Oral History Forms

Oral History Forms


Information fra levende slægtninge kan være et uvurderligt redskab for slægtsforskere og en dyrebar gave til de kommende generationer, og mundtlige historie formularer kan være en vigtig del af at optage disse oplysninger. Lær at samle nyttige mundtlige historier til din slægtsforskning filer.

Hvad er en oral historie?

Ville det ikke være vidunderligt, hvis din store-oldefar havde indspillet sine indtryk af rejsen til Amerika? Hvad hvis din oldemor havde forladt en registrering af, hvordan det var at leve i de brølende 1920'erne? Personlige erindringer eller mundtlige overleveringer, tilføjer en mere menneskelig side til den sædvanlige liste med navne og datoer, der udgør et stamtræ.

En af de største slægtsforskning forskning fejltagelser forsømmer at registrere de personlige erindringer om levende slægtninge. Du kan fange og bevare disse historier ved hjælp af oral history formularer, som er specielt konstrueret til dette formål, og mange af disse former er gratis. Du kan også nemt oprette din egen form.

Hvor finder Oral History Forms

Når du optager en mundtlig historie, du har brug for en etableret liste med spørgsmål. Du kan optage historien i et interview format, eller du kan bede din i forhold til blot at udfylde svarene på et par spørgsmål. Følgende hjemmesider har nyttige former for registrering af mundtlige overleveringer:

 • Måske den mest veldokumenterede og værdifuld ressource for gennemføre mundtlige historier er downloades The Smithsonian Folklife og Oral History Inverviewing Guide. Denne omfattende vejledning giver detaljerede og interessante spørgsmål, formularer og mange meget nyttige tips om interviewe pårørende.
 • Genealogy.com tilbyder en gratis liste over foreslåede mundtlige historie forespørgsler. Udover grundlæggende oplysninger som personens navn og fødselsdato, vil denne liste bede dig om at stille spørgsmål om indvandring, familie artefakter, fysiske attributter, og andre vigtige emner.
 • Den Okeechobee Genealogical Society på Rootsweb har en fremragende mundtlig historie forespørgsel listen. Emnerne omfatter personligheder interviewpersonens bedsteforældre og forældre, indtægter og levebrød af familien, beskrivelser af ferie festlighederne, og andre nyttige oplysninger.
 • Den PIE Family Folklore Interviewing Guide og Spørgeskema er en anden stor ressource for oral history ideer. Mulige spørgsmål dækker områder som familie efternavn betydninger, frieri historier, vigtige nationale begivenheder og unik familie udtryk.
 • En anden stor mulighed er Rootsweb manuskript til interviews med familiemedlemmer. Denne liste omfatter oplysninger om skole erindringer, karriereudvikling, militærtjeneste, og rådgivning om kærlighed, uddannelse og børneopdragelse.
 • The University of North Carolina Oral History frigivelsesform er et godt eksempel, hvis du skal have din interviewede underskrive en juridisk udgivelse. En udgivelse er en god idé, hvis du planlægger at offentliggøre materialet du dækker i interviewet, i stedet for blot bruge erindringer til dine genealogiske filer.

Tips til optagelse mundtlige historier

Efterhånden som du får klar til at gennemføre mundtlige historie interviews til din slægtsforskning filer, holde følgende nyttige tips i tankerne:

 • Overveje at bryde interviewet i sektioner. Din interviewede kan trætte af spørgsmålene tidligt, så du kan prioritere dine spørgsmål i prioriteret rækkefølge. Du kan også planlægge at afholde flere interview sessioner at dække alt.
 • Brug en båndoptager eller videokamera. Du ønsker ikke at tage sig tid til at skrive ned svaret på hvert spørgsmål om den mundtlige historie form. I stedet kan du optage samtalen og skabe en udskrift senere.
 • Mundtlige historier kan være en stor aktivitet for familiesammenføringer. Overvej optagelse pårørendes indtryk af en bestemt begivenhed, et problem eller individ. Da du vil tage flere mundtlige overleveringer på én gang, skal du bruge en optageenhed, og holde interviewene kort.
 • Før du begynder samtalen, lave en liste over de emner, du vil allerhelst dække. Du kan oprette dine egne spørgsmål baseret på disse emner. Når du opretter spørgsmål, så prøv at tilskynde til en lang, detaljeret svar. Undgå spørgsmål, der kan besvares med et eller to ord.
 • Efter din samtale, skal du sørge for at takke den interviewede. De fleste mennesker er glade for at have deres erindringer registreret for de kommende generationer, men det er altid rart at vise din påskønnelse.
 • Have det sjovt! En mundtlig historie er egentlig bare en samtale. Nyd denne chance for at komme til at kende dine pårørende.