Økologisk Lawn Gødning

Økologisk Lawn Gødning

Valg organisk græsplæne gødning er en enkel og effektiv måde at reducere vandforurening og bevare langsigtede sundhed af din græsplæne. Økologisk pleje græsplæne holder græs frodig og sund uden bekymring kemisk forurening af jord eller vand. For at sikre en vellykket organisk bestræbelse, planlægge og vælge den bedste gødning til din græsplæne specifikke behov.

Hvornår skal Anvend

Det bedste tidspunkt at anvende organisk græsplæne gødning er før du plante plænen. Hvis du er i færd med en ny græsplæne, kan du vælge græs, der har lavere kvælstofbehov og konkurrerer godt mod ukrudtsarter. Dette vil også give dig en mulighed for at tilføje voluminøse jord ændringer såsom kompost eller gødning, en opgave, der kan være mere kompliceret, når din græstørv er veletableret.

Selv hvis du allerede har en etableret græsplæne, timing er afgørende for anvendelsen af ​​organisk gødning. Næringsstofferne i organisk gødning er bundet op i faste stoffer og kræver normalt virkningen af ​​mikroorganismer i jorden for at være til rådighed for planternes optag. Mikrobiel aktivitet er temperaturafhængig, så hvis du anvender gødning i det tidlige forår eller sene efterår dine planter måske ikke umiddelbart drage fordel af din kærlige omsorg.

Grundlæggende Lawn Fodring

Der er 16 identificerede næringsstoffer, planter har brug for fra jorden. Af disse er de følgende tre næringsstoffer, der normalt tilsættes til optimal græsplæne sundhed:

  • Nitrogen: Stimulerer frodig, grøn vegetativ vækst
  • Fosfor: nødvendigt for en stærk roddannelse
  • Kalium: Essential til almindelig hårdførhed og sygdomsresistens

Ideelt, anvende en gødning med højt kvælstof tidligt i vækstsæsonen for at stimulere væksten, og tilføj en 'efterår gødning «rig på fosfor og kalium senere på sommeren for at forberede din græs til den kommende vinter.

Typer af organiske Lawn Gødning

De fleste organiske græsplæne gødning kommer fra vegetabilske kilder, men nogle få har animalske eller mineralske oprindelse. Tilgængelighed af organiske tilsætningsstoffer vil variere afhængigt af din placering, så tjek med din lokale havecenter hvis du ikke kan se, hvad du søger efter på hylderne.

Benmel

Benmel en af ​​de tidligste økologiske produkter, der skal anvendes som gødning. Dette produkt har en tendens til at frigive næringsstoffer mest effektivt, når det anvendes i let sure jorde. På tre procent nitrogen og 15 procent fosfor, er et godt valg for en efteråret gødning.

Blood Meal

Ved 12 til 15 procent kvælstof, blodmel har det højeste indhold af alle organiske gødning kvælstof. Mens kvælstof release er fortsat afhængig af faktorer som jordens temperatur og pH, er det generelt i en meget tilgængelig form. Udokumenterede tal viser, at duften af ​​dette produkt kan frastøde haven skadedyr såsom hjorte eller kaniner.

Gødning og kompost

Af varierende ernæringsprofiler, disse stoffer har tendens til at være den billigste og mest rigelige af organisk gødning, men kan være vanskelige at anvende. Spred let hen over græsplænen i det sene efterår at sætte skub i organisk stof, eller gøre kompost te og anvende som en flydende gødning. Brug kun godt komposterede materialer. Forkert komposteret gødning kan skabe kvælstof brænde og kan udvaskes forurenende stoffer i vand.

Fish Pellets

En god all-formål gødning, fisk pellets er høj i kvælstof og fosfor, men lavere i kalium. Dette produkt er generelt egnet til brug når som helst du befrugtende, men har en karakteristisk fishy aroma.

Feather Meal

Et biprodukt af fjerkræ behandling, fjer måltid tilbyder omkring 12 procent kvælstofindhold. Fjermel tager længere tid at nedbryde end nogle organiske gødningsstoffer, og så fungerer som en generel langsom frigivelse nitrogen gødning.

Kelp Emulsion

Kelp tilbyder ikke nok kvælstof, kalium eller fosfor til at fungere som en standalone gødning, men er rig på mikronæringsstoffer, sporstoffer, plantehormoner og vitaminer. Brug tang som en all-purpose supplement i tillæg til anden organisk gødning.

Majsglutenmel

Denne levn fra majssirup produktion er markedsført som en organisk alternativ til kemiske ukrudt og foderprodukter. Ligesom fjer måltid, det virker som en langsom frigivelse kvælstofgødning, men synes også at være en effektiv præ-emergente ukrudtsmiddel. For de bedste resultater, anvender majsglutenmel tidligt i foråret i løbet af flere vækstsæsoner.

Clover

For nogle, kløver er en uskøn ukrudt, men hvis du ikke har noget imod udseendet af denne glad lille bælgplanter, kan det være en effektiv, vedligeholdelsesfri græsplæne gødning i mange år fremover. Som medlem af bælgplanter familien, kløver er en nitrogen fixer, og faktisk tilføjer kvælstof til jorden, som det vokser.

Grønsand

En naturlig gødning fremstillet, ikke fra plante- eller animalske kilder, men fra mineralforekomster efterladt af gamle havbund. Produktet, bestående primært af mineralet glaukonit udvindes, tørres og anvendes som en kemisk fri kilde til kalium og jern.

Potentielle problemer

Økologisk havearbejde er lige så meget en kunst som en videnskab. Uanset hvor omhyggeligt du planlægger, tid, og anvende din gødning, er det stadig underlagt luner naturen. Hold øje med følgende tegn på mangel af næringsstoffer eller over-befrugtning og lærte at undgå deres årsager:

  • Chlorose: Gulfarvning af græsset er ofte et tegn på kvælstof mangel. Drys det gule område med nogle blod måltid.
  • Plettede Gule Blades: Jernmangel forårsager gule pletter vises langs græsstrå. For at bekæmpe dette problem, tilføjer jern sulfat eller grønsand til plænen, eller mindske mængden af ​​fosfor tilføjet.
  • Gulfarvning med brune margener: Denne tilstand indikerer kaliummangel, og behandles bedst med en let anvendelse af grønsand.
  • Mørke Purplish Patches: Fosfor-mangel årsager blade at vende lilla. På græsplæner, det manifesterer sig som mørke lilla pletter af græs. For at rette, tilføje benmel eller bat guano.

Naturen giver alt det græs skal være sund. Ved omhyggeligt at identificere, hvad din græsplæne behov og ved hjælp af en passende ændring jord, kan du holde din græsplæne frodig og grøn uden brug af skadelige kemikalier.