Omega-3 fedtsyrer: Fisk vs fiskeolie kosttilskud

Omega-3 fedtsyrer er den bedst kendte gode fedt til generelle sundhed vedligeholdelse og sygdomsforebyggelse. Det findes i en række fødevarer, såsom avocado, æg og mejeriprodukter, nødder, frø og kød. Men fede koldt vand fisk som tun, laks og hellefisk, er langt de bedste kilder til omega-3 fedtsyrer. Du kan også få en koncentreret dosis af essentielt næringsstof ved at tage fiskeolie kosttilskud.

DHA og EPA

Den mest biologisk værdifulde af omega-3-fedtsyrer er EPA og DHA. De er naturligvis produceret af dybhavet mikroalger. Fisk og andre dyr, der indtager disse mikroalger ophobes disse næringsstoffer i deres fedtvæv. Selvom din krop kan omdanne begrænsede mængder vegetarisk omega-3 i DHA og EPA, disse næringsstoffer er meget bedre absorberes, hvis du erhverve dem direkte gennem fisk eller fiskeolie.

Beskyttelse af huden

Den vigtigste grund til, at du bør omfatte DHA og EPA i din kost er at sikre dit hjerte-kar-sundhed. DHA har vist sig at reducere dit blodtryk og kolesterol. Regelmæssig indtagelse af DHA kan sænke dit blod triglycerid og lavdensitetslipoproteiner (LDL) og hæve dit blod høj density lipoprotein (HDL), som i væsentlig grad vil reducere dine chancer for slagtilfælde og hjerteanfald. EPA beskytter blodkarrene fra betændelse og fri radikal skader, styrke dem og gøre dem mindre modtagelige for læsioner og blødning. The American Heart Association (AHA) har godkendt fiskeolie som en effektiv behandling for hjertesygdomme.

DHA og EPA spiller også en vigtig rolle i din neurologiske helbred. DHA fremmer hjernens udvikling og kognitive funktioner. DHA og EPA forhindrer også neurologiske lidelser, såsom Alzheimers € ™ s og Parkinsons € ™ s sygdom, og sænke din risiko for depression, angst og skizofreni.

Desuden har omega-3 fedtsyrer vist sig at reducere kræftrisiko, forbedre hudens tilstand og lindre symptomer på leddegigt.

Fisk eller fiskeolie Supplement

I almindelighed en 3-ounce servering af fede fisk giver omkring 1.000 milligram af omega-3 fedtsyrer, som kan sammenlignes med en gennemsnitlig fiskeolie kapsel. For aktive voksne, der har tre portioner af fede fisk om ugen som en del af en sund kost og motion rutine er tilstrækkelig til at holde kroppen i god stand. Hvis du er allergisk over for fisk, eller hvis du er vegetar, kan du prøve at tage en fiskeolie dagligt tilskud.

Du bør også supplere din kostindtagelse med fiskeolie, hvis du passer ind i en af ​​følgende kategorier.

  • Højrisikogrupper af hjertesygdom: overvægtige eller fede, sukkersyge, højt blodtryk og højt kolesteroltal patienter har brug for et dagligt tilskud dosis på 2.000 til 4.000 milligram omega-3 fedtsyrer.
  • Ages 50 eller derover: kosten næringsstoffer er sværere at absorbere når du bliver ældre. Ældre mennesker, især postmenopausale kvinder, er meget tilbøjelige til at udvikle højt blodtryk, højt kolesteroltal og lider depressive symptomer. Du skal tage mindst 1.000 mg omega-3 per dag som supplement efter alder 50 for at forhindre disse indledninger.
  • Gravide eller ammende kvinder: hurtig hjernens udvikling af fosteret og nyfødte kræver yderligere DHA og EPA. Børn af mødre, der tager ekstra fiskeolie kosttilskud under graviditet og amning har bedre kognitive evner, bedre hukommelse og hurtigere hjerne svar.
  • Patienter med reumatoid arthritis: 2.000 til 4.000 milligram omega-3 fedtsyrer om dagen kan hjælpe med at reducere smerter, hævelse og inflammation i forbindelse med reumatoid arthritis.