Pinta

Definition af Pinta infektion

Pinta er en bakteriel infektion af huden, der forårsager læsioner, rød til blålig-sort farvede pletter og pletter og misfarvning af huden.

Beskrivelse

Pinta er en hud infektion forårsaget af bakterien Treponema carateum, en slægtning af den bakterie, der forårsager syfilis. Ordet "Pinta" kommer fra spansk og betyder "malet". Pinta er også kendt som "azula" (blå), og "mal de Pinto" (Pinto sygdom). Det er et af flere infektioner forårsaget af forskellige Treponema bakterier, som kaldes "endemisk" eller "ikke-kønssygdom" treponematoses.

Transmission

Pinta spredes fra en person til en anden ved direkte hud-mod-hud kontakt. Bakterierne indtaste huden gennem et lille snit, scratch, eller andre hudskader. Når inde i kroppen, varme og fugt tillader bakterierne at formere sig. Den bakterielle infektion forårsager røde, skællende læsioner på huden.

Demografi

Pinta findes primært i landdistrikterne, fattige områder i det nordlige Sydamerika, Mexico og Caribien. Sygdommen er normalt erhvervet under sent barndommen og ungdommen. Det er meget sjældent i USA. I 1950'erne, skønnes det, at der var omkring en million tilfælde af Pinta i Syd- og Mellemamerika. Dette antal er reduceret drastisk, og for nylig er der menes at være kun et par hundrede tilfælde om året i disse områder.

Pinta årsager og symptomer

Pinta er forårsaget af en infektion med bakterien Treponema carateum. Symptomer forekomme to til fire uger efter udsættelse for bakterier. Det første tegn på infektion er en rød, skællende, langsomt udvide bump på huden. Dette kaldes den primære læsion. Den primære læsion normalt vises på stedet, hvor bakterierne ind i huden, oftest på arme, ben eller ansigt. Mindre læsioner derefter dannes omkring den primære læsion. Disse kaldes satellit læsioner. Lymfeknuder er placeret nær den inficerede område kan blive forstørret, men er smertefri.

Anden etape af Pinta opstår mellem en og 12 måneder efter den primære læsion scenen. Mange flade, røde, skællende, kløende læsioner kaldet pintids forekomme enten nær den primære læsion, eller spredt rundt i kroppen. Pintid læsioner fremskridt gennem en række farveændringer, fra rød til blå-sort. Huden ældre læsioner bliver depigmented (mister normal farve).

Hvornår skal ringe til lægen

Hvis den forælder bekendtgørelser røde skællende klumper, mærkelige mønstre af misfarvning eller læsioner på et barns hud lægen skal kontaktes.

Diagnose

Pinta kan diagnosticeres af dermatologer (læger, der specialiserer sig i hudsygdomme) og smitsomme sygdomme specialister. Udseendet af læsioner hjælper med diagnosen. En blodprøve vil blive taget fra patientens arm til at teste for antistoffer mod Treponema carateum. En skrabning af en læsion vil blive undersøgt under mikroskop for at lede efter Treponema bakterier.

Behandling

Pinta er normalt behandlet med en enkelt injektion af benzathinpenicillin G (Bicillin). Dette er meget effektiv og er den foretrukne behandling. Men hvis barnet er allergisk over for penicillin, kan alternative antibiotika ordineres.

Prognose

Ca. 24 timer efter behandlingen af ​​hudlæsioner er ikke længere smitsom og barnet ikke længere kan overføre sygdommen til andre. Behandling resulterer i en fuldstændig helbredelse, men vil ikke fortryde skader huden forårsaget af de sene stadier af sygdommen. De læsioner heler langsomt over mange måneder. Hvis Pinta breder sig til øjnene, kan irreversible øjenlåg deformiteter fortsætter.

Forebyggelse

God personlig hygiejne kan hjælpe med at forhindre Pinta. Generelt bør børn undgå fysisk kontakt med personer, der har hudlæsioner.

Forældrekontrol Bekymringer

Pinta kun påvirker huden og ikke påvirker levetiden, selv hvis de ikke behandles, og det kan normalt blive helbredt fuldstændigt. Den væsentligste bekymring er, at hvis pinta ikke diagnosticeres og behandles omgående, kan pigmentering forandringer i huden være permanent. Dette kan medføre, at barnet at have en negativ selvopfattelse og muligvis føre til afvisning af andre børn.

Vigtige vilkår

  • Depigmented-Kendetegnet ved et tab af normal farve; misfarvet.
  • Hudlæge-En læge, der har specialiseret sig i sygdomme og lidelser i huden.

Ressourcer

Bøger

Desowitz, Robert S. der gav Pinta til Santa Maria ?: Torrid Sygdomme i et tempereret verden San Diego: Harcourt Brace, 1998

Weinberg, Samuel, Neil S. Prosa og Leonard Kristal Color Atlas of Pediatric Dermatology New York: McGraw-Hill Health Professions Division, 1998.

Organisationer

National Organization for Sjældne Diagnoser, Inc. 55 Kenosia Ave, PO Box 1968, Danbury, CT 06813-1968. (203) 744-0100. http://www.rarediseases.org