Nye internationale standarder for fødevaresikkerhed

Den Internationale Kommission Codex Alimentarius (Food Code), der arbejder med FN, der blev vedtaget nye krav til visse fødevarer s.

Nye internationale standarder for fødevaresikkerhed

Babymad og Melamin

Trods det faktum, at melamin anses toksisk, er det stadig godkendt til brug i fødevarer og endda babymad. På samme tid, meget forstand dets anvendelse er tvivlsom: den efterligner de højere koncentrationer af protein. For to år siden, Codex Alimentarius indstille den maksimalt tilladte sats for babymad - 1 mg / kg. Fra i dag af er satsen 0,15 mg / kg af den flydende blanding.

Datoer

Codex Alimentarius-Kommissionen har fremlagt nye krav til mængden af ​​aflatoksin i datoer - ikke mere end 10 mg / kg. Aflatoksin er en mikroskopisk svamp, der kan være indeholdt i tørrede frugter, nødder og kerner. For at beskytte dig selv, skal du følge holdbarhed regler: Disse produkter skal opbevares på et tørt og køligt sted.

Vandmeloner og meloner

Køb ikke forskårne meloner og vandmeloner. Den udsatte kødet af disse vidunderlige frugter er en stor grobund for farlige bakterier. De allerede skåret stykker bør kun opbevares i køleskab ved en temperatur på ikke højere end 4 grader.

Alt godt fra havet

Spredning af virussygdomme via fisk og skaldyr er et stort problem i Codex Alimentarius, så specielt er lagt vægt på østers og muslinger. Problemet er ikke i delikatesse selv, men i vandet, som kan være kontamineret, navnlig med hepatitis A og norovira. Disse vira ødelægges, når opvarmet. Fans af rå skaldyr bør tage højde for dette.