Omsorg for moms og nye hvalpe

Omsorg for moms og nye hvalpe

Vores gæster har mange spørgsmål om omsorg for mødre og nye hvalpe. Dele et par lige her.

Omsorg for moms og nye hvalpe

Spørgsmål: Hvor hurtigt kan jeg Badning mor og Hvalpe?

Hej, jeg bare brug for at vide, når du kan bade din hund efter hun har haft hvalpe. Jeg vil også gerne vide, hvornår du kan bade hvalpene?

Tak ~~ Wendy

Ekspert Svar

Hej Wendy,

Det er normalt bedre at vente et par dage efter fødslen for at give tid til din tæve at spile tilbage til normal. Dette mindsker risikoen for infektion. Hvis hun er virkelig rodet, kan du sætte hende i karret og skyl hende ud, men være meget forsigtige omkring hende vulva.

Som for hvalpene, det er bedre, hvis du lader mor tage sig af dem for tiden. Hun bader dem selv, og det også stimulerer dem til potte, noget de ikke kan gøre for sig selv de første par uger. Personligt har jeg aldrig badet en hvalp før to uger gamle, og kun hvis det var absolut nødvendigt.

Når badning, jeg kun bruge varmt vand og ingen sæbe, og jeg sørge for, at hvalpen er godt tørret med et håndklæde, før jeg sætter den tilbage i med mor. Mor er normalt en smule bekymret over den manglende hvalp under alt dette, så det er vigtigt at tage sig af tingene så hurtigt som muligt.

Under normale forhold, kan du roligt give hvalpene deres første fulde bade omkring fire uger gammel. Bare sørg for, at de ikke får kølet bagefter.

Tak for dine spørgsmål, og held og lykke med kuldet!

~~ Kelly

Canine Herpes Transmission

Hej,

Jeg er her for at bede blot et kort spørgsmål. Jeg har læst, at når en hund whelps bør andre hunde ikke være omkring hvalpene, fordi de måske passere herpes virus til dem. Er det muligt for hvalpene at få Herpes fra deres egen far?

Tak for dit svar ~~ Keely

Ekspert Svar

Hej Keely,

Herpes virus er passeret gennem kropslige sekreter, og de fleste hvalpe blive smittet af deres egen mor, enten i livmoderen eller ved passage gennem fødselskanalen. Det er langt sværere for en far at passere herpes, fordi virus ikke leve længe i miljøet. Hvalpe er virkelig kun i fare fra herpesvirus i løbet af de første to uger af livet. Efter at deres immunsystemer er i stand til at producere en feber, der dræber virus. Man mener, at mange tilfælde af dødfødte unger og fading hvalp syndrom kan tilskrives denne meget almindelige virus.

Herpes transmission er ikke den eneste grund til at holde nyfødte unger isoleret fra alle andre hunde i de første uger. Mens ungerne får nogle immuniteter fra deres mors mælk, er der ingen mening i at udsætte dem unødigt. Skade er måske en endnu større grund til isolation. Uanset hvor dejligt en hund er, kan man fejltrin forårsage en intern skade, så det er bedre at lade mor slappe alene med sine unger at holde tingene rolig og fredelig. Faderen kan blive introduceret til hvalpene, når de er oppe og køre rundt på egen hånd.

Tak for et meget interessant spørgsmål ~~ Kelly

Puppy Solgt Too Soon

Jeg har lige fået en fem-ugers gamle Pug. Tror du hun var for ung til at komme hjem? Jeg fik at vide at hun nu spiser fast føde, men at fugte den med vand. Hun har dog ikke spist eller drak noget, da hun kom hjem yesturday. Hun gør hendes virksomhed helt fint selv. Hvornår skal jeg begynde at træne hende til at gå udenfor?

~~ Angel

Ekspert Svar

Hej Angel,

Desværre, det lyder som hvalpens opdrætter var i et kapløb til kontanter i. En fem uger gamle hvalp stadig hører med sin mor, og er normalt stadig sygepleje en smule, da det er ved at blive introduceret til fast føde.

På fem uger hvalpen er stadig også kun en uge genert af at være gammel nok til at modtage sin første skud. Da hun ikke længere modtager immunties fra sin mors mælk, er du nødt til at være meget forsigtig med at udsætte hende til andre hunde eller steder, hvor de har været. Alle ting sagde, din opdrætter har gjort dig og din hvalp en stor diservice.

Her er nogle pleje tips til at hjælpe se dig gennem denne vanskelige periode. Du vil som udgangspunkt tage sig af hende, som du ville en forældreløs hvalp.

  • First off, fortsætte med at suge hendes mad meget godt, så det er rart og blødt, når du tilbyder det. Du kan få brug for at få hende til at slikke det af med hånden, så hun forstår det er mad. Du kan også friste hende med nogle dåse hvalpefoder.
  • Du kan også lokke hende til at drikke vand ved at bringe hende til skålen og sprøjt vandet lidt med fingerspidserne for at fange hendes interesse. Opmuntre hende til at slikke vandet fra fingrene. Når hun gør det, vil hun være mere tilbøjelige til at prøve nogle af skålen. Gentag dette så ofte som nødvendigt, indtil hun begynder at drikke på egen hånd.
  • Sørg for at din hvalp har et varmt sted at sove om natten. Hvis du har brug for at tage hende ind i soveværelset med dig, gå videre og gøre det. Hun vil normalt stadig have sin mors trøst i denne alder.
  • Ring til din dyrlæge for at lave en aftale til hvalpens første vaccination, og fortsætte med at holde hende isoleret hjemme indtil efter hun har fået sin anden booster.
  • For nu vil jeg kun forsøge at træne hende til at bruge en hvalp pad, snarere end at tage hende udenfor. Hun er simpelthen for lille, og har ingen immuniteter hendes egen. Du kan begynde at tage hende udenfor til potte efter at hun har at første booster og er omkring otte uger gammel.

Omsorg for en hvalp denne unge er lidt mere vanskeligt, men ikke umuligt at håndtere. Den ekstra pleje du vil give nu rent faktisk vil hjælpe cementere en endnu stærkere bånd mellem jer to.

Tak for dine spørgsmål, og tøv ikke med at komme tilbage, hvis du har brug for mere hjælp.

~~ Kelly