Prænatal Surgery

Definition

Prænatal kirurgi er en kirurgisk procedure udføres på et foster inden fødsel.

Formål

Prænatal kirurgi, også kaldet føtal kirurgi, prænatale kirurgi eller maternel-føtal kirurgi, som regel udføres under omstændigheder, hvor fosteret ikke forventes at overleve levering eller at leve længe efter fødslen uden prænatal indgriben. De mest almindelige prænatal operationer er for forhold, hvor barnet ikke vil være i stand til at trække vejret på egen hånd efter fødslen. Der er kun omkring 600 kandidater til prænatal kirurgi i USA hvert år, og langt færre prænatal operationer udføres. De fleste af disse procedurer er høj risiko og kan betragtes eksperimentel.

Mere almindelige Prænatal Kirurgiske indgreb

Urinvejsinfektioner forhindringer i mandlige fostre skyldes som regel en indsnævring af urinvejene. Dette kan medføre urinen, som normalt strømmer ud i fostervandet omgiver fosteret, at sikkerhedskopiere og sårer nyrerne. Hvis kun én nyre er berørt, og der er en normal mængde fostervand er prænatal indgriben ikke nødvendig. Men foruden nyreskader, kan urinvejsinfektioner forhindringer føre til flere abnormiteter og forarmet fostervand, der udgør en fare for fosteret og forhindrer lungerne i at vokse. Omkring 10 procent af fostre med urinvejsinfektioner forhindringer kan kræve prænatal kirurgi, hvor en enhed er placeret i fosteret blære at dræne urin til fosterhinden.

Medfødt diafragmabrok (CDH) forekommer, når membranen ikke danner helt omkring otte ugers svangerskab, hvilket efterlader et hul i denne muskel, der adskiller brystet og underlivet. Maven, tarme, lever, milt og nyrer kan bevæge sig ind i brysthulen gennem dette hul, som oftest er på venstre side. De fleste babyer med CDH behandles efter fødslen. Men omkring 50 procent af fostre med CDH ikke overleve efter fødslen, fordi deres lunger er for lille (pulmonal hypoplasi). Et foster, hvis lever er flyttet ind i sit bryst, alvorligt begrænser lunge udvikling, hvis lunge-to-head-forholdet er mindre end én ud af fire, og hvis chance for at overleve gennem levering er mindre end 50 procent kan være en kandidat til operation. CDH fostre, hvis lever er ikke flyttet ind i brystet har en overlevelse på omkring 90 procent uden prænatal indgriben.

Medfødt cystisk adenomatoid misdannelser (CCAM) opstår, når en eller flere kamre af lungerne udvikler sig til væskefyldte blærer kaldet cyster snarere end i de normale lungevæv. De fleste CCAMs forsvinde på egen hånd, eller er små nok til ikke give problemer. Store CCAMs kan begrænse lunge udvikling, der forårsager pulmonal hypoplasi. Omkring 10 procent af fostre med CCAMs er i risiko for hjertesvigt, fordi cyster skubbe ind i hjertet. CCAMs kan også skubbe på luftrøret og spiserøret, hvor de forhindrer fosteret ved at indtage fostervand. Prænatal kirurgi til kloak eller fjerne cyste udføres kun på hårdt ramte fostre.

Undertiden prænatal kirurgi udføres for at fjerne en tumor. Sacrococcygeal teratom (SCT) er den mest almindelige tumor hos nyfødte, der forekommer i én ud af hver 35.000 til 40.000 fødsler. Det er mere almindeligt hos piger end hos drenge. Disse tumorer i bunden af ​​haleben kan vokse meget store. Med tidlig diagnose, er de fleste SCT babyer leveres normalt, og tumoren fjernes efter fødslen. Men en lille procentdel af disse tumorer er store, hårde og fuld af blodkar og kan understrege fostrets hjerte. Disse kan behandles med en kirurgisk procedure, der ødelægger blodkarrene fører til tumoren og derved forhindre dens vækst.

Op til 15 procent af tvillinger, der deler en moderkage (monochorionic tvillinger) har twin-twin transfusion syndrom (TTTS). På grund af unormale blodkar forbindelser i placenta, en tvilling pumper det cirkulerende blod for begge tvillinger. Som et resultat pumpe twin har reduceret mængde blod og fostervand og modtageren twin som øgede mængder, hvilket fører til en række problemer, herunder risikoen for hjertesvigt i begge fostre. TTTS kan behandles ved at fjerne væske fra overfyldte modtager fosterhinden og placere den ind i det udtømte sac af pumpe twin. Hvis dette mislykkes, kan prænatal kirurgi anvendes til at ødelægge unormale blodkar forbindelser i moderkagen.

Twin-twin reverse arteriel perfusion (TRAP) sekvens forekommer i omkring 1 procent af monochorionic tvillinger. I en fælde sekvens en tvilling udvikler normalt, og den anden mangler et hjerte. Den normale twin pumper alt blodet for begge tvillinger og er i risiko for hjertesvigt. Hvis venstre ubehandlet 50 til 75 procent af disse normale tvillinger dø. I prænatal kirurgi for TRAP sekvens, er forbindelserne mellem tvillingerne afbrudt.

Andre Prænatal Kirurgiske indgreb

Andre tilstande, der kan behandles ved prænatal kirurgi omfatter:

 • forskellige medfødte defekter, der blokerer luftvejene og vil forhindre den nyfødte fra at trække vejret på egen hånd
 • forskellige lunge misdannelser
 • omphalocele, en misdannelse, hvor en åbning i fosteret bugvæg gør dele af mave, lever og tarme til at rage
 • føtal gastroschisis, en misdannelse, hvor bugvæggen muskler danner ikke korrekt, og maven og tarmene rager og flyde i fostervand, en tilstand, der opstår primært hos fostre af mødre i deres sene teenageår eller begyndelsen af ​​20'erne
 • tarm forhindringer, sædvanligvis forårsaget af en indsnævring i tyndtarmen
 • eksperimentelle hæmatopoietiske stamceller transplantationer for X-linked alvorlig kombineret immundefektsyndrom

Hypoplastisk venstre hjerte syndrom, hvor blodgennemstrømningen gennem venstre side af hjertet er blokeret, er den mest almindelige medfødte hjertefejl, der er kandidat til prænatal kirurgi. I denne tilstand, som ofte er fatal, den venstre side af hjertet er meget lille og stopper med at arbejde.

Rygmarvsbrok

Indtil slutningen af ​​1990'erne, blev prænatal kirurgi næsten udelukkende begrænset til livstruende tilstande. Men i 1994 den første prænatal kirurgi til behandling af rygmarvsbrok (myelomeningocele) blev udført. Dette er den anden mest almindelige misdannelse i USA, der berører en ud af hver 2.000 nyfødte. Det anses ikke for at være livstruende.

Rygmarvsbrok sker under den første måned af fosterudviklingen, når en lille smule af knogle og hud ikke fuldt ud at medtage nerverne i rygmarven, hvilket efterlader et hul eller læsion. Afhængigt af placeringen af ​​læsionen kan spina bifida ikke kræver behandling; højere åbningen i rygmarven, jo mere alvorlig tilstand, og myelomeningocele kan forårsage alvorlige deformiteter, lammelse og mental retardering. Skaden synes at være forårsaget af lækage af fluidum fra rygmarven og eksponering af ledningen til fostervand. Risikoen for spædbarnsdød er omkring 10 procent, og efter det fyldte en, omkring 1 procent af ramte børn dør hvert år.

Kirurgi for rygmarvsbrok kræver lukker åbningen i ledningen. Da skaden fra rygmarvsbrok opstår under fosterudviklingen, kan prænatal kirurgi mindske skaderne. Imidlertid har prænatal operation for rygmarvsbrok bliver viklet ind i politik reproduktive rettigheder og føtale rettigheder. Som i 2004, prænatal operation for rygmarvsbrok var kun tilgængelig som en del af et prospektivt, randomiseret klinisk forsøg.

Beskrivelse

Beslutningen om at have prænatal kirurgi foretages på basis af en detaljeret ultralydsscanning af fosteret, herunder ekkokardiografi, der anvender ultralyd til at opnå billeder af fostrets hjerte, samt andre diagnostiske værktøjer. Høringer omfatter en perinatologist, en neonatolog, en pædiatrisk kirurg, en klinisk sygeplejerske specialist, og en socialrådgiver. Normalt kun fostre med en meget dårlig prognose er kandidater til maternel-føtal kirurgi. Kun omkring 10 procent af dem, der er nævnt til evaluering faktisk gennemgå operationen. Da yderligere medfødte defekter hinder prænatal kirurgi, fostervandsprøve eller chorionvilli prøveudtagning (CVS) anvendes til at kontrollere for kromosomafvigelser i fosteret. Prænatal operationer normalt udføres mellem 18 og 26 ugers svangerskab.

Prænatal kirurgi normalt kræver en generel anæstesi. Fosteret modtager bedøvelsesmidlet via moderens blod. Under operationen styrer anæstesilæge moderens vejrtrækning gennem et rør ind i hendes hals og luftveje. Den anæstesilæge og en perinatologist overvåge puls for moderen og fosteret. For nogle procedurer en epidural bedøvelse, der numbs maveregionen, kan anvendes i stedet for generel anæstesi.

Åbne Kirurgiske indgreb

Open prænatal operation kræver en procedure svarende til et kejsersnit (C-afsnit) til afgivelse af et barn gennem moderens mave. Snit sker gennem moderens bugvæg. I nogle procedurer fosteret er delvist fjernet fra livmoderen. I andre procedurer hele livmoderen fjernes fra moderens krop hulrum gennem hendes underliv.

Ved hjælp af ultralyd som en guide, kirurgen føler for det berørte føtal del. Fosteret skal flyttes væk fra placenta, det skiveformede organ i livmoderen, der giver blodforsyningen til fosteret. Kirurgen kan ælte og skubbe på livmoderen til at bevæge sig eller vende fosteret. En smal røret i placeres gennem et lille hul i livmodervæggen, hvorigennem fostervand drænes og opsamlet i sprøjter. Åbning af livmoderen er den farligste del af prænatal kirurgi. Det første snit er lavet i et punkt væk fra moderkagen at undgå at beskadige den. En særlig enhed samtidig gør indsnit og klemmer kanterne for at forhindre blødning. Efter proceduren fosteret erstattes i livmoderen og snittet er syet. Forud for den endelige søm fostervandet er re-sprøjtes ind i livmoderen. Livmoderen genplaceres i moderens krop hulrum og hendes abdominale væg er lukket.

Den første vellykkede åbne føtal kirurgi blev udført i 1981 for en urinvejsobstruktion. Et lille hul blev lavet i blæren af ​​fosteret og et kateter (en lang, tynd slange) blev indsat for at dræne urinen direkte i fostervand. Den første vellykkede åben føtal kirurgi for CDH blev udført i 1989.

Prænatal åben kirurgi for CCAM kræver åbning af føtalt brystet. Hvis en stor cyste ikke har en hård komponent, kan procedurer kaldes thoracoamniotic rangering eller kateter dekompression bruges til at dræne cyste. Ellers skal kirurgen fjerne alle eller en del af massen. Den første vellykkede resektion (fjernelse) af en CCAM fra en føtal lunge blev udført i 1990. Den første resektion af en føtal SCT blev udført i 1992.

Mellem 1997 og 2004 blev mere end 200 åbne operationer udført for myelomeningocele. Et snit på størrelse med en lille fist er lavet i livmoderen. Kirurgen løsner og løfter væv af rygmarvskanalen læsion og masker dem lukket. Hele proceduren tager omkring en time.

Mindre invasive procedurer

For urinvejsinfektioner forhindringer en nål kan anvendes til at indsætte et kateter gennem moderens maven og livmoderen og i den føtale blæren, hvor det dræner urinen i fostervandet. Kateteret kan have en ekspanderbar trådnet, der udvider i blæren for at forhindre kateteret fra tilstopning op eller løsner.

Den første vellykkede fetoscopic midlertidig luftrør okklusion for CDH blev udført i 1996. Små kirurgiske åbninger er lavet i livmoderen, og en lille fiberoptisk fetoscope indsættes til at lede operationen. En nål-lignende instrument ind i livmoderen gennem et lille snit i moderens mave. En ballon er placeret i fosteret trachea forhindrer lungevæske undslippe gennem munden, så lungerne til at udvide, vokse og skubbe abdominale organer ud af brystet og tilbage i maven. Ballonen fjernes ved fødslen. I et vellykket procedure lungerne udvikles nok, at barnet vil trække vejret på egen hånd ved fødslen.

Hypoplastisk venstre hjerte syndrom behandles ved at lede en nål, styret af ultralyd, gennem moderens bugvæg, i livmoderen og fostrets hjerte. Et kateter føres gennem nålen over fosterets aortaklappen. En ballon pustes op, åbne ventilen og tillade blodet at strømme gennem venstre side af hjertet.

Radiofrekvens ablation

Radiofrekvens ablation (RFA) undertiden kan bruges til SCT. Styret af ultralyd en nål indsættes gennem moderens maven og livmoderen og ind i tumoren. Radiobølger sendes gennem nålen ødelægge blodforsyningen til tumoren med varme. Dette forsinker tumor vækst og kan gøre det muligt for fosteret at overleve frem til fødslen. Den første RFA en SCT blev udført i 1998.

En fælde sekvens også kan behandles ved RFA. En 3-mm nål målretter det nøjagtige punkt, hvor blodet kommer ind i twin uden et hjerte. Ved hjælp af en ekkokardiografi enhed, RFA anvendes indtil blodkarrene og omgivende væv er ødelagt, og blodgennemstrømningen standses. Denne procedure har elimineret behovet for åben kirurgi eller større fetoscopes at behandle en TRAP sekvens.

Laserbehandling

TTTS er en progressiv sygdom og tidlig indgriben kan forhindre senere komplikationer. Den mest almindelige behandling for TTTS er amnioreduction, hvor en sprøjte gennem moderens mave bruges til at fjerne fostervand fra overfyldt sæk og placere den i sækken på den anden tvilling. Denne procedure skal muligvis gentages i løbet af graviditeten. Hvis TTTS ikke reagerer på amnioreduction, kan laserbehandling forsøges at stoppe unormal blodcirkulationen. Efter detaljeret ultralyd, er en tynd fetoscope indsat gennem mors mave og livmoder vægge og ind i amnionhulen modtagerens tvilling at undersøge overfladen placentale fartøjer. De unormale forbindelser blodkar ligger og elimineres med en laserstråle. Den første vellykkede fetoscopic laserbehandling for TTTS blev udført i 1999.

EXIT

Ex utero intrapartum behandling (EXIT) er en operation udført for en medfødt defekt, der blokerer fosteret luftveje. Fosteret er fjernet fra livmoderen ved kejsersnit, men navlestrengen efterlades intakt, således at moderens placenta fortsat opretholde fosteret. Efter luftpassagen er ryddet, er navlestrengen skåret og nyfødte kan ånde på egen hånd. Den EXIT procedure anvendes af forskellige former for luftvejsobstruktion herunder CCAM.

Forholdsregler

Beslutningen om at gennemgå prænatal kirurgi er vanskelig. Overvejelser skal indeholde følgende:

 • alvorlige risici for moderen og fosteret
 • tid det er kirurgi
 • forlænget postoperativ sengeleje, måske indtil levering
 • rejse til et hospital, der udfører proceduren
 • eventuelle behov for at bo tæt på hospitalet frem til fødslen
 • betydelig indsats af økonomiske ressourcer; nogle indgreb må ikke være dækket af en forsikring
 • ordninger for pasning af andre børn

Forberedelse

Forud for operationen moderen bliver nødt til at gøre følgende:

 • sørge for hjælp og støtte efter operationen, da hun vil være på sengeleje for at forhindre tidlig fødsel
 • forberede muligheden for at skulle forblive tæt ved hospitalet frem til fødslen
 • eventuelt gøre ordninger for en bloddonor i det usandsynlige tilfælde, at hun har brug for en blodtransfusion
 • tage betamethason, et steroid, i to intramuskulære injektioner 12-24 timers mellemrum at accelerere lunge modenhed i fosteret; hvis leveringen sker tidligere end 34 uger, kan moderen nødt til at tage det igen tættere på leveringsdatoen
 • bære en føtal / uterin monitor efter indlæggelse
 • har urin og blodprøver taget
 • har hendes blod indtastet og cross-matchet i tilfælde af behovet for en transfusion
 • have en intravenøs (IV) infusion af væske og elektrolytter
 • tage en sovende medicin
 • underskrive en kirurgisk samtykke
 • slid tykke elastiske strømper
 • tage et lægemiddel til faldende mavesyre

Moderen normalt gives medicin kaldet tocolyse at forhindre sammentrækninger og arbejdskraft under og efter operationen. Tocolyse omfatter:

 • Indocin suppositorier før operation og op til 48 timer efter operationen
 • magnesiumsulfat i en til to dage efter operationen med omhyggelig overvågning
 • nifedipin, en pille givet hver fire til seks timer som Indocin bliver reduceret; normalt nifedipin fortsættes, indtil 37 uger af svangerskabet eller levering
 • terbutalin i pilleform

Efterbehandling

Efter operationen moderen ligger i sengen på hendes side at give den bedste cirkulation til fosteret og for at forhindre sammentrækninger. Moderen har:

 • en iltmaske, om der efter bedøvelse supplerende ilt
 • et IV-kateter til at levere væske og antibiotika i mindst 48 timer efter kirurgi
 • et urinkateter at indsamle urin fra blæren i 48-72 timer
 • en epidural kateter til at levere konstant smertestillende medicin, normalt morfin, i flere dage efter kirurgi, efterfulgt af oral smertestillende medicin
 • en sekventiel kompressionsindretning at forbedre blodcirkulationen i benene under sengeleje
 • en kontinuerlig elektronisk føtal / livmoder overvåge at kontrollere fostrets hjerte og uterin reaktion på tocolyse og at kontrollere for tegn på tidlig fødsel
 • en gennemsigtig forbinding over abdominal incision, så kan overvåges fosteret og incisionssted observeret uden at fjerne bandagen

Væsker og fødevarer er ikke indtages gennem munden, indtil moderens fordøjelsesfunktion afkast. Hun sædvanligvis forbliver på hospitalet i fire til syv dage efter operationen.

For at forebygge eller behandle postoperative lunge eller kredsløbsproblemer, bør moderen:

 • øve dyb vejrtrækning for at holde alle luftvejene klar
 • udføre incitament spirometer øvelser ved hjælp af en lille simpel anordning, som medvirker dyb vejrtrækning og åbning af lungerne, fem gange i løbet af hver vågne time
 • drejes fra side til side i mindst hver anden time for at øge omsætning og lindre områder pres
 • praksis fod fleksion øvelser for at forbedre cirkulation og bidrage til at forebygge blodpropper

Efter udskrivelse fra hospitalet moderen vil være på ændret sengeleje, liggende på hendes side indtil 37 uger af svangerskabet. Dette øger blodgennemstrømningen til fosteret og reducerer trykket på livmoderhalsen for at forhindre uteruskontraktioner. Hun vil blive givet sengeleje øvelser og ordineret en speciel diæt. Hun vil se en perinatologist gang om ugen og har mindst én ultralyd ugen.

Risici

En større risiko for prænatal kirurgi nicking moderkagen, der forårsager blod blødning, livmoderen, og fødslen af ​​en tidlig spædbarn, som måske ikke overleve. Præmatur fødsel er den mest almindelige komplikation af prænatal kirurgi. Fetoscopic operationer er mindre farlig og traumatisk end åben føtal kirurgi og reducere risikoen for for tidlig fødsel. Efterfølgende børn af en mor, der har undergået føtal kirurgi normalt leveres af kejsersnit på grund af ardannelse i livmoderen.

Andre risici for moderen er:

 • omfattende blodtab
 • komplikationer fra generel anæstesi
 • bivirkninger, potentielt fatal, fra medicin til at kontrollere for tidlig fødsel
 • brud af livmoderen indsnit
 • infektion af såret eller uterus
 • psykologisk stress
 • manglende evne til at have yderligere børn
 • død

Alle fostre, der gennemgår kirurgi er født for tidligt. Spædbørn født endog seks uger for tidligt er i risiko for forsinkelser i gå og tale og indlæringsproblemer. Spædbørn født ved 30 ugers svangerskab eller mindre er i risiko for blindhed, spastisk lammelse, og hjerne blødninger.

Omkring 25 procent af kvinder, der gennemgår prænatal kirurgi miste nogle fostervand, ofte på grund af lækage ved uterin indsnit. Fostervand er afgørende for udvikling af lungerne og beskytter fosteret fra skade og infektion. Hvis alle fostervand er tabt, kan de føtale lunger ikke udvikle sig ordentligt. Uden pude, der gør det muligt for fosteret at flyde, kan fosteret komprimere navlestrengen forårsager død.

Andre risici for fosteret, omfatter:

 • fødsel under operation
 • adskillelse membran mellem væv, der omgiver fostervandet sac og livmoderen, der forårsager tidlig levering eller interferens med blodtilførslen til nogle fostrets kropsdel ​​såsom en arm eller ben
 • yderligere skade på rygmarven og nerver under prænatal operation for rygmarvsbrok
 • intrauterin infektion, der kræver øjeblikkelig fødsel af fosteret
 • hjerneskade
 • fysiske deformiteter
 • død

Normale resultater

Selvom føtale operationer heler uden ardannelse, de er sjældne og risikabelt, og det er vanskeligt at forudsige udfaldet. I almindelighed følgende normalt opstår:

 • Føtal kirurgi for CDH mindsker sværhedsgraden af ​​den tilstand, således at fosteret normalt overlever levering og lever længe nok til at gennemgå korrigerende kirurgi.
 • Thoracoamniotic rangering for CCAM normalt resulterer i overlevelse.
 • Fjernelse af faste CCAM cyster har en overlevelse på omkring 50 procent.
 • RFA at bremse væksten af ​​en tumor normalt giver fosteret at overleve levering, hvorefter tumoren kan fjernes.
 • Overlevelsesrater for prænatal behandling af TTTS er omkring 70 procent.

Prænatal kirurgi for rygmarvsbrok helbreder ikke sygdommen. Men babyer, der overlever operationen synes at være 33 til 50 procent mindre tilbøjelige til at have hydrocephalus, en tilstand, der kræver kirurgisk implanterede rør eller shunts til at fjerne væske fra ventriklerne (hulrum i hjernen). Operationen synes også at vende baghjerne herniation, hvor bagsiden af ​​hjernen glider ned i rygmarvskanalen. Denne tilstand kan forårsage åndedrætsbesvær og synke og fører til døden i 15 procent af børn med rygmarvsbrok. Desuden børn, der har prænatal kirurgi for rygmarvsbrok synes at have bedre hjernefunktion end børn, der ikke har kirurgi. Prænatal kirurgi betyder dog ikke, at to af de mest alvorlige tilstande forbundet med rygmarvsbrok: ben bevægelse og blære og tarm kontrol. Fra 2004 blev den langsigtede prognose for disse børn ikke kendt.

Vigtige vilkår

 • Amniocentesis-A procedure udført ved 16-18 uger af graviditeten, hvor en nål indsættes gennem en kvindes mave i livmoderen til at trække en lille prøve af fostervandet fra omkring barnet til analyse. Enten væske selv eller celler fra væsken kan anvendes til en række tests for at få oplysninger om genetiske sygdomme og andre medicinske tilstande hos fosteret.
 • Fostervand-Væsken i fosterhinden der dæmper fosteret og regulerer temperaturen i placenta miljø. Fostervand indeholder også fosterceller.
 • Kejsersnit-Levering af en baby gennem et snit i moderens mave i stedet for gennem skeden; også kaldet en C-sektion, kejsersnit fødsel eller kejsersnit.
 • Chorion-ydre membran fosterhinden. Chorionvilli udvikle sig fra dens ydre overflade tidligt i graviditeten. Villi etablere en fysisk forbindelse med væggen af ​​livmoderen og til sidst udvikler sig til moderkagen.
 • Chorion villus prøvetagning-A procedure, der anvendes til prænatal diagnostik ved 10-12 ugers svangerskab. Under ultralyd vejledning en nål indsættes enten gennem moderens vagina eller maveregionen og en prøve af den chorion membran. Disse celler testes derefter for kromosomfejl eller andre genetiske sygdomme.
 • Medfødt cystisk adenomatoid misdannelser (CCAM) -A tilstand, hvor et eller flere kamre af føtale lunger udvikle sig væskefyldte blærer kaldet cyster.
 • Medfødt diafragmabrok (CDH) -A tilstand, hvor den føtale membranen (muskel dividere brystet og bughulen) ikke lukkes helt.
 • Ekkokardiografi-A non-invasiv teknik under anvendelse af ultralyd bølger, der anvendes til at se på de forskellige strukturer og funktioner i hjertet.
 • Ex utero intrapartum behandling (EXIT) -A kejsersnit, hvor barnet er fjernet fra livmoderen, men navlestrengen ikke er skåret til efter operation for en medfødt defekt, der blokerer luftpassagen.
 • Fetoscope-en fiberoptisk instrument til visning fosteret inde i livmoderen.
 • Monochorionic tvillinger-tvillinger, der deler en enkelt placenta.
 • Omphalocele-en misdannelse, hvor tarmen og undertiden leveren, rager gennem en åbning i babyens abdomen nær navlestrengen. Placenta-Orglet, der giver ilt og næring fra moderen til det ufødte barn under graviditeten. Placenta er fastgjort til væggen af ​​livmoderen og fører til det ufødte barn via navlestrengen.
 • Pulmonal hypoplasi-Ufuldstændig eller mangelfuld udvikling af lungerne.
 • Radiofrekvens ablation (RFA) -A procedure, hvor radiobølger anvendes til at ødelægge blodkar og væv.
 • Sacrococcygeal teratom (SCT) -A tumor forekommer ved bunden af ​​haleben i et foster.
 • Spina bifida-A misdannelse (en medfødt misdannelse), hvori en del af hvirvlerne ikke udvikle helt, således at en del af rygmarven, der normalt beskyttet i rygsøjlen, er udsat for. Mennesker med rygmarvsbrok kan lide af blære og tarm inkontinens, kognitive (læring) problemer, og begrænset mobilitet.
 • Tokolytisk lægemiddel-Forbindelse givet til kvinder til at stoppe progressionen af ​​arbejdskraft.
 • Twin-twin transfusion syndrom (TTTS) -En tilstand i identiske monochorionic tvillinger, hvor der er en forbindelse mellem de to kredsløbssystemet, således at donoren tvilling pumper blodet til modtageren twin uden en tilbagevenden af ​​blod til donoren.
 • Twin: twin reverse arteriel perfusion (TRAP) sekvens-en tilstand, hvor et foster mangler et hjerte, og den anden fosteret pumper blodet for begge.
 • Ultralydsscanning-A medicinsk test, hvor lydbølger er rettet mod interne strukturer i kroppen. Som lydbølger hoppe ud den interne struktur, de skaber et billede på en videoskærm. Ultralydsscanning er ofte bruges til at diagnosticere fosterskader, galdesten, hjertefejl, og tumorer. Også kaldet ultralydsscanning.

Hvornår skal ringe til lægen

Lægen bør kaldes, hvis en af ​​følgende situationer opstår:

 • Den abdominale indsnit bliver rød, varm, ømme ved berøring, eller dræner væske.
 • Moderens krop temperaturen stiger til over 101 ° F (38,5 ° C).
 • Fluid siver fra skeden.
 • Vaginal blødning.
 • Barnet bevæger sig ikke dagligt.
 • Vedvarende rygsmerter, kramper, abdominal stramning, eller bækken pres opstår.
 • Brystsmerter eller vejrtrækningsbesvær udvikler sig.

Tegn på tidlig fødsel omfatter:

 • gas smerter
 • abdominal stramning
 • kramper
 • rygsmerter
 • bækken pres
 • ændring i udflåd
 • lækage af vaginalvæske
 • blødning

Ressourcer

Bøger

Bianchi, Diana W., et al Fetology:. Diagnosticering og behandling af fostrets Patient New York:. McGraw-Hill, 2005.

Tidsskrifter

Hedrick, Holly L., et al. "Historien om fosterdiagnostik og terapi:. Børnehospital i Philadelphia Experience" fosterdiagnostik og Therapy 18, no. 2 (marts april 2003): 65-82.

Jones, Maggie. "Et mirakel, og dog." New York Times Magazine (15 juli, 2001): 38-43.

Kalb, Claudia. "Behandling de mindste patienter." Newsweek, 9 Juni 2003.

Paek, Bettina W., et al. "Fremskridt i Fetal kirurgi." kvindelig patient 25, nej. 6 (juni 2000): 15-18.

Organisationer

Fetal Treatment Center. University of California i San Francisco (UCSF) Børnehospital. 505 Parnassus Ave., San Francisco, CA 94143. websted: http://www.ucsfhealth.org/childrens/medical_services/surgical/fetal.

Forvaltning af myelomeningocele Study (MOMS) The George Washington University Biostatistik Center, 6110 Executive Blvd., Suite 750, Rockville, MD 20852. websted:. Http://www.spinabifidamoms.com.

Websteder

Bunch, Kathy. "At give Baby en chance, før fødslen." WebMDHealth, 2001. Tilgængelig online på http://my.webmd.com/content/article/14/3606_466.htm?lastselectedguid={5FE84E90-BC77-4056-A91C-9531713CA348 (Adgang 17 Jan 2005).

"Føtal Treatment". UCSF Børnehospital, april 2002. Tilgængelig online på http://www.ucsfhealth.org/childrens/medical_services/surgical/fetal (adgang 17 januar 2005).

"Føtal Behandling: Patient Education." UCSF Børnehospital, marts 2003. Tilgængelig online på http://www.ucsfhealth.org/childrens/medical_services/surgical/fetal/moreinfo/patient_education.html (adgang 17 januar 2005).

Mayo Clinic personale. "Rygmarvsbrok:. Treatment" Mayo Foundation for Medicinsk Uddannelse og Forskning, 8. december 2003. Tilgængelig online på http://www.mayoclinic.com/invoke.cfm?objectid=CB5F085A-6152-42FC-8CFC55380EF705A2&dsection=8 (adgang 17 januar 2005).