Plantning Zoner Interview

Plantning Zoner Interview
Lance Walheim

Forstår du, hvad plantning zoner? Ved du, hvordan man bruger dem til at forbedre resultaterne af din have? Følgende interview med Bayer Advanced Garden Expert, Lance Walheim, vil give dig ny indsigt om emnet plantning zoner og hvordan de påvirker dig og din have.

Betydningen af ​​Plantning Zoner

LoveToKnow (LTK): Hvad er plantning zoner?

Lance Walheim (LB): USDA plantning zoner er baseret på gennemsnitlige minimum vinter lave temperaturer bestemt af historiske vejrdata. Jeg tror, ​​den seneste version udkom i 1990, og de arbejder på en ny. Der er også varme zoner, som hjælpe med at bestemme, hvor langt syd planter kan dyrkes. Grøntsager og enårige er plantet af gennemsnitlige frost dato, som også kortlagt. Det følgende link giver flere oplysninger:

  • USDA Plant Hårdførhed Zone Map

LTK: Hvorfor er det vigtigt at forstå Plantning Zoner?

LW: Det er den nemmeste måde at få en generel idé, hvis et anlæg vil overleve i dit område. Men andre ting som sol, skygge, jord og fugt også spiller en vigtig rolle; undertiden endnu vigtigere.

Zoner og Klima

LTK: Har Global Warming havde en effekt på disse zoner?

LW: Der har været nogle regionale ændringer i nogle områder som følge af den globale opvarmning, men jeg tror ikke, de er endelige. The National Arbor Day Foundation har flyttet nogle zoner længere mod nord, men dette har været kontroversiel.

LTK: Hvordan Strict er plantning zoner?

LW: De er kun vejledende, men de er meget nyttige. Lokale mikroklimaer vil også påvirke, hvad du kan vokse. Hældning af jorden, højde, store vandområder, eksponering og nærhed af bygninger mv kan lave områder højere eller lavere end det generelle klima region.

LTK: Hvordan kan Plantning Zoner udvides?

LW: Ved at vælge mikroklimaer klogt eller ved at give vinter beskyttelse, men det er ikke noget, jeg anbefaler til begyndere.

LTK: Er det muligt at have i Extreme zoner?

LW: Selvfølgelig er der er planter, der kan dyrkes næsten overalt. Native planter er altid det bedste valg for alvorlige klimaer.

Andre genstande af havearbejde Zone Interest

LTK: Kan du forklare Microclimates?

LW: Microclimates er små klimaer omkring dit hjem eller nabolag, der afviger fra den generelle klima i dit område. Tag en tur rundt i dit hjem. Du vil opdage områder, der er højere eller lavere end andre steder. Tjek lokal vejrstation rapporter og sammenligne med, hvad du måle omkring dit hjem. Gartnere og Cooperative Extension agenter er også gode kilder til information.

LTK: Kan du forklare varmezoner?

LW: varmezoner er baseret på de høje temperaturer, ved hvilke planter stoppe voksende. Der er en hel bog om dem. Personligt finder jeg dem forvirrende og upålidelige. Jeg sjældent selv ser på dem.

LTK: Hvad er Sunset zoner?

Plantning Zoner Interview

LW: Det afhænger af, hvilke af dem du taler om. De 24 Sunset Western Garden Book zoner er for de 13 vestlige stater, AL og HA. De er mere specifikke end USDA zoner og langt overlegen for vestlige gartnere under hensyntagen mange andre faktorer end blot vinter nedture. Southern Living har også zoner for syd. Der var en Sunset National Garden Book, der brød hele landet i 40-noget zoner, men jeg synes, det er udsolgt. (Editors Note: Sunset National Garden Book er tilgængelig fra Amazon.com)

Betydningen af ​​forstå din Zone

Uanset om du er en ny gartner, eller mere erfaren, vil du se mere succes i din have eller landskab design, hvis du forstår at bruge din plantning zone, når du foretager din have planer. Desuden vil forstå mikroklimaer og tilstanden af ​​din individuelle haverum støtte i din havearbejde succes.

En anden stor kilde til information om plantning zoner findes i de fleste frø kataloger, herunder hvilke zoner er bedst for hvert anlæg.

LoveToKnow Garden takker Bayer Advanced Garden Expert Lance Walheim for at tage sig tid til at gøre dette interview. For en gratis online have kalender sammen med podcasts fra Lance give flere havearbejde tips, besøg Bayer Advanced.

Relaterede haveartikler

  • Hvad er en Hårdførhedszone?
  • Valg tomatsorter for din region
  • Garden Planning
  • Frøspiring
  • Plantning Blomster efter Zone