Pee Gee Hydrangea

Pee Gee Hydrangea
Nyd den smukke hvide klynger af blomster.

Den mest kold hjertelig alle hortensiaer, Pee Gee hortensia er en type paniculata hortensia. Ofte selv, vil gartnere henvise til alle paniculata som Pee Gee. Den botaniske navn er H paniculata 'Grandiflora «(PG).

Dyrkningsvilkårene

Pee Gees er en gammel sort, der er nemme at dyrke i zone 3 til 8. De foretrækker fuld sol til delvis skygge og mildt sure til neutral jord. Mange anlægsgartnere er trætte af denne sort (nogle siger det bedste sted for det er i kompostbunken!), Men det er stadig en stor sort til koldere klima, hvor andre hortensiaer bare ikke kan vokse.

Pee Gee Hydrangea Karakteristisk

Pee Gee er en stor busk gennemsnit seks til otte meter høj, med nogle få op til 20 meter høj og 20 meter bred, hvis venstre naturen. Denne sort producerer kegleformede blomsterklaser i modsætning til de runde klynger af de fleste andre sorter. Blomsterklaser typisk vokse op til 18 inches lang og 10 inches lang. Pee Gees blomstrer fra midten til slutningen af ​​sommeren gennem tidlige efterår. Blomster starter ud hvid; som de bliver ældre, de slå pink og derefter rustfarvet i efteråret. Ofte blomsterne tørres for smukke indendørs arrangementer, der kan nydes året rundt.

Traditionelt Urin Gees er en kant busk. Imidlertid kan denne busk også beskæres i en enkelt stilk for at danne et lille træ.

Plantning og pleje

Formering er typisk fra stiklinger da planterne er sterile og ikke producere frø. Pee Gees bør plantes i fugtig, rig, veldrænet jord. Ved plantning din Pee Gee, kronen - bør hvor stilken møder roots-- placeres lige under jordoverfladen. Plantning dybere kan forårsage rødderne til at rådne.

Når busk er placeret i hullet, tamp jorden ned omkring det og vand. Det er en god idé at barkflis din Pee Gee at hjælpe jorden for at bevare fugten. Det bør også blive befrugtet med en lys gødning i marts, maj og juli.

Hvis du opretter en kant med dine Pee Gees, bør de plantes 12 til 15 meter fra hinanden. Når de blomstrer, du vil have en show-stopper visning af blomster, der vil lysne hele nabolaget. Du kan også plante mindre blomster under din Pee Gee at tilføje endnu mere farve til din grænse. En fordel ved at bruge Pee Gees som en grænse-ud over den smukke skærm, at de giver-er, at hjorte tendens til at undgå dem. Dette er fantastisk nyhed, hvis du har tendens til at have rådyr problemer.

Denne meget fleksible busk er hurtigt voksende med en vækst på 25 inches eller mere hvert år. Fordi blomstrer dannes på ny vækst, er det en god idé at beskære din Pee Gee om vinteren, samt fjerne døde blomster efter behov for at holde denne busk søger friske og dejlige i hele dens blomstring sæson.

Finde Pee Gees

Hvis du ikke kan finde en Pee Gee hortensia på lokalt planteskoler, prøv en af ​​flere postordrekataloger. Nogle store steder at tjekke, er:

  • The Arbor Day Foundation-blot en af ​​mange blomstrende træer og buske, kan Pee Gees bestilles af alle. Hvis du er medlem, får du en rabatpris.
  • Nature Hills Nursery-Der er mange hortensia sorter at vælge imellem. De har en gratis katalog samt.
  • Horsford Gardens og Nursery-et pænt udvalg af hortensiaer er tilgængelige her, herunder standard Pee Gee og en kompakt sort.

Selv om mange haven eksperter har mindre end glødende udtalelser fra Pee Gee hortensia, er det stadig et meget haven værdig busk; især så hvis du bor i koldere klimaer. Prøv en selv og se den skønhed, den egner til enhver landskab.