Ny udvikling af kræft Factor fundet

Lave niveauer af ilt i cellerne (hypoxi) kan være den vigtigste årsag til ukontrolleret tumorvækst i visse former for kræft.

Ny udvikling af kræft Factor fundet

En ny undersøgelse fra forskere fra University of Georgia er i strid med den fælles tro på, at genetiske mutationer er fuldt ansvarlige for væksten af kræftceller. Følgelig, hvis disse data er bekræftet af andre undersøgelser, kan de klassiske metoder til cancerbehandling ændre sig dramatisk.

De USresearchers analyserede prøver af RNA-transkription (syntesen af RNA ved anvendelse af DNA som en skabelon eller overførsel af genetisk information fra DNA til RNA) af syv forskellige typer af cancer (bryst, nyre, lever, lunge, ovarie, bugspytkirtel og mave) ved hjælp af en fælles database. De fandt ud af, at den langvarige mangel på ilt i cellerne kan være en afgørende faktor for tumorvækst. Undersøgelsen er offentliggjort i Journal of Molecular Cell Biology.

I deres tidligere undersøgelser, forskerne knyttet lavt indhold af ilt i cellerne med kræft udvikling, men det faktum, at denne faktor kan være den drivende kraft for tumorvækst blev klart for første gang. Ikke flere tvivl; høje kræfttilfælde i hele verden kan ikke forklares med tilfældige genetiske mutationer. Det er grunden til, forskerne forklare, moderne terapi ofte mislykkes: de fleste lægemidler forsøger at ødelægge mutation på det molekylære niveau, men kræft fortsætter med at udvikle.