Nyfødt Subgaleal Blødning

Nyfødt Subgaleal Blødning

Forældre er ofte overrasket, når deres barn er diagnosticeret med nyfødte subgaleal blødning.

Hvad er nyfødt Subgaleal Blødninger?

En diagnose af nyfødt subgaleal blødning typisk gives, når blødning i rummet mellem hovedbunden og kraniet. Betingelsen er oftest forbundet med et vakuum ekstraktion fødsel. Med andre ord, under cirka 10 procent af vaginale leverancer er en støvsuger eller foceps anvendes til at hjælpe trække barnet ud af fødselskanalen. Vakuum udsugningsanlæg bruges oftere end pincet, og kraften af ​​suge kan forårsage en subgaleal blødning eller hæmatom.

Risici

Mens risikoen for denne tilstand under en levering anses for sjældne, kan dens komplikationer være dødbringende. I nogle tilfælde kan en nyfødt subgaleal blødning være fejldiagnosticeret eller overset helt, så anerkendelse og hurtig diagnose er yderst vigtigt. En hæmatom af denne type kan medføre følgende:

  • Anæmi
  • Intrakraniel blødning
  • Åndenød
  • Kramper
  • Shock
  • Døden

Diagnose

Fordi en diagnose er typisk forbundet med en hævelse af kronen af ​​hovedet, kan anerkendelsen af ​​denne betingelse ikke forekomme i flere timer. Det kan være endnu så meget som to eller tre dage, indtil hævelsen er bemærket. Det er her meget af faren ligger hos patienter, der oplever hæmoragisk shock før et problem bemærkes.

Det anbefales, at hospitalerne kræver, at alle babyer leveret af vakuum ekstraktion vurderes for hoved størrelse og vitale tegn i den umiddelbare nyfødte periode.

Forebyggelse

Hvordan kan subgaleal blødning undgås? Der er flere trin, hospitalspersonale skal tage, når du bruger en støvsuger under en vaginal fødsel.

  • Ved anvendelse af vakuum emhætte, bør koppen skal anvendes i det korrekte sted på nyfødte hoved. Dette kaldes fleksionspunktet, og når det gøres korrekt, vil metoden bringe barnets hoved i moderens bækken på passende vinkel til levering. Selv om det kan være vanskeligt at finde den korrekte område af hovedet til at anvende sugekoppen, er det bydende nødvendigt, at læger gøre dette.
  • Producenterne af vakuum emhætte skulle have listet specifikke retningslinjer for den kraft og varighed af sug. Der bør også være et begrænset antal cup pop-offs. Det menes, at når en kop springer ud hovedbunden, kan dette forårsage blodkar til at rive, hvilket skaber en hæmatom.
  • Læger bør også overvåge brugen af ​​vakuum emhætte nøje erkendelse af, at fejl kan forekomme.
  • Hospital personale bør også overvåge barnet nøje i flere timer og endog dage, efter at et vakuum ekstraktion levering.

Behandling

Behandlingen af ​​en subgaleal hæmatom kan variere fra en nøje overvågning på pædiatrisk intensiv behandling. Nogle babyer kræver blodtransfusioner for at bevare deres omsætning. Dette er især vigtigt at forhindre barnet i at gå i chok. Pressure indpakning af hovedet er blevet anvendt i nogle tilfælde, men der er ingen konkret bevis for, at denne behandling vil arbejde. Pressure indpakning indebærer ofte at sætte en hætte til toppen af ​​hovedet og sætter det under hagen. Bør også overvåges en babys bilirubin niveauer, som gulsot ligesom der kan ske.

Konklusion

Traumet født, enten vaginalt eller ved kejsersnit, er veldokumenteret. Men skrøbelighed og delikate karakter af et spædbarn krop, herunder hans hoved væv, gør ham så meget mere sårbare over for skader, når der skal bruges uden kraft gennem vakuum ekstraktion. Risikoen øges, når vakuumekstraktor ikke er placeret korrekt på barnets hoved eller brug af vakuum forlænges.

I de fleste fødsler, vil lægerne ikke vide på forhånd, om der vil være en nødvendighed for brug af tang eller et vakuum. Vær sikker og diskutere alle disse muligheder og risici med din læge, mens du er gravid.

Hvis dit barn blev leveret af vakuum, så tal med din læge og sygeplejersker om dit barns efter levering pleje, herunder pleje af din baby, når du bringe ham hjem.