Pesto Opskrift med basilikum og pinjekerner

Pesto Opskrift med basilikum og pinjekerner


Hver fan af rustikke italienske køkken skal have et par enkle opskrifter på hånden, der afspejler smag af landet, og en pesto opskrift med basilikum og pinjekerner er en god start. Autentisk pesto er ikke kun farverige og sunde, det er også en af ​​de letteste saucer at gøre, og kan anvendes i en række forskellige retter.

Pesto Basics

Der er hundredvis af variationer over den oprindelige pesto opskrift. Nogle versioner erstatte basilikum med andre friske krydderurter, andre bruger forskellige typer af nødder eller udelade dem helt og et par tilføje originale ingredienser til at appellere til personlige smag. Men efter alle de eksperimenter, mange kokke vende tilbage til de oprindelige ingredienser, når de længes efter at konventionel pesto smag.

Pesto Opskrift med basilikum og pinjekerner

Fem grundlæggende ingredienser og en lille smule af salt og peber er alle denne opskrift kræver.

Ingredienser

 • 2 kopper frisk basilikum blade, pakket
 • 1/2 kop friskrevet parmesan Reggiano eller Romano ost
 • 1/2 kop ekstra jomfru olivenolie
 • 1/3 kop pinjekerner, let ristet
 • 3 mellemstore fed hvidløg, hakket
 • Salt og friskkværnet sort peber

Kørselsvejledning

 1. Placer basilikumblade og pinjekerner i skålen af ​​en foodprocessor fit med en klinge og puls et par gange for at hugge.
 2. Med maskinen kører, slip hvidløgsfed gennem mad sliske og proces ved at pulsere indtil ingredienserne er finthakket og blandet godt.
 3. Tænd foodprocessor, og mens den kører, langsomt hæld olivenolie gennem skakten i en jævn strøm.
 4. Lejlighedsvis slukke for maskinen og skrab ned siderne med en gummi eller nylon spatel for at sikre alle ingredienserne er godt indarbejdet.
 5. Tilsæt revet ost på én gang og puls indtil saucen er glat.
 6. Smag saucen og tilsæt salt og peber.

Gør omkring en kop sauce.

Ingrediens Udskiftninger

Den grundlæggende pesto opskrift med basilikum og pinjekerner er nemt at piske op for kokke, der bor i områder, hvor frisk basilikum er let tilgængelige året rundt, pinjekerner er en jævnligt lagervare og bidder af frisk italiensk ost er altid til salg i deli eller ost dele af supermarkedet. I områder, hvor der kun tørrede basilikum blade, forarbejdet parmesan i en dåse, og ingen pinjekerner er til rådighed, mener nogle velsmagende udskiftninger. Brug aldrig tørret basilikum eller forarbejdet Parmesan for pesto; resultaterne vil være katastrofalt og uspiselige.

Basil Replacements

Frisk persille, især flad blad italiensk persille, kan træde i stedet for basilikum, som dåse frisk koriander eller mynte. Blanding og matchende disse friske krydderurter giver en fremragende pesto med et medley af interessante varianter.

Ost Exchanges

Hvis friske bidder af Parmesan-Reggiano eller Romano ost er ikke tilgængelige, kigge efter kartoner af disse sorter forud revet eller pre-strimlet i deli sagen. Andre alderen italienske oste som Asiago er også gode erstatninger. Undgå blødere ost, da de ikke vil blande godt med de andre komponenter i opskriften.

Olieoptioner

Ekstra jomfru olivenolie er foretrukket for sin yderst delikat smag. Enhver mild olie som raps kan være stedfortræder men undgå olier med forskellige varianter ligesom majsolie eller almindelig olivenolie.

Bytter Nødder

Valnødder, især når let ristede, smager meget lig pine nødder. Andre relativt bløde nødder som hasselnødder eller pekannødder er acceptable pesto ingredienser, selv om sidstnævnte vil tilføje mere smag end andre sorter.

Hvidløg

Absolut intet kan erstatte friske hvidløg i en traditionel pesto opskrift. Hakket hvidløg i en krukke ikke har den nødvendige bid kræves for god pesto og hvidløg pulver er ikke engang en overvejelse.

Pesto Presto

Pesto er ikke kun en leg at gøre, men også par godt med mange fødevarer. Bortset fra dressing pasta, denne pesto opskrift med basilikum og pinjekerner blandet med bidder af kogte røde kartofler er en dejlig twist på traditionel kartoffelsalat. Det jazzes også op bagte kartofler, gør en god topping til bruschetta eller toast runder og lyser op enkel risotto. Eksperimentere med pesto i forskellige krydrede retter og opdage ofte glemt glæden ved simple saucer.