Opsamling 1 KG Forbundet med Health Risk

Finske forskere fra University of Oulu hævder, at få endnu 400 gram overvægt kan skade helbredet. De fandt, at niveauet af kemikalier i blodet, der er forbundet med hjertesygdomme, diabetes og leverproblemer, øge sammen med vægt.

Opsamling 1 KG Forbundet med Health Risk

Hvis du er heldig nok til at være et velbygget mand, tror du sikkert at få 400-500 g eller endda en hel kilo vægt ikke vil påvirke dit helbred. Men hvis at stole på den seneste undersøgelse foretaget af finske forskere, er du dybt fejl. Forskerne observerede en gruppe oprindeligt slanke mennesker, som enten vundet vægt eller bevarede deres gamle proportioner.

De fandt, at niveauerne af specifikke stoffer i blodet, der er forbundet med hjertesygdomme, diabetes og leverproblemer, forhøjet med enhver vægtøgning. Således er risikoen for at udvikle disse sygdomme voksede i tilsyneladende slanke mennesker, der har fået en ganske lille mængde ekstra gram.

Ifølge forsker Peter Würtz, hvert gram spørgsmål i denne sag. Forskerne har studeret blod på mere end 12.500 unge mænd og kvinder. Deres opmærksomhed blev tiltrukket af specifikke indikatorer for fedt, proteiner og komponenter, der er forbundet med forværringen af ​​sundhed. Jo flere mennesker vejet, de højere indikatorer for disse materialer blev observeret.

Dr. Würtz iagttog, hvad der skete til unge mænd og kvinder, der havde været at få vægt i 5-6 år. Det viste sig, at de mindste ændringer i vægt førte til blodprøver fattige, selv blandt dem, der opholdt sig slank og tynd efter den body mass index. Heldigvis denne undersøgelse havde positive aspekter også. Forskerne har fundet, at enhver vægttab væsentligt forbedret folks blod og reducerede risikoen for alvorlige kroniske sygdomme.