Normale blodtryk hos børn

Normale blodtryk hos børn
Blodtryk Device

Fastsættelse af, hvad der normalt blodtryk hos børn er en smule mere kompliceret end for voksne.

Hvad betyder blodtryk Measure

Når en læge eller sygeplejerske tager et blodtryk læsning, er han eller hun få en måling af, hvor hårdt blod presser mod væggene i kroppens blodkar. En indikation af blodtrykket bliver forhøjet indikerer, at patienten er i fare for en række sundhedsspørgsmål.

Hvordan en blodtryk læsning er taget

En blodtryk læsning er taget ved hjælp af en manchet, der omslutter den øvre arm. Når blodtryksmåler pumpes op, passer stramt nok til at stoppe blodet i at strømme gennem en stor arterie i armen. Lægen eller sygeplejersken kan luften ud af manchetten gradvist, hvilket tillader blodet at strømme gennem arterien igen.

Et stetoskop bruges til at lytte til lydene, at hjertet gør på toppen af ​​hvert hjerteslag (det systoliske tryk) og trykket når den hviler i mellem (det diastoliske tryk). I et normalt blodtryk læsning for en voksen af ​​120/80, det øverste tal refererer til det systoliske tryk, og den nederste er en måling af det diastoliske tryk.

Serier af Normal blodtryk hos børn

Det er ikke et nummer, som anvendes til at bestemme de normale blodtryk hos børn. I stedet, hvad der betragtes som "normal" varierer afhængigt af barnets alder. For et spædbarn, et blodtryk læsning på mellem 70 og 90 for systolisk tryk betragtes som normalt. På det tidspunkt, et barn bliver en teenager, en normal blodtryk læsning ligger tæt op af en voksen.

Forhøjet blodtryk hos børn

Forhøjet blodtryk er ikke noget, som kun påvirker midaldrende voksne, der er overvægtige eller som ikke får nok motion. Cirka tre procent af børn har også højt blodtryk. Denne betingelse udgør ikke nogen symptomer, hvilket er hvorfor det er undertiden benævnt som "tavse dræber".

Højt blodtryk betyder, at hjertet skal arbejde hårdere for at give cellerne i kroppen med blodet, som de behøver for at fungere korrekt. Hvis en person har højt blodtryk i lang tid, arterierne bliver ramt, og hjernen og nyrerne kan ikke modtage niveauet af iltet blod, som de har brug for.

Et barn, der har forhøjet blodtryk bør overvåges nøje af en læge, da at have denne betingelse betyder, at patienten er i fare for en række sundhedsspørgsmål, herunder:

  • Hjerteanfald
  • Hjertesvigt
  • Nyresygdomme
  • Slag

Højt blodtryk hos børn defineres som at være over 95-percentil for børn i samme alder, køn og højde. For at se et blodtryk diagram for børn, kan du besøge National Heart Lung og Blood Institute hjemmeside. Det fås i PDF-format (Acrobat Reader for at kunne se).

Før en læge kan diagnosticere et tilfælde af forhøjet blodtryk i et barn, vil han eller hun nødt til at tage aflæsninger ved flere lejligheder. Der er mange grunde til, at et barns blodtryk kan være forhøjet ved en enkelt lejlighed, der ikke indikerer et problem med hypertension. Hvis blodtrykket forbliver forhøjet over et antal dage uger, så lægen kan komme med anbefalinger til behandling af denne tilstand.

Første gang tager lægen en læsning, kan det være høj, fordi barnet er nervøs. Derfor vil lægen tage flere af dem, og gennemsnittet ud af tallene for at få en idé om, hvad det normalt blodtryk læsning for barnet er. En anden mulighed er at udstyre barnet med en ambulant blodtryksmanchet, at han eller hun ville bære hele dagen. De indsamlede på denne måde data kan være mere præcis end at tage en behandling i lægens kontor.Endelig, hvis du har spørgsmål eller kommentarer til normale blodtryk hos børn, skal du kontakte dit barns børnelæge.