Processen med ostefremstilling

Processen med ostefremstilling


Processen med ostefremstilling har ændret sig lidt i århundreder, siden mennesket først opdagede alkymi at ændre mælk til ost. Selvom moderne maskiner gør kommerciel osteproduktion nemmere, håndværker oste opretholde traditionen med hånd-dannende lækre og vidunderlige oste såsom Maytag blå ost og brie.

Den kunst, videnskab og processen for ostefremstilling

Før opdagelsen af ​​de teknikker til ostefremstilling, folk havde til at drikke mælk frisk eller drikke kulturperler mejeriprodukter. Ost tilladt mennesker at opbevare frisk mælk, da det strømmede rigeligt og nyde en anden kilde til protein og næringsstoffer.

Ost Begynder med mælkekvalitet

Kunsten, videnskab og processen med ostefremstilling begynder med høj kvalitet, frisk mælk. Ost kan være fremstillet af mælk fra mange skabninger: ko, ged, får, hest, buffalo og yak alle producere mælk egnet til ostefremstilling. De fleste amerikanere er bekendt med komælk, men ged ost (feta), fåremælk ost (parmesan) og bøffelmælk ost (god kvalitet Mozzarella) er alle forholdsvis let at finde. Du er på din egen, hvis du har et hele for yak ost.

Processen med ostefremstilling
Fåremælk anvendes også til fremstilling af ost.

Trin til fremstilling af ost

Uanset om hånd-skabte eller maskine lavet, trin til fremstilling af ost er som følger.

  1. Mælk opvarmes til dræbe uvenlige bakterier.
  2. Starterkultur tilsættes til varmt eller varm mælk. Syrevækkerkulturen indeholder enzymer, typisk osteløbe, der curdles mælken at begynde ostefremstillingsproces. Starter kultur indeholder også bakterier, der giver hver unikke ost sin smag, fra tangy blåskimmelost til ekstra skarpe cheddar.
  3. Hvis der tilføjes farvestoffer, de tilsættes på dette trin. Mange oste såsom gul amerikansk Cheese indeholde tilsat farvestoffer, enten fysiske eller kemiske, til at give dem en tiltalende farve for forbrugerne.
  4. Efter ca. en dag, er mælken koaguleret til det punkt, hvor den danner faste stoffer. Disse faste stoffer kaldes kvark. Den flydende rest kaldes valle.
  5. Osten maker rører eller skærer vallen, således at al væsken er frigivet. Han afløb fra væsken, hvorefter de faste stoffer bagefter. Nogle brancher bruger væsken til produktionen af ​​fødevarer, så i kommerciel osteproduktion vallen ofte afsat til at blive solgt og bruges senere.
  6. Processen fortsætter. Ostemassen kan opvarmes igen tilbage til afvikling og omrørt eller presses løbe ud så meget væske som muligt.
  7. Når osten er så solidt, som osten maker mener det vil få, hælder han ostemassen i en form. Formen former osten i det traditionelle hjul form. Andre forme producere forskellige former.
  8. Salt tilsættes til osteblandingen. Salt hjælper ost sæt, og også skaber en dejlig skorpe.
  9. Formene er placeret i kølige forhold til at lade osten modne. Nogle oste tage så lidt som en uge til at modnes, mens andre efterlades i månedsvis. Tiden afhænger af tidspunktet for ost skabt og smag ost maker søger at skabe. Konsekvent temperatur er et must under ostefremstilling.
  10. Efter osten maker anser osten gjort, kan han fjerne det fra formen og pels det med noget at give det en længere holdbarhed. Typiske overtræk indbefatter voks, bakterier, olie eller vand. Coatings hjælpe osten yderligere modnes og opretholde smagen.

Afhængig af ost, kan hjulet eller bar saltes og pakket til at modnes yderligere eller voksbehandlet og venstre for at modnes. Cheddar ost, for eksempel får en tung coating af salt og en indpakket i bomuld, før den fik lov til at sidde og nå sit afslørende smag.

Moderne ostefremstilling

Moderne ostefremstilling følger de fleste af de samme trin som ovenfor. Særlige stål udstyr, så som store kar til opvarmning af mælk, kan lettere steriliseres end de gamle kedler og gryder, der anvendes i husholdninger i mange århundreder. Mass produceret oste kan modnes i store industrielle køleskabe indstillet til en standard, ensartet temperatur, og kan have konserveringsmidler til at fremskynde modningsprocessen og hjælpe osten holde længere.

Lagring og nyder ost

Ost er overalt, fra hjørnet deli til store gourmet kæder. Sampling en bred vifte af håndlavede ost er ligesom vinsmagning. Du vil blive overrasket over den uendelige række varianter, der findes i særlige oste kærligt i hånden. Selv forskellige køer, græsser på forskellige områder, kan producere mælk, smag ost forskelligt.

På grund af bekymring for bakterier, er de fleste af oste i dag fremstillet af pasteuriseret mælk. Nogle håndlavede ost kan være fremstillet af upasteuriseret mælk. Typisk den bakterielle starterkultur og modningsproces gør sådan ost sikkert at spise, men hvis du er bekymret på alle, bare undgå ost fremstillet af upasteuriseret eller råmælk, og holde sig til pasteuriseret ost. Den bør ikke påvirke smagen meget.

For at få den bedste smag fra dine foretrukne ost, skal du lade den varme op lidt før servering. Den nemmeste og bedste måde er at lade den pakket på køkkenbordet i 20-30 minutter før servering.