Pessimismen Gene Fundet

Forskere ved University of British Columbia i Canada fandt ud af, hvorfor nogle mennesker har en tendens til at se alt i værste lys. Det viser sig, at ting er i generne.

Pessimismen Gene Fundet

Forskere har fundet, at bærere af det ændrede ADRA2b gen hurtigt blive ked, bliver passive, deprimeret og desperat. Desuden blev det konstateret, at genetisk variation spiller en vigtig rolle i hormon og noradrenalin (et stresshormon, som sammen med adrenalin, påvirker reaktionen søgning eller kæmpe) produktion.

Professor Rebecca Todd siger, at dette er den første undersøgelse for at afsløre, at genetisk variation har en betydelig indvirkning på, hvordan folk ser og opfatter verden. I løbet af undersøgelsen blev 200 frivillige vist positive, negative eller neutrale ord hurtigt efter hinanden. Resultaterne viste, at folk med ADRA2b gen variation gribes negative ord oftere end andre deltagere.

Forfatterne siger, at disse mennesker er mere tilbøjelige til at udvælge vrede ansigter fra mængden. I stedet for at nyde skønheden i naturen, de tænker på potentielle farer, såsom glatte og stenede steder.