Organisk gødning Standards

Organisk gødning Standards


Hvis du er interesseret i voksende økologiske grøntsager, vil du ønsker at vide, hvad de organiske gødning standarder er.

Gødning som gødning

Gødning og kompost er vigtige ingredienser i enhver økologisk have.

Da gødning bruges så meget i den økologiske have, er det vigtigt, at det være økologisk så godt. Efter alt, vil gødningen beholde nogen kemikalier, toksiner, eller hormoner, der er blevet fodret til dyret, der producerede den. Når det er spredt i en køkkenhave, gødning bryder. Alt i det kommer ind i jorden, som omfatter næringsstoffer samt toksiner.

Hvorvidt gødningen anvendes "rå" (frisk eller tørret) eller komposteres, vil det stadig bære potentielt giftige stoffer. Den eneste undtagelse til dette er, hvis det er gødning fra et dyr, som er blevet rejst efter økologiske praksis.

Fælles stoffer i ikke-organisk gødning, er:

  • Hormoner
  • Antibiotika
  • Pesticider

De nationale Organic Program Standards (NOPS) kræver, at økologiske grøntsager ikke behandles med nogen form for gødning inden 120 dage høst at sikre sig mod sygdomme som salmonella og E. coli. Dette omfatter organisk gødning.

Specifikke organisk gødning Standards

Mens der er ingen specifikke organiske gødning standarder, for at kvalificere sig som økologiske gødningen skulle stamme fra et dyr, der blev certificeret økologisk. For eksempel vil en malkeko, der producerer certificeret økologisk mælk også producere certificeret økologisk gødning og kyllinger, der producerer økologiske æg vil også producere organisk gødning.

For for dyret at blive certificeret organisk, vil det være nødvendigt at have været rejst efter økologiske metoder. Dette omfatter undgåelse af følgende:

  • Kunstgødning på græs
  • Hormoner
  • Antibiotika
  • Foder, der indeholder GMO'er eller pesticider

Desuden gødningen ikke er blevet bestrålet for at dræbe bakterier eller mulige ukrudtsfrø.Brug af organisk gødning som gødning eller som en tilføjelse til kompost er en vigtig del af et bæredygtigt landbrug og økologisk landbrug. Mens der ikke synes at være klare standarder er specifikke for gødning, vil de generelle økologiske standarder.