Pain Relief: Mund Pain Relief Tips

Åh de tæer ... Så meget kan gå galt!

Foot smerter kan helt sikkert sætte dig tilbage, men når smerten er specifikke for dine tæer, kan det være endnu mere invaliderende. I hvert fald hvis din hæl, bue eller ankel gør ondt, kan du klare dig med en rigtig god sko. Men hvis dine tæer er problemet, kun sko gøre det værre. Og da du skal flex og skub ud af dine tæer for at tage et skridt med en almindelig gangmønster, walking er udelukket.

Nogle tå-relaterede problemer, der forårsager fødder smerte omfatter:

 • Indgroet toenails- Hvis kanterne af din negl bliver indlejret i huden på hver side, kan der være smerter og endda infektion (som kan kræve antibiotika eller endda fjernelse af indgroet del af en læge). Dette overraskende invaliderende tilstand er forårsaget af forkert skæring af neglene, negle, der vokser hurtigere på siderne end i midten, eller pres fra dårlig montering sko.
 • Bunion- en tilstand karakteriseret ved hævelse og / eller deformitet i bunden af ​​storetåen, smerte og begrænset bevægelse. Den tå bøjer mod næste tå og det fælles rager ud til siden. Det kan skyldes at bære stramme, højhælede eller spids-toe sko, og er syv gange mere almindelig hos kvinder end mænd.
 • Corns- Ligtorne formular, når huden bliver tyk og hærder som reaktion på tryk eller friktion, sædvanligvis på toppen eller siderne af tæerne. De er små og har en hård center inden det fortykkede område.
 • Hammer toes- Den midterste fælles af tå (normalt den anden) rager opad, hvilket giver en klo-lignende udseende, og forårsager smerte med gåture og bevægelse. Mens nogle mennesker er genetisk disponeret for dette (måske deres anden tå er længere end de andre), kan hammer tæer også skyldes iført dårlig montering sko.

Betingelser som nedgroede tånegle og ligtorne kan afhjælpes med ordentlig fodpleje og over-the-counter retsmidler. Strukturproblemer, såsom knyster og hammer tæer, kan kræve medicinsk behandling for at blive lettet.

Det første skridt er den værste Step

Du kan være klar til at hoppe lige ud af sengen om morgenen, men dine fødder kan have en anden idé helt. Hvis du sætter din fod ned og føler trykken, trække, eller en jagende smerte i bunden, kan du være oplever symptomer på plantar fasciitis.

Den plantar fascia er en tyk, fibrøs band der linjer bunden af ​​foden, der løber fra bunden af ​​tæerne til hælen knogle. Hvis dette væv er beskadiget, overbebyrdet, anstrengt, eller betændt, vil det resultere i morgen smerter i fødder, svært at tolerere længere gå, øget smerte, når du forsøger at gå efter sidder, og ubehag, når man står på tæerne.

Plantar fasciitis kan begynde med akut ankel og hæl smerte, især når fascia lider mikro-rivning fra en pludselig fejltrin. Typisk er det mere af en kronisk tilstand, der bliver hængende i en eller begge fødder for hvad der virker som en evighed, men det kan også komme og gå. Ofte denne type smerte mindsker da foden varmes op, og vender tilbage efter en periode uden aktivitet (tror at sidde i en biograf i et par timer og derefter komme op at forlade).

Bestræbelserne på at lindre mund smerter af denne art kan nævnes:

 • Holde din vægt på et sundt niveau
 • Iført godt polstret sko
 • Ændring din aktivitet
 • Ved hjælp af is
 • Massere foden
 • Forsigtigt strække bunden af ​​foden
 • Styrkelse din bue
 • Over-the-counter smertestillende

Hvis problemet dvæler, kan lægen ordinere NSAID, fysioterapi eller brugerdefinerede orthotics (skoindlæg) for at forbedre tilpasningen af ​​din mund og tage presset væk fra området.

Flip Flops: So Cute, men det dårligt for dig

De er kendetegnende for balsamisk sommervejr - de tynde såler, farvestrålende, letvægts flip flops, der ser så godt ud med sol kjoler og korte shorts. Men så søde og comfy, som de er, disse "sko" (og dette udtryk anvendes meget løst) er ikke meget godt for dine fødder.

Forskere har konstateret, at folk iført flip flops, i forhold til dem, der bærer sportssko:

 • Tag kortere skridt
 • Har målbart mindre lodret kraft, der påføres gennem deres hæle
 • Bruge mindre af en tå lift under svingfasen (når frem bevægelige ben er i luften) af gangart
 • Walk ved hjælp af en større ankel vinkel og kortere skridtlængde

Alle disse bidrager til en øget arbejdsbyrde på de små, iboende muskler i fødderne. Mere arbejde til musklerne kombineret med dårlig stødabsorbering øger muligheden for mund smerter. Feet får ømme og bliver mere modtagelige for overforbrug og kroniske problemer, især plantar fasciitis og arch stammer.

Mens eksperterne ikke går så vidt som til at anbefale forbud flip flops, de anbefaler de kun bæres i korte perioder, og bør udskiftes hver tre til fire måneder.

Vi kan genopbygge dig: Orthotics og Mund Pain

Orthotics er skær til dine sko, der er beregnet til at ændre mekanikken i din mund og virkningen stilles til dem i et forsøg på at give mund smertelindring. Men er de det, skal du hjælpe dine ømme fødder?

Tilgængelige over-the-counter eller som en skræddersyet enhed, kan mund orthotics være fremstillet af mange forskellige materialer. Pads, puder, og hæl elevatorer er skær, der er imødekommende, der tilbyder aflastning eller en blødere overflade, som din fod kan artikulere. Brugerdefinerede orthotics er lavet efter en støbeform er lavet til din fod eller en 3D-laser skanning. Disse skær er specielt fremstillet til at påvirke foden funktion selv, ændrer mekanikken i din nedre ende i et forsøg på at mindske stress eller forbedre tilpasningen og dermed lindre smerter.

Dybest set er målet med orthotics er at:

 • Korrekte unormale walking mønstre, forbedring tilpasning og krop mekanik
 • Mindske smerter
 • Yde støtte
 • Beskyt mod forværring deformitet i foden
 • Lindre trykket i et bestemt område af foden

En ortopæd, orthopedist eller kiropraktor kan afgøre, om orthotics vil være til gavn for dig.

Smerten af ​​flade fødder

Flade fødder, også kaldet platfodethed, er en medicinsk tilstand, hvor svangen kollapser, således at hele fodsålen at komme i kontakt med jorden. En eller begge fødder kan mangle buer, som kan forårsage en ubalance under udvikling. Eftersom fodtøj er konstrueret til normalt hvælvede fødder, kan flade footed patienter oplever smerter fra at gå eller iført sko. Flade fødder smerte forårsager stående og bevæger sig til at være mere vanskelig at udføre på en regelmæssig basis. Nogle problemer omfatter:

 • Trætte fødder, der bliver smertefuldt efter walking eller stående i lange perioder
 • Manglende evne til at udøve eller spille sport på grund af smerter
 • Smerter og hævelse i hælen eller bue af foden

Flade fødder er normalt diagnosticeres i børn, men kan forbedre, før de når det voksne stadium. Hvis du tror, ​​du kan opleve smerter fra flade fødder, og som ikke er blevet diagnosticeret, er det vigtigt straks at søge læge for at få hjælp.

Gigt: En af menneskehedens ældste kendte sygdomme

Nogle gange en oplagt skade eller traumer er årsag til akut mund smerter - du træder på noget skarpt, vride foden på en kantsten, falde ud af din sko ... du får den idé. For en indlysende skade, øjeblikkelige foranstaltninger omfatte standsning blødning, immobilisere området (hold det stadig eller pak det op), anvende is, hæve lemmer, og om nødvendigt søge læge.

I mangel af en specifik traume, kan akut smerte i foden være en smule mere udfordrende at håndtere. En af de mere almindelige årsager til en sådan pludselig smerte debut er gigt. Et akut anfald af gigt kan forårsage ulidelig smerte i et enkelt fælles, typisk ved basis af storetåen. Betingelsen er forårsaget af et overskud af urinsyre, et naturligt forekommende stof skabt af proteiner i kroppen. Når urinsyre bliver for højt, begynder de at krystallisere, og de krystaller ophobes i et fælles og det omgivende væv, der forårsager akut smerte og inflammation.

Behandling af mund smerter af denne art omfatter:

 • Non-steroide anti-inflammatoriske medikamenter (NSAID'er)
 • Livsstilsændringer formål at forhindre en gentagelse af problemet, såsom kostændringer til at hjælpe med urinsyre koncentrationen i kroppen, opretholde en sund vægt, og undgå alkohol
 • Ændring dine aktiviteter for at give bolden af ​​mund smertelindring