Outdoor Fitness Træning med Rock Climbing

Klatring er en glimrende form for udendørs fitness træning, der får mange mennesker begejstrede motion. Det giver dig mulighed for at nyde den store udendørs, mens få i fast motion.

Outdoor Fitness Træning med Rock Climbing

Bortset fra de fysiske fordele, der vil blive beskrevet mere detaljeret nedenfor, bør de psykologiske fordele klatring også påpeget. Sporten kræver på planlægningen stedet og beslutningstagning, tvinger dig til at overvinde din frygt og udforske både dine fysiske og mentale evner. Dette resulterer i en større selvbevidsthed og selvtillid. Dette, sammen med den følelse af frihed og eventyr, at den udendørs erfaring giver dig, gør klatring legemliggørelsen af: "Mens sana in corpore sano" (en sund sjæl i et sundt legeme).

Lad os nu tage et kig på et par af de mange fitness fordele klatring udbytter:

Styrketræning

Klatring er en stor styrke træning for både din øverste og nederste del af kroppen samt din kerne. At skulle erobre tyngdekraften ved at løfte din egen kropsvægt til højere jorden igen og igen, gør klatring et samlet organ styrketræning. Ved at gribe og trække dig op, er dine hænder arme og skuldre udøves, mens dine ben og fødder muskler er involveret ved at nå til nye fikspunkter og skubbe din krop.

Koordineringen mellem din nederste og øverste organ i ofte ikke horisontale og akavede stillinger er, hvordan din kerne styrke udvikles. Men selv om klatring er en stor styrke træning for musklerne i hele din krop, betyder det ikke træne alle dine muskler. For at undgå muskulære ubalancer, bør du være opmærksom på at uddanne antagonisten muskler muskler, du bruger mest i klatring.

Cardio Workout

Mens du klatrer, den kontinuerlige sammentrækning af dine muskler får dit hjerte til at arbejde meget hurtigere end det ville samtidig gør vægt gentagelser i et motionscenter, fordi musklerne har brug for en konstant forhøjet blodtilførsel (på grund af den vedvarende karakter af træningen). Ved klatring, din krop forbrænder omkring 800 kalorier på en time, der kan sammenlignes med svømning kraftigt i den samme mængde tid.

Fleksibilitet og Koordinering

Klatring er aldrig ligetil, og du vil finde din krop i stillinger, du normalt ville aldrig få dig selv ind. Det nåede til akavet holder og point for dine hænder og fødder til at greb og sikre din position sammen med at skulle flytte vertikalt og horisontalt, i høj grad forbedrer din fleksibilitet og koordination.

Som du kan se, at fordelene ved udendørs klatring er talrige. Et ord af rådgivning er på plads selv. Kræfterne udøves på dine muskler og led, mens du klatring er ikke at blive taget let på. For at undgå skader, du altid nødt til at forberede dig godt fysisk ved at gøre ordentlig styrketræning, og du bør nyde sporten i moderation at give din krop til at komme sig efter den ekstreme belastning klatring kan sætte på det.