Opret en Balanced Vegetarisk Vægttab Plan

Som med enhver vægttab plan, hemmeligheden til en afbalanceret vegetarisk vægttab plan er sort. Når du følger en vegetarisk kost, sort ikke kun holder mad underholdende og velsmagende, men sikrer også en bred vifte af essentielle aminosyrer for at være sikker på, at kosten indeholder komplette proteiner. Variety giver også et bredt spektrum af vitaminer, mineraler, fibre og mikronæringsstoffer for at sikre optimal sundhed.

Kom godt i gang med vegetariske Eating

Mange mennesker hoppe ind vegetarisk kost som en vægttab plan, for når praktiseres ordentligt, veggie kost er naturligvis lavere fedtindhold end en kød-baseret kost. Veggie kost har sin egen version af den mad pyramide, som, hvis de følges nøje, kan sikre en hjerte-sund, meget nærende og lavt kalorieindhold tilgang til at spise, der kan føre til større energi og støt vægttab.

Den vegetarisk kost bør indeholde daglige portioner af:

Frugt og grønt

Selvom "vegetarisme" ser ud som det bør fokusere helt på grøntsager, vil 4-5 portioner af disse basisfødevarer en rig blanding af vitaminer, mineraler og jern. Vær sikker på at inkludere mørk-farvede frugter til potent antioxidant indhold og grønne bladgrøntsager til jern, kalcium og folater. Tilføjelse af en varieret frugt kost giver C-vitamin og fibre.

Korn og korn

3-4 portioner af korn hver dag give en række B-vitaminer samt calcium og jern. Vær sikker på at inkludere en blanding af forskellige former for korn, herunder hirse, byg, havre, rug, majs, boghvede og quinoa samt hvede. Fuldkornsprodukter er altid bedst. Forarbejdede kerner indeholder meget lidt ernæring og er hårdt på kroppen.

Nødder, frø og bælgfrugter

2-3 portioner hver dag giver en jumpstart på protein. Disse bittesmå ernæringsmæssige kraftcentre også jern, zink, mikronæringsstoffer, og en god størrelse servering af fiber. Ved at kombinere en fødevare fra denne gruppe med en kornet er en god måde at give kroppen en komplet pakke af essentielle aminosyrer - byggesten anvendes til at skabe protein.

Soja eller Dairy

Herunder mejeriprodukter i en vegetarisk kost er et personligt valg. De, der ikke forbruge mejeriprodukter eller æg betragtes veganer. At skifte fra en kød-baseret kost til vegetar er lettere end at hoppe hele vejen til en vegansk kost. I begge tilfælde bør fødevaren gruppe består af omkring 2 portioner per dag for at give protein og andre næringsstoffer, såsom vitamin E og B12 samt calcium. Soja produkter såsom tofu indeholder komplette proteiner, som kroppen nemt kan bruge.

Fedtstoffer og olier

Som med en ikke-vegetarisk kost, bør fedtstoffer og olier være begrænset til små mængder. Holde til flerumættede fedtstoffer, såsom olivenolie, raps olie og avocado, bidrager til at opretholde et sundt hjerte. Essentielle fedtsyrer kan findes i denne fødevarer gruppe, men er også tilvejebragt ved hjælp af møtrikker, mejeriprodukter og, overraskende nok, visse frugter og grøntsager.

Det kan være lidt forvirrende i starten at få en vegetarisk kost i gang. Opsøge nye opskrifter, nye måder at lave mad, og nye krydderier til at holde måltider velsmagende, sunde og underholdende. En høj kvalitet vegetarisk kost er ikke svært at nå - brug din fantasi, og du vil hurtigt finde dig selv lykkeligt spise vegetarisk hver dag.