Prævention Sponge

Prævention Sponge


Brug af prævention svamp kan være den bedste måde for dig at forhindre en uønsket graviditet. Gjort berømt af Seinfeld 's karakter Elaine for at anse mænd "spongeworthy," den populære dag mærke er nu tilbage på markedet efter en 10 års pause. Andre mærker af svampe er til rådighed, men i dag er den mest forbruger genkendelige.

Selv om det ikke beskytter mod HIV, AIDS eller andre seksuelt overførte sygdomme (STD), svampen giver kvinder en ikke-hormonel mulighed for prævention.

Hvordan virker det Prævention Sponge arbejde?

Svampen er en lille, blød, rund polyurethanskum, der passer høj inde i skeden. Den dækker livmoderhalsen. En lille dip i svampen hjælper holde den på plads. Sæddræbende creme inde i svampen hjælper med at gøre sperm immobile og dræbe dem.

Læs altid vejledningen indgår i emballagen. De fleste svampe kræver at blive våd med vand inden indsættelse. Indsættelse kan gøres timer før et seksuelt møde finder sted; altid forlade svampen i seks timer efter samleje. Flere seksuelle møder kan forekomme inden for 24 timer af den originale svamp indsættelse, afhængig af mærke af svampen. Før du bruger svamp, kan du også ønsker at rådføre sig med en læge for korrekt brug.

For at fjerne svamp, blot trække ned på den lille sløjfe på bunden af ​​svamp. Hvis du ikke kan fjerne svamp eller det bryder, søge en læges hjælp med det samme.

Fordi prævention svamp er en ikke-hormonel form for beskyttelse, er en recept ikke påkrævet. Den over-the-counter (OTC) metode kan købes online eller på detailniveau, rabat, og købmænd i hele landet.

Hvad er Fordele ved Sponge?

Som tidligere nævnt, svampen er et godt valg for personer, der ikke ønsker at bruge hormonel prævention. Ingen recept nødvendig betyder, at par, der bruger denne metode kan købe svampen som helst uden besværet med en læge besøg. Derudover OTC status gør svampen en overkommelig mulighed.

Andre fordele af svampen omfatter:

  • Overførsel
  • Anvendelse under amning
  • Flere anvendelser ud af en svamp i en bestemt tidsramme
  • Hverken partner kan mærke det
  • Fordi svampen kan indsættes timer før sex, er handlingen ikke nødt til at stoppe for at få prævention

Hvis du beslutter dig for at blive gravid, det eneste du skal gøre er at ophøre med at bruge af svampen. I modsætning til mange hormonelle præventionsmetoder, er der ingen "venter" periode for kroppen at tilpasse sig. Fertilitet påvirkes ikke af anvendelsen af ​​prævention svamp. Man kan begynde at forsøge at blive gravide straks.

Svampen er bedst egnet til kvinder, der er i et monogamt forhold, fordi det ikke beskytter mod seksuelt overførte sygdomme. Hvis du vælger at bruge en svamp, og du og din partner er ikke blevet testet, så brug en mandlig kondom for at undgå kønssygdomme.

Hvad er Downfalls af svampen?

På trods af de mange fordele ved at bruge svampen, er der et par ting at huske på, når du bruger svamp. Den manglende sats er måske den største ulempe.

Ifølge Planned Parenthood, vil i det første år af brug 16 ud af 100 kvinder blive gravide, hvis de ikke tidligere har haft et barn. Med perfekt brug, vil ni ud af 100 blive gravid.

Fordi at have en vaginal fødsel gør svampen mindre effektiv, stiger for kvinder, der har haft børn tallene. Tredive-to ud af 100 kvinder, der har børn vil blive gravide i det første år af brug. Selv med perfekt brug, vil 20 ud af 100 bliver gravid

Andre potentielle problemer med prævention svamp omfatter:

  • Allergisk reaktion på polyurethan og / eller sæddræbende creme (ikke bruge, hvis du ved, du er overfølsom)
  • Let øget risiko for toksisk chok-syndrom
  • Gær risiko infektion kan stige
  • Må ikke anvendes, hvis seneste fødsel, abort eller abort opstod
  • Må ikke anvendes, hvis menstruation eller nogen form for vaginal blødning

Kvinder kan også opleve, at svampen er svært at indsætte eller rodet. Andre klager over, at det gør dem "tørre" under sex, men dette problem kan afhjælpes med brug af et smøremiddel. Enhver smøremiddel anvendes, bør være forenelige med en sæddræbende creme eller det vil gøre svampen ineffektiv.

Hvis du opdager, at svampen er ubehageligt, check retninger igen. Det er muligt, at indsættelsen blev ikke udført korrekt.

Eventuelle spørgsmål vedrørende prævention svamp eller andre metoder til fødselskontrol bør drøftes med din læge.