Prævention til gymnasieelever

Prævention til gymnasieelever


Leder du efter oplysninger om prævention for gymnasieelever? Afhængig af hvor du bor i USA, kan prævention være et tabuemne i akademisk institution. Seksualundervisning er ikke altid besvare de spørgsmål en teenager har. Som et resultat, mange teenagere befinder sig søger på internettet efter oplysninger. Født kontrol behøver ikke at være et emne, som enhver teenager burde skamme sig om.

Prævention muligheder

Der er mange forskellige typer af prævention derude, som folk kan bruge. Hvis teenagere er alvorligt med at have sex og brug prævention - ligesom voksne - de har brug for at finde en, der virker bedst for dem. Primært er der tre typer af prævention, der anvendes af teenagere:

  • Afholdenhed
  • Kondomer
  • Hormonelle p-piller

Afholdenhed

Afholdenhed er, når du vælger ikke at have sex. Det er den eneste form for prævention, der er 100 procent effektiv mod både graviditet og seksuelt overførte sygdomme. I modsætning til hvad mange tror, ​​at mange teenagere ikke have sex. Mens mange teenagere vælger afholdenhed som følge af personlige, moralske eller religiøse overbevisning, er der intet galt med teenagere vælger ikke at have sex, bare fordi de ikke ønsker at på det tidspunkt.

Hvordan får jeg det:? En af de bedste ting om afholdenhed er, at det ikke koster noget, og du behøver ikke noget at gøre det. Det er bare beslutningen om ikke at have sex. Afholdenhed virker bedst for teenagere, når de fuldt ud gør beslutningen om ikke at have sex og er åbne om at diskutere det i deres personlige relationer.

Kondomer

En af de mest populære former for prævention, kondomer er tynde lag af latex (selvom der er kondomer lavet af andre materialer, såsom lammeskind), som blok sædcellerne i at nå en kvindes æggestokke. Da kondomer forhindrer sædceller i at komme tæt på befrugtende et æg, er de ofte kaldes en form for »barriere« prævention. Med perfekt brug, kondomer er 98 procent effektiv. Men med typisk brug, er de kun 85 procent effektiv. Typisk brug betyder, at nogle mennesker ikke følger brugsanvisningen, så godt som de burde. Hvis du beslutter at bruge kondomer, så husk at følge alle instruktioner.

Hvordan får jeg det:? I nogle institutioner, kan kondomer fås gratis fra sygekasse. Kondomer kan også fås gratis fra steder som Planned Parenthood og læger kontorer. Du kan også købe kondomer fra købmænd, tankstationer og supermarkeder.

Hormonelle Prævention

Ofte kaldet "p-piller," hormonel prævention er samlebetegnelse for mange piller, reducere risikoen for graviditet. P-piller virker ved at narre kroppen til at tro, det er gravid. De arbejder også ved at gøre vævet i livmoderen for tyndt til et æg at blive befrugtet. Der er mange typer af p-piller ved hjælp af forskellige hormoner og kombinationer. Der er to hovedgrupper af hormonal p-piller: kombination piller og progesteron piller. Den første type kombinerer en type af østrogen med et andet hormon, mens den anden kun progesteron. Den væsentligste forskel mellem disse piller er, hvordan de er taget: kombination piller skal tages i tre uger lige (på samme tidspunkt hver dag) med en uge fri, mens progesteron piller skal tages hver eneste dag på samme tid . Med perfekt brug (tager pillerne hver dag på samme tid), kan p-piller være op til 99 procent effektiv. Dog mangler piller eller tager dem sent kan drastisk reducere dens effektivitet.

Hvordan får jeg det:? Hormonelle p-piller kræver en recept fra en læge. Mens du kan gå til din læge, hvis du har sex eller tænke over det, anbefales det, at du går til en gynækolog. Mens der er steder som Planned Parenthood, hvor en teenager kan erhverve dette uden en forælders samtykke, kan du overveje at tale med dine forældre. Hormonelle prævention er en medicin, som du lægger i din krop, og der kan være bivirkninger. Hvis der sker noget, forældre har brug for at vide, hvad deres datter er at sætte ind i hendes krop.

Alvorlig beslutning

Født kontrol i alle aldre er en alvorlig emne. Brug prævention mindsker mængden af ​​teen aborter, der opstår. Selv om det kan være ubehageligt, kan tale med dine forældre være nyttigt - både følelsesmæssigt og skattemæssigt. Mange forældre vil hellere deres teen ansvarlig om prævention og tale med dem, så ikke bruge nogen overhovedet. Selv hvis du vælger ikke at tale med dine forældre, finde præventionsform, der er bedst for dig, så du kan beskytte dig selv.