PDD og irrationel adfærd

PDD og irrationel adfærd


Gennemgribende udviklingsforstyrrelse eller PDD, tilhører en klasse af sygdomme kendt som autisme-spektrum forstyrrelser. Autisme-spektrum forstyrrelser omfatter autistisk lidelse, Aspergers syndrom og PDD. Børn og voksne med PDD viser symptomer på autisme eller Aspergers syndrom, men kan ikke fuldt ud opfylder kriterierne for disse diagnoser. Gennemgribende udviklingsforstyrrelse er karakteriseret ved social færdighed underskud, problemer med kommunikation og gentagne eller stereotype adfærd. Mennesker diagnosticeret med nogen af ​​disse lidelser lider en vis grad af kognitiv begrænsning, som kan manifestere i irrationel fysiske eller psykiske adfærd.

Årsager til irrationelle opførsel

Mange af de irrationelle adfærd hos børn og voksne med PDD kan tilskrives problemer med følelser regulering, maladaptive tankemønstre og problemer med deduktiv og kognitiv ræsonnement. Mennesker med PDD har en række mentale begrænsninger, fra den manglende evne af beton tænkning til den manglende evne til at forstå og bearbejde sprog. Vanskeligheder med at kommunikere, fælles for alle gennemgribende udviklingsforstyrrelse, kan føre til problematiske adfærd. For eksempel ekspressionistisk sprog, såsom "Hit høet," for at angive at tage en lur, eller "Hit vejen," for at sige farvel, går tabt i oversættelsen til en person med PDD, som kan oversætte disse idiomer mere bogstaveligt.

Begrænset kognition og den manglende evne til at kommunikere verbalt med andre kan skabe frustration for den person med PDD. Folk uden begrænsninger kan have en tendens til irrationelle adfærd, når sur eller gal, så det er ikke overraskende, at irrationelle adfærd er mere almindeligt ses i dem diagnosticeret med PDD. Men der er særlige irrationelle adfærd, der er markører i mennesker med PDD.

Aggression

Mennesker med PDD er tilbøjelige til aggressive udbrud. Et udbrud kan være fremkaldt af en opfattet trussel, som måske ikke giver mening for den person eller målet for vrede. Udbrud kan være uprovokeret eller internt motiveret så godt. Børn og voksne med PDD, især dem, der er nonverbal, må bruge aggression for at imødekomme et særligt behov. Den aggression kan også være et resultat af ulykkelig opmærksomhed eller en ignoreret eller misforstået anmodning. Aggression kan være et resultat af smerte, træthed eller sygdom. Stansning, bidende, sparke og klemme er de mest almindelige aggressiv adfærd hos personer med PDD.

Self-stimulerende Behaviors

Hand flagrende, hår Twirling og andre selv-stimulerende adfærd er almindeligt ses hos mennesker med PDD. Disse typer af adfærd giver en afsætningsmulighed for underskud i stimulation på grund af gennemgribende udviklingsforstyrrelser. Et barn kan tygge på legetøj eller andre non-food objekter, gnide sin krop på gulvet eller spin i cirkler, indtil han er svimmel. En voksen kan forventes at have mere modne stimulerende adfærd, såsom rippe papir i strimler, gnide finger puder sammen eller nynne og rokke frem og tilbage. Disse adfærdsmønstre tendens til at blande sig i det daglige liv kan fungere en person med PDD.

Self-skade

PDD, i mange tilfælde skaber en manglende evne til at udtrykke sig verbalt. Folk, der ikke er i stand til at udtrykke eller kanalisere negative følelser har en tendens til selv lemlæster eller skade sig selv på andre måder. Børn og voksne med PDD kan klemme, bide eller kradse sig som svar på en række forskellige stimuli. Tøj, der er for stram, lyde eller lyse lys kan føre til frustration og vrede. Folk bliver hurtigt overvældet, da PDD øger intensiteten af ​​følelser. De selvskadende adfærd opstår som reaktion på stimuli og er på grund af mangel på effektive mestringsstrategier. Et barn kan også skade sig selv i løbet af et raserianfald ved at kaste sin krop på jorden og banging hovedet.

Gentagne bevægelser

"Stak" er en måde mange mennesker med PDD kan beskrives. Børn og voksne med PDD bliver fikseret på visse ting. Overgange fra en ønsket aktivitet eller objekt kan være udfordrende. Obsessiv-kompulsiv eller repetitive adfærd og strenge rutiner, som ikke kan brydes uden problemer er fælles for mennesker med gennemgribende udviklingsforstyrrelser. En voksen kan være nødvendigt at kontrollere dørlåse flere gange, eller køre den samme rute på arbejde hver dag. Et barn kan ønsker at spise den samme frokost eller tage et bad på samme tid hver aften. Eventuelle ændringer bliver mødt med udbrud eller adfærdsmæssige nedsmeltninger.

Points at huske

Undgå irrationel adfærd ved at behandle en person med PDD omhyggeligt. Kender et barn eller vens udløsere til at hjælpe holde samtaler og rutiner på sporet. Forklare intentioner klart og holde beskrivelserne enkel og ligetil. Forsøg på at anvende alternative kommunikationsmetoder, såsom PECS eller tegnsprog, til et barn eller voksen, der er nonverbal. Ressourcer er til rådighed via Association for Videnskab i Autisme behandling eller Center for Disease Control autisme hjemmeside.