Planter til brug i Rock Gardens

Planter til brug i Rock Gardens

Hvad enten i bjergene eller i lavlandet, traditionelle stenbede er generelt tørt og udsat for, med hurtig dræning medium til udplantning i mellem klipperne. Rocks absorbere varme fra solen og holde det i. Mange mennesker har rock haver for et pusterum fra havearbejde gøremål som hyppig græsslåning og deadheading. Planter er valgt for deres tolerance over for tørke og varme, i tillæg til deres varig karakter og nem vedligeholdelse.

Vælg Planter efter USDA Zone

Det vigtigste ting at vide, når du vælger planter er din have zone. Hvis du bor i den sydvestlige du kan være mere fortrolig med Sunset Garden zoner end USDA (United States Department of Agriculture) zoner. Brug en konvertering chart til at hjælpe dig med at bestemme din zone.

Zoner 2-10

Douglas Moss Phlox - Phlox douglasii

Planter til brug i Rock Gardens

Phlox

Disse kraftige, forår-blomstrende planter er perfekte til zone 2-9 og former dynger af smalle, nåle-lignende blade mørkegrønne farve. I en klippehave med mange planter med sølvgrå blade, de små dynger af mørkegrøn tilbud en flot kontrast. I slutningen af ​​foråret, er planterne helt dækket med blomster i pink, lilla eller lilla. Selv en hvid blomstret sort er til rådighed.

Med høj sygdomsresistens, denne gentagelse performer er stort set vedligeholdelsesfrit, men en god klipning lige efter blomstring vil holde højene tyk og velskabt. Phlox ser dejlige placeret lige bag en klippe i en skrånende have, hvor det kan spor nedad.

Gul Alpine Alyssum - Alyssum Serpyllifolium

Denne stjerne af stenbede trives i zone 5-9 og har sølvgrå blade og bløde gule blomster. Det gør godt i selv meget dårlig jord. Tørke modstand gør denne busk ideel til tørre og solrige steder. Den lange Flower Show i foråret tilføjer duft til luften. Planter er let at vedligeholde, da de ikke kræver beskæring. Da det har en lav og bageste vane, er det bedst holdes på forsiden af ​​blomsten sengen hvor det heldigvis vil udfylde en tom plads.

Rock Karse - Aubrieta Sp.

Som navnet antyder, er disse tæppedannende, cascading evergreens er en fantastisk tilføjelse til enhver rock haven. Selv om de gør godt i solrige steder i hele zone 4-9, de har brug for en vis mængde fugt for at overleve. Deres cascading vane hjælper blødgøre de skarpe kanter af sten, i kontrast godt med højen-dannende planter. Free-blomstring i foråret, i farver fra blå og lavendel til pink, dyb rød og magenta, det er en plante sikker på at passe ind i din havens farveskema.

Coral Bells - Heuchera sanguinea

Disse planter med farverige blade dyrkes mere for deres blade end blomster. I klippehave, koral klokker slående variegations og pink og lilla blade tilføje et stænk af farve, selv når anlægget ikke er i blomst. Disse fine små planter gør bedst i delvis sol i zone 3-8, og på grund af deres slående blade skal placeres i en meget synlig placering.

Sea Holly - Eryngium Varifolium

Sea Hollies, komfortabel i zone 4-9, er opkaldt det på grund af deres tolerance over for salt spray. De tager en masse af forsømmelse og klare sig godt i varme og tørre områder med dårlig jord tilføje interessant tekstur og højde til beplantninger. De store, forgrenede blomsterstilke er langtidsholdbare. Deres mærkelige skønhed er mere på grund af deres form, end blomsterfarve, og de giver incitament til sommerfugle til at besøge rock haven også.

Adams 'Needle Yucca - Yucca Whipplei / filamentosa

Planter til brug i Rock Gardens

Stor yucca med andre sten haveplanter

De høje toppe af yuccas skyde ud i sommeren fra en krone af mørk grøn strappy løv, idet små klokker cremet hvid farve. Hvad enten i blomst eller ej, yuccas er en værdifuld tilføjelse til enhver klippehave i zone 4-10, hvis pladsen tillader det. Det er en plante-det-og-glem-det prøve, der tilføjer arkitektoniske skønhed til landskabet. Sørg for at give denne en masser af plads til at sprede sig. Mest modne på to meter i bredden og tre meter i højden, hvilket gør dem til den perfekte tilføjelse til bagkanten af ​​din have.

Høns og kyllinger - Sempervium Sp.

Grundpillerne i de fleste rock haver for længe, ​​de forskellige sorter af roset-dannende semperviums er tørke og hjorte resistente. Når de er etableret i rock haven, de vokser i de mest umulige krinkelkroge, multiplikation med dusin. De gør sat ud blomsterstilke, men blomsterne er intet i forhold til højdepunkterne i pink, lilla og røde på blade i grønne nuancer og sølvgrå, hvilket gør dem store tilføjelser for farve og tekstur. Opbevar disse søde små planter mod forsiden af ​​haven i zoner 2-9, hvor du kan nyde dem mest.

Blå svingel - Festuca Glauca

Denne korte dekorative græs gør afrundede kugler af smalle nåle-lignende blade. Dens form og den typiske blå farve gør det til en velkommen tilføjelse i enhver klippehave i zoner 4-8. Den har brug for fuld sol for at nå sin blågrå farve selv. De blomsterstilke, der vises i sommeren bør fjernes, hvis du vil græsset til at bevare sin kugleform. I køligere områder, kan bladene brune, men det skal trimmes kun i foråret, efter alle faren for frost er passeret.

Zoner 9-12

Pig ører - Kimblad Orbiculata

Hvis du bor i varme områder i zone 9-12, kan du nyde disse dejlige planter. Deres store pulver-blå blade giver en flot kontrast til de smalle blade af andre sten haveplanter og græsser. De kan ikke stå våde fødder, bør sikres så god dræning. Om sommeren, blomsterstilke bærer laksefarvet blomster udspringer af hver stængel, men medmindre planten har dannet en klump af flere stængler, kan deres virkning være minimal. Bier og sommerfugle elsker dem, og på grund af deres størrelse, bør de være forbeholdt bagkanten af ​​din have.

Elephant Foot Palm - Beaucarnea recurvata

Denne slægtning til yuccas er ikke en sand palme, men nyde den fugtige temperaturer zone 10-12. Plantet i en klippehave, vil den usædvanlige form af denne plante fange opmærksomhed med det samme. Det er beplantet med den øverste halvdel af dens hævede bund blotlagt. Brug denne interessante anlæg til et brændpunkt. Tørke tolerant og skadegørerfrie, vil elefant træ palme (også kendt som hestehale håndflade) ikke kræve nogen særlig pleje af dig, men vil fungere som en unik samtale stykke i enhver have.

Figenkaktus - Opuntia Sp.

Denne kaktus, også kendt som en nopal, kan anvendes i klippehave i zone 10-11 og er især velegnet til udlån en skulpturel virkning. Frugterne af mange sorter er spiselige, deraf navnet. De flade puder er det plantemateriale. Det er en plante-det-og-glem-det prøveeksemplar, og bedst at overlade alene også, som de små pigge kaldet glochids kan være virkelig irriterende.

Agave - Agave Parryi

Planter til brug i Rock Gardens

Agave

Glad i zone 7-10, agaver fed accent planter i enhver rock haven. De små agave sorter er bedre egnet til hjemmet haver. Da agaver er praktisk talt skadegørerfrie og vokse godt i dårlig jord, er der ingen grund til at komme tættere på planterne, når de er placeret i haven. En enkelt plante kan producere flere suckers omkring den oprindelige; hver sugekop er en klon af moderplanten. Disse kan omhyggeligt taget fra de vigtigste plante og transplanteres i en ny plet.

Shopping for de bedste planter

Følg disse shopping tips til at hjælpe dig vælge de bedste planter:

  • Kend din have, mængden af ​​sol, der når din værftet, og hvilke planter vil fungere bedst i dit område, før du samler en klippehave sort.
  • Forskning den modne størrelse af hver plante, du ønsker at placere i din have. Dette giver dig mulighed for at købe og plante i overensstemmelse hermed.
  • Planter velegnet til stenbede er generelt dværg sorter, der er hårdføre og velegnede til dårlig jord eller andre barske forhold.

Naturen som din guide

Traditionelle alpine og ørken typen stenbede repræsenterer triumf livskraft over barske naturens elementer. Kunst er en efterligning af naturen, så de bedste rock-haven ideer stadig komme fra naturlige indstillinger. Se hvordan nogle planter klemme ind tilsyneladende umulige sprækker, mens andre står højt og stolt blandt deres mest lavtvoksende landsmænd. Udover selvstændige små dynger af grøn, kan du finde energiske prøver lystigt tumbling over kampesten, uopmærksomme på deres urokkelige hårdhed. Tag dine signaler fra naturen, mens du vælger planter og arrangere dem blandt klipperne.