder på, at fordelene for regelmæssig pleje omfatter en sundere pels og sundere hud.