Overskydende Vægtøgning Gene betyder ikke, fedme

Ernæringseksperter og læger har gentagne gange fortalt os, at tendensen til at tage på i vægt er indarbejdet i mange af os fra fødslen. DNA bærer denne information, og det virker som om intet kan gøres ved det. Imidlertid har eksperterne fundet, at vi ikke er slaver af vores gener, når det kommer til overvægt.

Overskydende Vægtøgning Gene betyder ikke, fedme

Desværre de kvinder, der er tilbøjelige til at være overvægtige på grund af gener, nægter at bekæmpe fedme, antage, at de er magtesløse over for deres vægt. God fysisk aktivitet er med til at smelte selv en meget stor mængde af fedt, og selv i dem, som har arvet den berygtede "overskydende vægtøgning gen".

Forskerne ved Cambridge University studerede 220 000 mennesker fra hele verden og kom til den beroligende konklusion. De, som ikke mister muligheden for god fysisk aktivitet, reducere effekten af den overskydende vægtøgning gen.

Chancerne for at få overvægtige, hvis du er genetisk tilbøjelige til fedme og ikke bevæger sig, stige til 69%, hvis man sammenligner med dem, der har disse gener og gå videre med fysisk aktivitet.