Pranayama teknikker

Pranayama teknikker

I teorien, læring pranayama teknikker er ikke svært. Men erhverve den disciplin, der gør praksis effektiv kræver tålmodighed og regelmæssig opmærksomhed.

Hvad er Pranayama

Pranayama er en kombination af kontrol og energi. På sanskrit ordet prana betyder livskraft. Yogis tror luft er livskraften. Jo større vores evne til at kontrollere, at energi eller åndedræt, jo stærkere bliver vi i sind, krop og ånd.

Denne praksis med pranayama hjælper os til at forstå os selv og den indbyrdes i vores system. I yoga klasse, instruktøren minder os at trække vejret ind i stillingen. Dette skyldes gennem åndedrag, vi strækker ud over vores begrænsninger. I meditation, er kontrolleret åndedrag bruges til at berolige sindet og centrere kroppen. Dyb, rytmisk vejrtrækning giver en afsætningsmulighed for at slippe spændinger. Tvinge mere oxygen i blodbanen revitaliserer kroppen.

Brain undersøgelser viser, at folk, der praktiserer pranayama teknikker jævnligt oplever øget mental klarhed. Studiegruppen klaret sig bedre på problemløsning færdigheder end dem, der ikke praktiserer pranayama så ofte.

A Simple åndedrætsøvelse

Hvis du aldrig har prøvet en åndedrætsøvelse før, her er en introduktion.

 1. Sid ret op, trykke på den lille af din ryg mod stolen.
 2. Tegn dine skuldre ned fra ørerne, så skulderbladene synke ned i ryggen.
 3. Træk vejret ind gennem næsen og tæl til tre. Sørg for at udvide maven som du indånder.
 4. Nu udånder med kontrol, skubber luft fra maven op gennem halsen og ud af din næse. Gør din udånder sidste for en optælling af seks. Hver tæller bør resultere i en impuls af luft, indtil bellybutton trækkes ind mod ryggen af ​​den endelige udånding.
 5. Hvile et øjeblik, og gentag derefter to gange.

Du har måske følte du kunne have øget din inhalerer ånde. Hvis ja, bump op inhalere tæller til fem, og udånder tælle til 10. Gør denne øvelse, når du først vågner op, midt på dagen, og igen inden sengetid.

Øv dette dagligt i en uge, og arbejde op til den samme tæller for inhalerer og udånder. Du vil sikkert opdage, at du kan cykle mere luft hver session. Du er nu klar til at øve pranayama teknikker.

Pranayama teknikker til Prøv

Der er tre primære pranayama vejrtrækning teknikker: Dirgha Pranayama, Nadi Shodhana, og Ujjayi Pranayama. Nedenstående vejledning vil være til at sidde stillinger, men du kan også øve pranayama mens i Corpse Pose.

Dirgha Pranayama

Også kendt som tredelt vejrtrækning eller hele ånde, Dirgha Pranayama udnytter membranen og alle tre kamre i lungerne.

 1. Sid i Lotus Pose eller Siddha Asana. Sid høj med en lige ryg.
 2. Luk øjnene, placere dine hænder på din mave, og inhalere gennem næsen, løft brystet. Fyld membranen (maven) med luft og udvide brystkassen. Udånder gennem næsen, langsom og kontrolleret.
 3. Flyt dine hænder til dit hjerte og gentag vejrtrækning sekvens. Dit bryst skal stige som din brystkasse udvider. Exhale.
 4. Placer en hånd på bunden af ​​din hals, fingre omkring den ene side af halsen, tommelfingeren på den anden. Inhalerer. Overkroppen bør fylde med vejret. Exhale.
 5. Hold din vejrtrækning langsom og kontrolleret ved at tælle til 10 for både inhalerer og udånder vejrtrækninger.

Nadi Shodhana

Nogle gange refereret til som kanal udrensning eller den søde ånde, denne pranayama teknik har du alternativ vejrtrækning mellem næseborene.

 1. Sid ret op og høj. Løft din højre hånd til din næse, og fold i indekset og midterste fingre mod din håndflade.
 2. Placer din højre tommelfinger mod din højre næsebor og din ring og pinkie fingre mod din venstre næsebor.
 3. Luk højre næsebor med tommelfingeren og inhalere langsomt gennem venstre næsebor.
 4. Luk venstre næsebor med din ring og pinkie fingre som du slipper højre næsebor til at ånde. Gør udånder langsomt og kontrolleret.
 5. Gentag nu på den anden side: inhalere gennem højre næsebor, udånder gennem venstre.
 6. Gør dette pranayama øvelse for fem til 10 cykler, der tager sig at veksle mellem næseborene.

Ujjayi Pranayama

Denne pranayama teknik er også omtalt som havet eller hviske ånde. Du vil puste ud gennem munden for denne ene.

 1. Placer dig selv i en siddende asana. Luk øjnene.
 2. Træk vejret dybt ind gennem munden. Udvid din mave som din torso fyldes med vejret.
 3. På udånder, holde ryggen lige, når du ånde ud gennem munden, hvilket gør en "haaaaaaaaauuuhhhhhh" lyd.
 4. Inhale gennem næsen for resten af ​​denne rutine, men udånder med luft passerer over stemmebåndene til at skabe denne bløde lyd.
 5. Hold din vejrtrækning langsom og kontrolleret igen, tælle om nødvendigt at regulere inhalerer og udånder.


Med alle pranayama teknikker, praksis, så længe du føler dig tryg. For nogle mennesker, som kan være et minut eller to, mens andre kan følge en rutine for op til 10 minutter.

Hvis du føler dig svimmel til enhver tid stoppe øvelsen og trække vejret normalt, indtil du er klar til at starte igen. Hvis du gentagne gange føler dig svimmel, er det muligt, at du ikke tager dybe, langsomme vejrtrækninger, så være meget opmærksomme på at danne.