Pranayama Brain Studies

Pranayama Brain Studies
Suppleant-næsebor åndedrætsøvelse

Nylige pranayama hjernen undersøgelser har vist, hvad yogier har kendt i århundreder: pranayama vejrtrækning teknikker har direkte virkninger på hjernen samt på andre fysiske kapacitet, såsom udånding af vejret.

Fordele ved Pranayama

Pranayama er en speciel type vejrtrækning bruges i yoga praksis før eller efter, eller nogle gange mellem øvelserne. Pranayama er meningen at stille sind og forbedre vejrtrækning teknik. Desuden pranayama har visse fysiske effekter, hvilket gør pranayama udøver en vigtig del af yoga for sundhed praksis.

Puls

En gavnlig fysisk effekt er, at pranayama praksis sænker hjertefrekvensen. Hvis du tager nogen puls, mens de sidder i hvile, og derefter måle deres puls efter at de har praktiseret pranayama i 20 minutter, vil den anden puls resultat være betydeligt lavere end den hvilepuls.

Blodtryk

Pranayama også sænker det systoliske blodtryk, og mængden af ​​cortisol (stress hormon) i kroppen. Disse to fordele er endnu mere imponerende de fleste end effekten af ​​at sænke en puls. Puls kan endda sænkes ved blot at tage et par dybe indåndinger. Men kan udvides pranayama praksis føre til en vedvarende sænket hjertefrekvens, mens effekten af ​​et par dybe indåndinger er begrænset til de øjeblikke umiddelbart efter disse vejrtrækninger.

Afslapning

Samtidig tage et par dybe indåndinger er en god måde at berolige dig selv, behøver videnskabelige undersøgelser ikke afsløre effekter til hvile roligt. I pranayama undersøgelser, kontrolgrupper, der ikke praktiserer pranayama åndedrætsøvelser viser ingen forskel i fysiologisk reaktion mellem at sidde i ro og enten liggende på en sofa eller sidder med lukkede øjne og trække vejret dybt. Mens mange mennesker overveje liggende på en sofa eller lukke øjnene og trække vejret dybt for at være afslappende, de fysiske virkninger af en sådan resten er ikke videnskabeligt synlige. Den gode nyhed er, at de fysiske virkninger af praktiserende pranayama åndedrætsøvelser samles op i videnskabelige undersøgelser.

Pranayama Brain Studies

Der har været pranayama hjerne undersøgelser med to grupper: mennesker, der regelmæssigt praktiserer pranayama, og en anden gruppe, der aldrig øve pranayama. Undersøgelsens resultater viser betydelige forskelle i de to gruppers hjerneaktivitet målt ved EEG.

Neurologer fortolke forskellene i hjernens aktivitet som en indikation af, at pranayama practicers har øget fokus på mentale aktiviteter og øget bevidsthed i forhold til de ikke-practicers af pranayama. Ved test af hjernens funktion i grupper af practicers og ikke-practicers, det klare resultat er, at de, der udfører pranayama har bedre problemløsning færdigheder og løse problemerne hurtigere end dem der ikke gør.

Brain Observation Under Practice

De tidligere pranayama hjerne studier simpelthen sammenligne mennesker, der gør, og som ikke praktiserer pranayama. Men det er også interessant at iagttage hjernens aktivitet samtidig med at øve pranayama. En undersøgelse målte hjerneaktiviteten ved hjælp af en EEG. Når practicers begyndte deres pranayama øvelser, EEG viste en stigning i både alfa- og beta-aktivitet. Hvad dette betyder, er, at pranayama øger to typer hjerneaktivitet, og hvad der er så interessant ved dette er, at disse to typer hjerneaktivitet generelt er relateret til øget bevidsthed og øget afslapning.

Under normale omstændigheder i hverdagen, mængden af ​​beta-aktivitet falder, mens mængden af ​​alpha aktivitet øger: dette kan ses, når nogen bliver mere og mere opmærksomme eller vågen. Det modsatte mønster ses, mens nogen er afslappende og derefter falder i søvn: alfa falder og beta stiger.

Pranayama forårsager begge typer aktivitet at stige, hvilket betyder, at pranayama hjælper man blive mere vågen og samtidig blive mere afslappet. Yogis ser dette som den ideelle tilstand i sindet.

Konklusion

I yoga samfund er pranayama menes at være en vigtig del af den generelle sundhed og trivsel. Det er kun med fremkomsten af ​​teknologier, der direkte kan observere hjerneaktivitet, at forskerne har været i stand til at bevise, at pranayama har den fysiske effekt, yogier altid har hævdet, at det har.