Populære franske Sport

Populære franske Sport

Nogle af de mest populære franske sportsgrene er fodbold (soccer), tennis, cykling, håndbold, basketball og rugby.

Sport i Frankrig

Sport i Frankrig er uløseligt forbundet med den franske kultur som croissanter og rødvin. Deltagelse er høj, som det er interesse; det franske folk er meget stolte af deres atleter.

En liste over populære franske Sports

Fodbold

Amerikanerne kalder det fodbold, men rundt om i verden er det kendt som fodbold, og sige, at fodbold er populær kan være underdrivelse af året! Omfattet af det franske fodboldforbund, Frankrig team placeret sekund under VM i 2006, og vandt VM (mens værtsnationen) i 1998. Desværre sammen med deres respektable andenplads viser, kontrovers er også en del af Frankrigs fodbold ry . Under en 2006 VM-kamp, ​​spiller Zinedine Zidane nikkede italienske spiller Marco Materazzi i brystet. Selv om det er sandt de to spillere udvekslede ord, dengang, var det uklart, hvad der præcist blev sagt.

I dag er begge spillere stadig bestride de nøjagtige ord, der blev sagt, men begge er enige, at Marco Materazzi gjort nogle rå bemærkninger i forhold til Zinedine Zidane søster. Mr. Zidane har siden pensioneret fra sporten, men er stadig meget kendt i Frankrig.

Tennis

Blandt de populære franske sportsgrene er tennis, og hvert år, i løbet af foråret, den bedste ler-domstol specialister i verden konvergere på Roland Garros for at teste deres færdigheder. Faktisk tennis er så populær i Frankrig, at den rangerer kun andet til fodbold. Den sidste franskmand til at vinde French Open var Yannick Noah i 1983, mens den sidste fransk kvinde, Mary Pierce, sikret titlen i 2000.

Håndbold

Selv om det er rigtigt, at Frankrig ikke etablere et officielt håndboldhold indtil begyndelsen af ​​1990'erne, siden da har de gået på at gøre flere vellykkede fremvisninger i flere turneringer. Disse bedrifter omfatter vinde bronzemedalje under Sommer-OL 1993 og nåede finalen i 1993 World Championship og efterbehandling tredje i Sommer-OL 2005. Sporten af ​​håndbold er populær i primære og sekundære skoler i Frankrig, og håndbold selv fortsætter med at vinde popularitet i landet som helhed.

Rugby Union

Rugby union er meget populær i Frankrig, og i virkeligheden er deres rugby team betragtes som en af ​​de stærkeste i Europa. Hvert år Frankrig deltager i Six Nations Championship, sammen med England, Irland, Italien, Skotland og Wales, og holdet har meget at være stolte af; de har vundet mesterskabet fjorten gange! Deres nuværende ranking for 2009 er sætter dem på en ottendeplads.

Cykling

Man kan ikke diskutere populære franske sport uden at nævne den internationalt kendte Tour de France. Dette cykelløb finder sted hvert juli og varer tre opslidende uger. Selv om det er rigtigt, at Lance Armstrongs fantastiske syv sejre i turneringen har gjort meget for at øge sin popularitet, kan der ikke være nogen tvivl om, at Frankrigs terræn, som til tider kan være ganske forræderisk, især når det regner, har også gjort meget for at øge bevidstheden om denne sport.

Basketball

Det kan komme som lidt af en overraskelse, at basketball er meget populært i Frankrig. Den nationale basketball team hører under medlemsstaternes jurisdiktion, af Fédération Française de Basket-Ball, men i alle retfærdighed, holdet har meget arbejde at gøre, hvis de ønsker at blive anerkendt som en sand kraft på banen. Holdet har endnu til at vinde en stor international turnering.

Nogle berømte franske idrætsudøvere

Nogle berømte franske Atleter kan nævnes:

  • Fodbold: Michel Platini, Eric Cantona, Didier Deschamps
  • Tennis: Amelie Mauresmo, Henri Leconte, Guy Glem
  • Håndbold: Brother Bertrand Gille og Guillaume Gille
  • Cykling: Bernard Hinault
  • Basketball: Aymeric Jeanneau og Sacha Gifta

Sætte det hele sammen

Dette er blot et udsnit af populære sportsgrene i Frankrig, men selv fra denne korte liste, er det nemt at se virkningen disse sportsgrene har haft rundt omkring i verden. Desuden er det også tydeligt at se, at Frankrig har meget at være stolte af deres atleter er ganske talentfuld og fortsætte med at gøre nyheder rundt om i verden.