Planlægning af en anden karriere efter pensionering

Planlægning af en anden karriere efter pensionering


Planlægning af en anden karriere for din pensionisttilværelse er en anden proces end at vælge det første job. Dine mål, erfaringer og behov er anderledes nu. Du kan have mere frihed til at skabe en karriere, der gør dig glad.

Trin til Planlægning

En velplanlagt karriere er en, der er tilbøjelige til at give tilfredsstillelse i mange år fremover. Start med disse planlægningstrin.

Udforsk dine passioner

En af de bedste fordele ved at starte en anden karriere efter pensioneringen er du kan vælge, hvad du vil gøre. Den bedste måde at gøre dette er at finde ud af, hvad din passion er. I stedet for at fokusere på at flytte op ad karrierestigen, overveje, hvad du nyder at gøre i stedet. Hvis du har frihed til at udforske mulighederne, tage tid til at gøre det.

 • Hvad kan du lide at gøre?
 • Hvilken slags arbejdsmiljø foretrækker du?
 • Hvor mange timer om ugen ville din ideelle job være?

Forstå dine passioner og omfanget af, hvor meget du vil arbejde er vigtigt. De fleste, der starter anden karriere ønsker at gøre noget ikke kun for pengene, men også for, hvad det bringer ind i deres liv. Finde ud af, hvad du vil nyde er det første skridt i planlægningen af ​​en ny karriere.

Bestemme, hvad dine færdigheder er

Udforsk dine færdigheder næste. For at slå din lidenskab til en rentabel forretning eller en anden karriere, skal du have de færdigheder til at gøre det til en succes. Mange gange vil de færdigheder, der anvendes i dit første karriere bære over. For eksempel, hvis du var en bankmand, kan du ikke længere ønsker at arbejde i en bank, men du kan være i stand til at hjælpe andre med penge forvaltning, eller brug din kunde service færdigheder i en anden karriere. Overvej disse spørgsmål på dette stadium:

 • Hvilke kompetencer har du allerede udviklet til et højt niveau?
 • Har du en grad eller erhvervserfaring på et bestemt område, der forbliver værdifulde?
 • Er du villig til at få nye færdigheder til din anden karriere?

Spørge dig selv disse spørgsmål kan hjælpe med at guide dig på vej til at vælge en anden karriere. Du kan også ønsker at tage en vurdering af færdigheder test for at hjælpe dig med at afgøre, hvad din dygtighed sæt er.

Turning Skills til overskud

Bestem, hvordan du kan tage dine færdigheder og gøre dem til en fortjeneste. For eksempel kan en vellykket udøvende kunne tilbyde konsulentydelser inden for samme område. Som konsulent, har du mulighed for at indstille din egen timer og arbejde for flere klienter. Hvis du nyde maleri, kan du være i stand til at arbejde for et galleri, eller du kan sælge dine egne brikker. For mange, dreje en lidenskab til en fortjeneste er den sværeste del af processen.

Realiseringen af ​​et vellykket anden karriere Happen

Du ved, hvad du vil gøre, og du er klar til at foretage ændringen. Når den tid kommer, vil de følgende trin hjælpe dig med at lancere den anden karriere efter eget valg.

 • Kend dine overførbare færdigheder. Det er færdigheder, du har i øjeblikket, der vil fungere godt i din nye karriere. Kig på jobåbninger indenfor det felt, du skal ind og lære, hvordan mange af dine færdigheder overførsel.
 • Opdatering uddannelse for bedre at passe en ny karriere, hvis det er nødvendigt at gøre det. EF-gymnasier og tekniske skoler kan tilbyde videreuddannelse eller opdatering af din uddannelse.
 • Tackle dit cv. Det er afgørende, at dit cv afspejler ikke dine tidligere job kvaliteter, men de kvaliteter, du har for din fremtid. For eksempel opdatere din uddannelse og færdigheder sektioner for at afspejle dine specifikke talenter relateret til dit nuværende job mål.
 • Få erfaring ét skridt ad gangen. Du er entry level forfra i mange tilfælde. Derfor er du nødt til at arbejde på deltid eller arbejde i weekenden for at få den erfaring, du har brug for at lande som fuldtidsjob, hvis det er det du vil gøre.
 • Netværk for at finde jobmuligheder i dit valgte karriere. Det er en god idé at tale med familie, venner og kolleger, der kan være i branchen, du er interesseret i at flytte ind i at finde ud af om potentielle åbninger.
 • Mentor med en professionel du respekterer. I nogle tilfælde kan du ikke brug for den finansielle tilbagegivelse samme. Hvis det er tilfældet, henvende sig til en mentor og praktikant med at professionel for et par måneder at få nødvendige erfaring. Dette er især nyttigt, hvis du har planer om at starte din egen virksomhed.
 • Komme tilbage i jagten på et job. Opdater dit følgebrev med hver ny ansøgning du sender. Lær at interviewe til et job igen. Opdater dig selv på at forhandle en løn.

Karriereplanlægning Ressourcer til seniorer

Der er mange ressourcer til at hjælpe dig med denne overgang. Disse omfatter AARP Work Information Network, som kan hjælpe dig med at finde et job. Modenhed Works er et andet fremragende værktøj til rådighed til at hjælpe dig på denne vej også. Måske er det vigtigste råd er at bare tage et skridt i retning af din nye karriere og gøre det ske.