Nystagmus

Definition

Nystagmus er en tilstand, hvor der er ufrivillig og rytmisk bevægelse eller svingning af øjet. Det er ofte forårsaget af en underliggende okulær eller neurologisk lidelse.

Beskrivelse

De øjenbevægelser forbundet med nystagmus er varierede. De kan enten være svingende, hvor svingningerne er ens i alle retninger og eller ryk, hvor bevægelserne kan være hurtigere i den ene retning end den anden. Frekvensen af ​​svingningerne eller bevægelse og amplituden af ​​svingningerne også variere. Bevægelserne selv kan være lodret, vandret, cirkulær, eller skrå i retning. Nystagmus kan sensoriske og udvikles som et resultat af dårligt syn, eller det kan være motor og udvikles som et resultat af en neurologisk problem.

Nystagmus kan være medfødt, eller det kan erhverves. Medfødt eller infantil, vises nystagmus inden for de første par måneder af livet. Medfødt nystagmus er normalt kikkert og påvirker begge øjne, er vandret i retning, og ikke forekommer, mens barnet sover. Det falder, når barnets øjne konvergere eller flytte indad. De fleste af disse tilfælde af nystagmus udvikle på grund af dårligt syn og ikke har en underliggende neurologisk årsag.

Børn med medfødt nystagmus har normalt et tidspunkt i deres øjenbevægelser, hvor intensiteten af ​​nystagmus formindskes. Dette kaldes nulpunktet, og barnet kan vedtage et hoved tilt eller rotation for at hjælpe med at opretholde hans eller hendes øjne på denne position. Dette punkt er normalt ikke i ligeud eller i en primær blik position. Børn med nystagmus, der har deres nulpunktet placeret i en position, hvor øjnene er placeret indad kan udvikle en esotropia, en form for strabismus eller øje tur.

En variant af medfødt nystagmus er spasmus nutans, der vises som en triade med tilhørende hoved nikkende og torticollis (hoved sving eller tilt), og ses mellem fire måneder, og tre og et halvt år, og normalt forsvinder uden behandling inden for et til to år efter starten. Sjældent betyder det fortsætter forbi alder fem. Normalt spasmus nutans vises bilateralt og nystagmus er i en horisontal retning. Når nystagmus af spasmus nutans er lodret eller roterende, er barnet ikke har et hoved tilt.

Der findes forskellige typer af nystagmus. Downbeat nystagmus er kendetegnet ved en nystagmus, der er mere udtalt, når barnet ser ned, især når man ser på den side, eller i lateral blik. En forstærket oscillation, når man ser op ses i optimistisk nystagmus. Vippe nystagmus er en usædvanlig type, hvor det ene øje bevæger sig ind og ned, og den anden ud og op. En periodisk vekslende nystagmus (PAN) er observeret i primær blik, når patienten ser lige frem og er kendetegnet ved øjenbevægelser, der løbende skifter retning og hastighed. Perifere vestibulære nystagmus kan være ledsaget af svimmelhed, kvalme og tinnitus eller ringen for ørerne. Denne type nystagmus er ikke altid indlysende, men kan ses af en læge, når han eller hun ser på bagsiden af ​​øjet med en direkte oftalmoskop.

Latent nystagmus vises kun, når det ene øje er dækket. Dette er en medfødt nystagmus forårsaget af en okulær motor forstyrrelse snarere end visuel deprivation. Det er ofte ledsaget af skelen eller et øje tur. Et barn med latent nystagmus vil ikke se godt, når det ene øje er dækket.

Gaze fremkaldte nystagmus forekommer kun, når man er på udkig til siden i ekstrem lateral blik. Denne type nystagmus kan være forårsaget af ethanol og rekreative stofbrug, men ses i myasthenia gravis og sygdom i skjoldbruskkirtlen samt.

Nogle typer af nystagmus er normale. Hvis man ser på et objekt i ekstrem blik i lang tid, kan endpoint nystagmus noteres. Optokinetic nystagmus (OKN) er en nystagmus, der kan fremkaldes ufrivilligt, når en hurtigt flytter stribet objekt er gået foran en persons øjne.

Transmission

Medfødt nystagmus kan overføres genetisk, enten som en autosomal recessiv eller dominant eller som en X-linked recessive træk. Det kan også være forbundet med andre forhold, der er genetisk videregivet. For eksempel Lebers amaurosis er en autosomal dominerende træk og albinisme er X-bundet.

Demografi

Medfødt nystagmus forekommer dobbelt så hyppigt hos mænd end hos kvinder. Forekomsten af ​​nystagmus i den pædiatriske population er .015 procent. Firs procent af nystagmus er medfødt, og de resterende 20 procent er erhvervet.

Nystagmus årsager og symptomer

Øjnene af en person med nystagmus kan ikke forblive stille og svinge i nogle stilling blik. Dem med nystagmus normalt har nedsat syn og dårlig dybde opfattelse, selvom der er født med nystagmus, kan ikke indse, at deres vision er dårlig. Dem med erhvervet nystagmus kan opleve dobbelt syn eller oscillopsi, eller at genstande i deres visuelle rum ser ud til at bevæge sig. En erhvervet nystagmus kan være ledsaget af andre symptomer, såsom svimmelhed, problemer med balance, høretab, dårlig koordinering, og følelsesløshed. Hvis en person med nystagmus oplever oscillopsi, så nystagmus er erhvervet.

Den primære årsag til medfødt nystagmus er visuel afsavn, og årsagerne til visuel afsavn i et spædbarn omfatter grå stær, oculoalbinism, grøn stær, nethinde afdelinger, Lebers amaurose, udviklingsmæssige abnormiteter i synsnerven, såsom en coloboma og achromatopsia, en tilstand, hvor spædbarnet kan ikke se farve.

Erhvervet nystagmus kan være forårsaget af demyelinisering af nervefibre, som forekommer i multipel sklerose, læsioner eller tumorer i det vestibulære eller visuelle veje, slagtilfælde i centralnervesystemet, og stofmisbrug, både rekreative såvel som en bivirkning af receptpligtig medicin såsom dem, der anvendes til behandling af anfald og depression. Andre årsager til erhvervet nystagmus er Arnold-Chiari misdannelser, vitaminmangel, syfilis, Wernickes encefalopati, Behcets syndrom og Menières sygdom.

Hvornår skal ringe til lægen

Da nystagmus kan være forårsaget af tumorer, slagtilfælde og traumer eller neurologisk lidelse, skal enhver form for nystagmus blive vurderet af en autoriseret læge. Den nystagmus kan være et tegn på et alvorligt problem. For eksempel en type tumor kaldet chiasmal gliom har tegn og symptomer, der ligner spasmus nutans.

Diagnose

Diagnosticering af nystagmus er primært lavet af patientens historie som rapporteret af en forælder, en alder af debut, og observation af eventuelle ledsagende tegn, såsom et hoved tur, tilt eller rysten, eller oscillopsi. Hvis det er muligt, er barnet eller barnets bedste synsstyrke bestemt. Hvis debut er akut, så normalt nystagmus er erhvervet.

Typen af ​​nystagmus kan præcist bestemmes ved øjenbevægelser optagelser, som kort retning, frekvens, nulpunkt, og amplituden af ​​nystagmus. For barnet med medfødt nystagmus, evoked potentiale respons (EVR) og elektroretinogrammet (ERG) give lægen objektive oplysninger om visuel potentiale, og magnetisk resonans imaging (MRI) kan afgøre, om og hvor en læsion er placeret. For spædbarn eller lille barn, kan nogle af disse tests udføres under bedøvelse.

Behandling

Behandlingen af ​​nystagmus, når etiologi bestemmes og behandles, omfatter optiske indretninger såsom kontaktlinser og briller, medicin og kirurgi.

For personer med nystagmus korrektion af brydningsfejl med briller eller kontaktlinser er det første skridt i behandling af tilstanden. For 85 procent af børn med nystagmus, en forestilling recept forbedrer synet betydeligt. For dem med medfødt nystagmus, kan prisme sættes i glas til at hjælpe placere øjet på sit nulpunkt eller til at hjælpe øjnene konvergerer. For nogle mennesker kontaktlinser er ordineret. Kontaktlinser bremse øjenbevægelser, og fordi den optiske midte af recepten altid er centreret på øjet med kontaktlinsen, vision forbedres. Svagsynede hjælpemidler såsom teleskoper hjælpe dem, hvis vision ikke fuldt ud kan korrigeres med briller og kontaktlinser alene. Tinting af briller eller solbriller kan nedsætte nystagmus af personer med albinisme. For patienten med oscillopsi kan formaling prisme i brillen flytte synsfeltet til et punkt for nedsat oscillopsi.

Medfødt nystagmus, når på grund af en visuel deprivation, sjældent forbedres ved kirurgi. Men når et hoved tilt eller hoved tur ledsager nystagmus, at kirurgi korrigere en muskel ubalance kan forbedre nystagmus og synsstyrke. Kirurgi på ekstraokulære muskler i øjet kan være nyttige, når barnets nulpunktet er ikke i den primære blik men placeret mindst 30 grader fra ligeud-vision. Når en tumor eller slagtilfælde har forårsaget en erhvervet nystagmus, så neurokirurgi, hvis angivet for den underliggende årsag, kan føre til løsning af nystagmus. Når der overvejes operation, skal risikoen for anæstesi også overvejes.

Hvis oscillopsi er en co-eksisterende symptom, kan derefter blive givet medicin til at reducere okulære svingninger. Vestibulær nystagmus kan behandles med diazepam eller skopolamin. Narkotika kaldet GABA agonister, såsom baclofen og carbamazepin, er nyttige i behandling af vippen nystagmus og PAN, hvis nystagmus erhverves og ikke medfødt. Baclofen kan ikke gives til børn.

Botox (Botulinum toxin) injektioner kan midlertidigt styre øjenbevægelser, men på grund af bivirkninger såsom dobbeltsyn og ptose eller hængende af øjenlåget, og fordi det ikke er en permanent løsning, er Botox ikke bruges ofte.

Hvis nystagmus skyldes lægemiddeltoksicitet, så reducere eller afbryde lægemidlet til sidst løser problemet.

Alternativ Behandling

Akupunktur og biofeedback og vision terapi har været en succes for nogle patienter.

Prognose

Medfødt nystagmus er normalt en godartet tilstand. Det er ikke helbredes, men dens symptomer kan mindskes med briller eller kontaktlinser. Det bedste korrigerede vision for de fleste personer med medfødt nystagmus er mellem 20/40 og 20/70, men korrektion til 20/20 er muligt for nogle. Nystagmus forbundet med spasmus nutans spontant før barnet når skolealderen.

Prognosen for en erhvervet nystagmus afhænger af dens årsag. Hvis tilstanden skyldes en bivirkning af et medikament, derefter aftagende eller ændre behandlingen lægemiddel til sidst løser nystagmus.

Forebyggelse

Generelt nystagmus ikke kan forhindres. Da årsagen til erhvervet nystagmus kan skyldes en co-eksisterende neurologisk tilstand, hurtig opmærksomhed på andre neurologiske tegn, der kan ledsage nystagmus, såsom svimmelhed, kan forhindre eller mindske sværhedsgraden af ​​nystagmus selv. Omhyggelig monitor dosis af disse lægemidler med nystagmus som en bivirkning kan forhindre tilstanden.

Forældrekontrol Bekymringer

Fordi nystagmus kan være forbundet med mange medicinske problemer, skal barnet med denne tilstand undergår en komplet okulær og neurologisk vurdering.

Børn med nystagmus er ikke klar over, at de kan have en visuel mangel og når de bliver ældre skal hjælpes med de begrænsninger, der nystagmus steder på dem. For eksempel kan kørsel være begrænset eller ikke tilladt. Visse erhverv, for hvilke god visuel korrektion er et krav kan være ikke er mulig. Skal gøres alt for at integrere barnet med nystagmus i en normal skole indstilling for at forberede barnet til voksenlivet, også selv om kosmetiske bekymringer instinktivt kan føre den forælder ønsker at beskytte barnet.

Støtte til familierne til dem med nystagmus kan findes gennem den amerikanske Nystagmus Network.

Vigtige vilkår

  • Akupunktur-baseret på den samme traditionelle kinesiske medicinske fundament som akupressur, akupunktur bruger sterile nåle indsat på specifikke punkter til behandling af visse betingelser eller lindre smerter.
  • Albinisme-en arvelig tilstand, der forårsager en mangel på pigment. Mennesker med albinisme har typisk lys hud, hvid eller lysegul hår, og lyseblå eller grå øjne.
  • Autosomal-Vedrørende enhver kromosom foruden X og Y kønskromosomer. Humane celler indeholder 22 par autosomer og et par kønskromosomer.
  • Kikkert-påvirker eller har at gøre med begge øjne.
  • Biofeedback-A uddannelse teknik, der gør det muligt for en person at få et element af kontrol over ufrivillige eller automatiske kropsfunktioner.
  • Coloboma-en misdannelse, hvor en del af øjet ikke danner helt.
  • Læsion-en afbrydelse af den normale struktur og funktion af et væv af en skade eller sygdom proces. Sår, sår, udslæt, og koger er alle læsioner.
  • Strabismus-A lidelse, hvor øjnene ikke peger i samme retning. Også kaldet skele.
  • X-bundet-A-genet bæres på X-kromosomet, en af ​​de to kønskromosomer.

Ressourcer

Bøger

Halmagyi, G. Michael, og Phillip D. Cremer. "Central øjenbevægelser lidelser." Kapitel 283 i Principles and Practice of Ophthalmology, 2. udg. Philadelphia: Saunders, 2000.

Wheeler, David T. "Nystagmus." I Current Ocular Therapy 5. Philadelphia: Saunders, 2000, s. 407.

Tidsskrifter

Hensil, Jennifer, og Andrew S. Gurwood. "Om Nystagmus." Optometri 71 (juli 2000): 439-48.

Hertle, Richard W. "Undersøgelse af Refractive behandling af patienter med Nystagmus." Kortlægning af Ophthalmology 45 (november-december 2000): 215-22.

Moster, Mark L. "Nystagmus." Oftalmologi klinikker i Nordamerika 14 (marts 2001): 205-15.

Websteder

American Nystagmus Network. Tilgængelig online på http://www.nystagmus.org/entry.html (adgang November 12, 2004).

Smith, Rodney J. "Løsning Diagnostic Puzzle af medfødte Nystagmus." Gennemgang af Optometri, juni 1999 Case Report. Tidligere tilgængelig online på http://www.revoptom.com/archive/issue/ro06f9.htm (adgang November 12, 2004).