Pasta Lavet af grønne bananer for cøliaki patienter

Mennesker, der lider af cøliaki - tåler gluten - har et begrænset udvalg af mad. Men det ser ud til, at forskere fra universitetet i Brasilien fandt det perfekte produkt til dem.

Pasta Lavet af grønne bananer for cøliaki patienter

De foreslår at gøre pasta af mel grøn banan. Produktet har mindre fedt; det er billigere at producere end den standard pasta. Renata Zandonadi, PhD, fra University of Brasilien sagde, var der ingen signifikant forskel mellem standard og det ændrede pasta. Den ledende forsker af pastaen tema hævdede de havde det samme udseende, smag, aroma, og den samlede kvalitet. Grønne bananer er et biprodukt af lav kommerciel værdi. De er sjældent brugt i fødevareproduktionen. Derfor er der en mulighed for bananindustrien og producenterne af pasta til at diversificere og udvide markedet.

Forskerne sammenlignede standard pasta lavet af hele hvede og æg, med pasta, der indeholder mel grøn banan, æggehvider, vand og gummi (brugt som fortykningsmiddel og stabilisator). I den modificerede pasta mængden af ​​fedt var 98% mindre end i den sædvanlige. Dette er især vigtigt for mennesker, der lider af cøliaki, gluten, som er fjernet fra specifikke produkter, kompenseres med stor mængde lipider.

Pasta blev testet på 25 patienter, der lider af cøliaki og 50 raske mennesker. De bemærkede alle den høje kvalitet af produktet, god aroma, smag og tekstur. Udviklerne af den innovative opskrift især understrege, at den modificerede pasta indeholder høje niveauer af resistent stivelse, som kan hjælpe styre glykæmisk indeks, kolesterol i blodet, og fermentering af tarmbakterier hos patienter med cøliaki. Gliadin - en vegetabilsk protein af gluten - skader foring af syge menneskers tyndtarmen og fører til atrofi og svær malabsorption. Denne sygdom er ganske almindelige. Følgende berømtheder lider af cøliaki: Zooey Deschanel, Victoria Beckham, Goldie Hawn, Miley Cyrus, Gwyneth Paltrow, Bill Clinton og mange andre.