Opløselig vs. uopløselige fibre: Hvad er forskellen?

Forbrugende kostfibre er en vigtig del af at spise en sund kost og opretholde en sund vægt. Fiber omfatter alle dele af planteføde, at din krop canâ € ™ t fordøje eller absorbere meget godt. Der er to typer af kostfibre: opløselige og uopløselige; begge spiller en vigtig rolle i at forbedre og bevare dit helbred. Det anbefales, at voksne forbruge 20-38 gram fibre per dag. De fleste amerikanere forbruge halvdelen af ​​dette beløb, så læse dine fødevarer etiketter for at sikre, youâ € ™ re at få tilstrækkelige mængder af både opløselige og uopløselige fibre.

Hvad er opløselige fibre?

Opløselige fibre er en type af kostfibre, der findes i planter. Det tiltrækker til og opløses i vand under dannelse af en gel-lignende stof under fordøjelsen. Denne proces hjælper langsom fordøjelse, en vigtig ingrediens til at gøre dig føler fyldigere længere.

En af de vigtigste fordele at forbruge opløselige fibre er, at det har vist sig at sænke kolesterol, som hjælper med at forhindre hjertesygdomme. Opløselige fibre har også vist sig at hjælpe med at sænke dit blodsukker, hvilket er vigtigt for mennesker med diabetes.

Havre, havreklid, havregryn, byg, psyllium, hørfrø, ærter, bønner, linser, nødder, frø, citrusfrugter, jordbær og æbler alle indeholder betydelige mængder af opløselige fibre. Prøv at spise skind af frugterne når det er muligt, da thatâ € ™ s hvor der findes store mængder af fiber.

Hvad er uopløselige fibre?

Uopløselige fibre er også en kostfibre, men i modsætning til opløselige fibre det doesnâ € ™ t opløses i vand. Itâ € ™ s fiberen, der tilføjer løs vægt til din afføring og fremskynder passagen af ​​fødevarer gennem maven og tarmene.

Uopløselige fibre kan mindske forstoppelse, da det fremskynder fordøjelsesprocessen og hjælper med at holde dig regelmæssigt. Forbrugende tilstrækkelige mængder af uopløselige fibre er blevet forbundet med en lavere risiko for at udvikle type II diabetes.

Hel hvede, fuldkorn, hvedeklid, nødder og grøntsager alle indeholder store mængder af uopløselige fibre. Som med frugt, når de spiser grøntsager forsøge at spise skind når det er muligt.

Fordelene ved at få nok fiber i din kost

Ud over at hjælpe lavere kolesterol, faldende hjertesygdomme, forbedre blodsukkeret, og faldende forstoppelse, spise en fiberrig kost har vist sig at støtte i vægttab af flere grunde. High-fiber fødevarer er generelt sundere og har færre kalorier pr volumen af ​​fødevarer. Da fiber forsinker fordøjelsen, ll youâ € ™ føler fyldigere og tilfredse længere. Fødevarer, der er høj i fiber også kræver typisk en længere tygge tid, hvilket betyder, youâ € ™ ll spise langsommere og er mindre tilbøjelige til at spise for meget.

Fiber Supplements

Fiber tilskud har været brugt til folk, der donâ € ™ t forbruge nok fiber alene gennem kosten. Psyllium (en opløselig fiber) er blevet brugt i fiber kosttilskud såsom metamucil og Konsyl. Når du tager et fiber supplement sørge for at drikke masser af vand. Tal med din læge, før du begynder at tage en fiber supplement, især hvis youâ € ™ re gravid eller ammende. En fiberrig kost er foretrukket frem tilskud i de fleste tilfælde, men tale med din læge for at bestemme det bedste valg for dig. Hvis du ønsker at holde styr på dit daglige fiber indtagelse, prøve at bruge den ernæringsmæssige tracking system på FitDay.com.