PC: Harddiske Tips

Hard Drive Vs Solid State

Showdown

I et hjørne: harddiske. I det andet hjørne: solid state-drev. Vinderen: endnu ikke fastlagt. Solid state-drev har vundet popularitet i det seneste år eller to. De bringer en masse at tabellen standard harddiske ikke. Lad os tage et kig på dem.

Den korte version er, at solid state virker meget gerne memory sticks fra dit digitalkamera eller videokamera. Der er ingen RPM at overveje, ingen magneter, hoveder eller spinning dele som en almindelig harddisk. Så de starter op hurtigere, give din computer til at få adgang til data hurtigere, fragmentering er et ikke-spørgsmål, og de kan holde til et fald andre harddiske ikke kan. Computere med disse drev tendens til at være lettere end deres standard kolleger, hvilket gør dem mere og mere almindeligt den 11. og 12.-tommer notebooks.

Ulemperne? Der er to vigtigste. Først lagerkapacitet er meget mindre for solid state lige nu. For det andet er de kommer til at koste mere end større harddiske vil.

Er de det værd? Det er virkelig afhænger af dig. Så vidt ydeevne går, de er store. Hvis du er på udkig efter stort opbevaringsrum for færre penge, du måske ønsker at vente lidt på solid state bærbare harddiske. Men hvis du vil have ultra letvægts og bærbare notebooks med kortere boot gange, hurtigere dataadgang og lidt at ingen fragmentering, er det absolut værd.

Harddisk: De hårde facts

Harddisken er essensen af ​​enhver computer. Sorta ligesom TV er til en hule. I tech set harddisken refererer til den primære komponent i en computer, der gemmer alle permanente data og systemprogrammer. Det kaldes "Hard Drive" eller "Hard Disk", fordi det består af en eller flere harddiske forseglet inde i en lufttæt beklædning. Harddiske er primært placeret inde i computeren. Men du kan købe eksterne harddiske ligesom Fantom Premier 80GB USB 2.0 eksterne harddiske til ekstra datalagring plads.

Data Recovery løsninger til en harddisk

Hvis oplysningerne om dine harddiske ikke er »bakkes op", så du kan blive konfronteret med data opsving behov hurtigere end du tror.

Når de fleste mennesker tænker på data recovery af en harddisk, de forestiller et scenarie, hvor computeren ikke starte op efterlader dig uden adgang til dine vigtige filer. Men der er tilfælde, såsom virus, hvor en computer gør boot, men adgang til harddisken er ikke mulig.

Hvis dette er sket for dig, det er et godt råd til dig at kontakte data recovery specialister i dit område, ved at kigge i telefonbogen eller internettet. De vil være i stand til at diagnosticere problemet og give dig et overslag på, hvad det vil tage at gendanne dine filer.

Dårlige sektorer på en harddisk

Windows XP har en nyttefunktion kaldet fejlsøgning funktion, der gør det muligt at kontrollere for dårlige sektorer eller en harddisk. Funktionen fejlsøgning scanner diskdrevet og markere alle områder kan det ikke læses som dårlige sektorer. Denne funktion kan tilgås ved at højreklikke på harddisken og vælge 'Egenskaber', og bagefter 'Funktioner'. Fejlsøgning giver dig også mulighed for at "filsystemet automatisk fejl" eller "scanne for og genopret beskadigede sektorer".

Nogle mennesker vælger at formatere en harddisk, når en masse dårlige sektorer er synlige på drevet. Men også være opmærksom på, at når der er en stigning i dårlige sektorer, kan det signalere forestående død af din harddisk.

Formatering af en harddisk

Hvis du lige har købt eller samlet en helt ny computer uden nogen software installeret på harddisken, skal du formatere harddisken, før du installerer operativsystemet. Du kan også formatere en harddisk, når der er et softwareproblem på drevet. Men det er vigtigt at bemærke, at formatering indebærer slette nogen filer, der er til stede på en harddisk og starte forfra med en "ren tavle", og det bør kun ske med den forståelse, at drevet vil blive efterladt tom efter du format.

Formatering en harddisk er en simpel proces. Der er software til rådighed, der kan hjælpe med dette, eller ved hjælp af Windows XP en harddisk kan formateres. Afhængigt af dit filsystem, at formatere din harddisk, skal du placere Windows XP installations-cd i cd-rom og støvle til dette drev.

For eksempel, for FAT 32 filsystemet, skal du vælge at gå ind i "Recovery Console", og herfra ind i "Format" kommando og drevet navn, du vil formatere, og klik på "Enter".

En barebones Hard Drive er ikke svært at finde

I dag folk på udkig efter et skræddersyet computersystem kan købe en barebones computer. Denne type computer er et skridt op fra de bygge-det selv-systemer, hovedsagelig fordi det er udstyret med komponenter som en sag, strømforsyning og et bundkort. Til dette system en harddisk er normalt nødvendigt. Heldigvis i dag er der masser af billige muligheder som The 60GB DiamondMax® Plus9 harddisk. Bare husk den harddisk, du køber bør have en stor mængde hukommelse, alligevel være lille nok til at passe i computeren sagen.

En harddisk kan være alt Leg og sjov

Leder du efter det perfekte harddisk til at zappe aliens? Husk disse to faktorer, før at geare op din gaming PC. Først skal du sørge harddisken har en relativt høj RPM (omdrejninger per minut) tæller ligesom 7200. Jo lavere tæller gør det yderst vanskeligt at få adgang til data i tide, hvilket er afgørende for gaming. For det andet, sørg for at have mindst 80 GB ledig harddiskplads. Dette er praktisk, når du har brug for plads til at gemme spil filer samt selve spillet. Harddiske ligesom Seagates Barracuda ATA V er populære, fordi de besidder disse funktioner, og vil ikke zappe et hul i din tegnebog.

Boost din tur down memory lane

Hvor mange systemer applikationer og data kan du proppe ind i din computer? Det hele afhænger af, hvor meget hukommelse du har. Harddisk plads er målt i enheder kaldet bytes. Udtrykket "bytes" (opfundet af folk på IBM) henviser til et sæt af binære cifre, der udgør en enhed af hukommelse. Tidligt harddiskplads blev målt i megabyte (1024 kilo bytes). Men på grund af kompleksiteten af ​​ansøgninger, har hukommelse steget til gigabytes (1.024 megabyte). For at holde din plads på harddisken uden at blive unødigt fyldt husk altid:
- Tømme alle slettede filer i papirkurven
- Afinstallere eventuelle unødvendige programmer.

Flash til Rescue

USB-flashdrev er endnu en form for opbevaring drev til rådighed i dag. Disse små fyre har taget over, hvor cd'er og disketter domineret før dem. De har mange navne. Nogle kalder dem pen-drev, men andre henvise til dem som tommelfinger drev. Uanset hvad de kaldes, de tjener det samme formål.

USB bærbar harddisk kan passe på din nøglering eller i lommen. De i øjeblikket varierer i kapacitet fra 128MB til 16GB. Du kan gemme alle slags filer på der, og bære den rundt med dig overalt. Stop ind i biblioteket, pop drevene i en USB-port og få adgang til dine filer.

Enkeltheden af ​​træk-og-slip proces gør sidde let at overføre data til og fra disse handy lille enheder. De fleste vil også have sikkerhedsfunktioner på dem så godt, såsom adgangskodebeskyttelse software. Så hvis du mister din sted, behøver du ikke at bekymre sig om andre mennesker adgang personlige oplysninger.

USB-flashdrev er blevet så populær og praktisk, at du vil se dem i hænderne på både forretningsfolk og studerende. Det er som at bære en harddisk rundt i lommen.

SATA Hard Dive Info

Din bedste chance for harddiske, når bygge et nyt desktop er Serial Advanced Technology Attachment (SATA) drev. I de seneste to år SATA er blevet standard for computer harddiske. Disse drev giver hurtigere dataoverførselshastigheder, tyndere kabler og bedre køling effektivitet end deres forgængere (Parallel ATA).

Nye bundkort, selv de mest billige dem, støtter SATA, så de kan integreres perfekt med din nye maskine. Hvis du opgraderer din harddisk på en ældre maskine med et bundkort, der ikke har SATA-forbindelser, vil du nødt til at tilføje et SATA controller kort. Du kan også bruge en ny strømforsyning til at støtte dette skridt. For en kortsigtet fix du kunne købe en anden PATA drev til at sætte i dit system, men det er mere fornuftigt at opgradere hele vejen nu i stedet bruge penge på noget, du ved, du er nødt til at erstatte snart.

Da det kommer til at være et par år, før solid state-drev nå størrelsen og falde til samme prisklasse som harddiske, SATA er den bedste måde at gå i det nuværende marked.

Lad plads til flere

Bare et par korte år siden laptop harddiske var standard på omkring 30 eller 40 GB. Desktop harddiske måske 80 til 100 GB for den gennemsnitlige hjem bruger. Nu en bærbar computer med mindre end 100 GB er latterligt for mange og desktops almindeligt ramt mærket mellem 500GB og 1TB. Som software udvikler og teknologiske fremskridt, de filer, vi bruger på daglig basis vokse så godt.

Så når du er ved at opbygge din egen computer eller udskiftning af harddisken på din nuværende, holde de sidste par år i tankerne. Hvis du fylde din nuværende 100GB drev og er på markedet for en ny, hoppe op til 250 GB. Du ønsker at efterlade plads nok, så du ikke ender med at købe en anden harddisk seks måneder nu, fordi den, du lige har købt viste sig at være for lille. Bruge lidt ekstra nu får dig den kapacitet, du har brug for og sparer dig penge ned ad vejen.

Lagerkapacitet er et problem for familie-computere lige så meget som computer entusiaster 'maskiner. Flere og flere harddisk videokameraer der gøres i dag, især high definition dem. Hjemmevideoer vil være meget højere kvalitet nu, og du får brug for et sted at gemme alt det video.

Størrelsen på det drev, du har brug for, kan afhænge af, hvad du bruger din computer til. Selv om du er en seriøs video gamer eller casual Web surfer, er det altid en god idé at gå med et drev, ure i 7.200 RPM. Drev kommer ind på 5.400 RPM bliver en saga blot sammen med 30 GB lagerkapacitet.

Sådan Fortæl Hvis din harddisk er næppe arbejder

Desværre, ligesom PET hamster, der opfylder sin død så også vil din harddisk - til sidst. Tricket er at spotte symptomerne, før de harddisk går ned permanent, idet alle dine uerstattelige data med det. Ting at se ud for, er, hvis din computer holder frysning op. Hvis computeren siger dine drev ikke fundet eller formateret. Også, hvis det gør en underlig klikkende lyd, når starter op. Som en forholdsregel er det altid en god ide at sikkerhedskopiere dyrebare data & programmer på cd'er - just in case.

Defragmenter en harddisk

Defragmenter er et værktøj i Microsoft Windows, der giver brugeren mulighed for at arrangere dataene i en mere ordnet måde. Det menes, at når vi åbner programmer på harddisken, er dele af de programmer, spredt på forskellige områder af harddisken. Den defragmenteringsprogram vil sætte dele af filerne sammen og "frigøre" mere plads på harddisken.

For at defragmentere din harddisk i Windows XP, skal du følge disse simple kommandoer,

Klik på 'Start' på skrivebordet, og klik på 'Alle programmer'. Bagefter gå til »tilbehør«, og over til "System Tools", og dobbeltklik på Disk "Defragmenter".

Programmet Diskdefragmentering åbner viser alle harddiske til rådighed til at defragmentere. Du kan vælge at 'Analyze' et drev at se, om det skal defragged, eller gå direkte til at defragmentere det drev, du har valgt.

Den smarte funktion med Brug af Diskdefragmentering er, at det giver dig mulighed for at se mængden af ​​diskplads, der bruges før og efter du bedrage.

Hjælpeprogrammet Diskoprydning

En praktisk funktion i Windows XP-operativsystemet er hjælpeprogrammet Diskoprydning. Dette hjælpeprogram gør det muligt for computerbrugere til at fjerne uønskede filer for flere områder med et enkelt klik. Hjælpeprogrammet Diskoprydning kan nås ved at gå til menuen "Start" og derefter fremhæve "Accessories", "Systemværktøjer", og til sidst 'Diskoprydning ".

Et vindue åbnes, hvor du skal vælge det drev, du ønsker at oprydning. Normalt vil vise alle de harddiske på din computer. Vælg det drev, du ønsker at rengøre og tryk på 'OK'.

En anden vindue åbnes og viser de områder, hvor filer kan slettes sikkert. Disse områder omfatter mapper på drevet som Downloaded Program Files, offline websider, og papirkurven. Fremhæv med et hak de områder, du ønsker at oprydning og tryk på 'OK'.

Hjælpeprogrammet Diskoprydning vil bekræfte, om du er sikker på, du vil 'udføre disse aktioner «. Tryk på 'Ja' igen for at acceptere, og det vil fjerne de uønskede filer fra din harddisk, tømning de områder, du har fremhævet.