Prævention Overvejelser for overvægtige kvinder

Prævention Overvejelser for overvægtige kvinder

Prævention for overvægtige kvinder stiller nogle udfordringer. Nogle metoder, som fungerer godt i gennemsnitlig vægt kvinder har vist sig at være mindre effektiv i overvægtige kvinder, men ikke alle svangerskabsforebyggende metoder påvirkes af vægt. Bestemmelse hvilken form for prævention er rigtigt for dig begynder med at lære om de forskellige metoder, og hvordan de kan påvirkes af vægt.

Antikonceptionsmidler påvirket af Vægt

Præventionsmetoder, der ændrer hormon niveauer i kroppen kan ikke være så effektive på kvinder, der er inden for den fede eller sygeligt overvægtige rækkevidde, da de er med kvinder, der ikke overvægtige.

Orale kontraceptiva

Ifølge en 2010 tidsskriftsartikel i seminarer i reproduktiv medicin, 28 (2), er der risiko for manglende af p-piller i overvægtige kvinder. Mere forskning er nødvendig for at afgøre, hvor stor denne risiko faktisk så, og til hvilken vægt disse risici bliver en bekymring. Kvinder bør rådføre sig med deres læge for at afgøre, om orale præventionsmidler er det rigtige valg for dem.

Overvejelser for overvægtige kvinder kan nævnes:

  • Overvægt er forbundet med en øget metabolisme. Dette kan føre til en hurtigere clearance af p-piller fra kroppen og manglende evne til at nå frem til en effektiv koncentration af hormoner for at forhindre graviditet.
  • Større cirkulerende blodvolumen hos overvægtige kvinder fører til fortyndet koncentration af svangerskabsforebyggende medicin og nedsat effekt.
  • Stigende dosering af orale præventionsmidler at modvirke en højere stofskifte og større cirkulerende blodvolumen kan føre til farlige bivirkninger, herunder en øget risiko for trombose.

Prævention Patch

Den prævention plaster er også et hormon-baserede præventionsmiddel og kan være ineffektiv i kvinder med betydelige vægt problemer.

  • Den prævention patch er ikke tilstrækkeligt effektive til kvinder, der vejer mere end 198 pounds.
  • Ifølge Ortho-Evra på prævention plaster bærer en væsentlig højere risiko for at udvikle blodpropper i overvægtige kvinder.

Antikonceptionsmidler ikke påvirket af Vægt

Membran

Ifølge WomensHealth.gov membranen er en lille skive lavet af latex. En læge passer enheden specifikt til kvindens krop. Effekten af ​​membranen påvirkes ikke efter vægt, da den er specifikt tilpasset til de individuelle.

Disken er genanvendelige og det anvendes i kombination med en sæddræbende middel til fulde virkning. Denne enhed fungerer som en barriere, der forhindrer sædcellerne i at nå ægget og skal efterlades i mindst seks timer efter samleje for at sikre effektivitet. Enheden er 85 procent effektiv til at forhindre graviditet.

Kondomer

Mandlige og kvindelige kondomer kan være effektive i forebyggelsen graviditeter som barriere metoder. Effektiviteten af ​​kondomer ikke påvirkes af vægten af ​​den enkelte. Disse ikke-receptpligtige metoder er tilgængelige i mange butikker, hvilket gør dem lette løsninger.

Ifølge WebMD, korrekt brug af kondomer og sæddræbende creme sammen giver 97% effektiv forebyggelse af graviditet. Kvindelige kondomer, når de anvendes korrekt, er 75% effektiv til at forhindre graviditet. Mange vælger at bruge disse enheder sammen med sæddræbende midler.

IUD

En intrauterin indretning (IUD) er placeret i livmoderen af ​​en læge. Enheden forhindrer sædcellerne i at nå ægget og forhindrer ægget i at sætte til livmodervæggen. Ifølge det amerikanske Centers for Disease Control, IUDs er sikre til brug i overvægtige kvinder.

Der er to typer af IUDs for kvinder til at overveje:

  • Kobber IUD placerer små mængder kobber inde i livmoderen, hvilket gør det et fjendtligt miljø for sperm. Når den er placeret, er det effektivt i op til 12 år.
  • Hormonet IUD er effektiv i op til 5 år. Denne enhed indeholder progestin, som ændrer den mucosale foring af livmoderhalsen og forhindrer sperm ind i livmoderen.

WebMD, at IUD er mere end 99% effektiv i at forebygge graviditet.

Naturlig Prævention

Nogle overvægtige kvinder kan drage fordel af at udforske naturlige metoder til prævention. Metoderne kræver typisk regelmæssig overvågning og test, og de er som regel mindre effektive end menneskeskabte former for prævention, men deres effektivitet er ikke påvirket af vægt.

Permanent Prævention

Permanent prævention er en anden mulighed for at overveje, hvis du er sikker på, du ønsker ikke flere børn. Disse procedurer er ikke-reversible og tilbyde permanent beskyttelse mod graviditet. Fedme ændrer ikke effektiviteten af ​​disse procedurer. Procedurerne omfatter:

  • Tubal sterilisation
  • Essure, som er en ikke-kirurgisk mulighed
  • Sterilisation af mandlige partner

Arbejd med din læge

Du skal arbejde tæt sammen med din læge for at afgøre, hvilken præventionsform er rigtigt for dig. Have en forståelse af de forskellige typer af prævention, og hvordan vægten måske eller måske ikke ændre effekten af ​​metoden vil hjælpe dig med at vælge den rigtige metode til din livsstil.