Nogle Gardenia Sygdomme og hvordan du retter dem

Nogle Gardenia Sygdomme og hvordan du retter dem
Gardenias er smukke buske. Men de er en smule kræsen at vokse og er modtagelige for flere sygdomme. Her er tre af de mest udbredte sygdomme og hvordan man styrer dem.

Root Rots

Rodråd er kendetegnet ved en del af rødderne rådner. Over jorden symptomer på dette problem omfatter blad gulfarvning, blad drop, og visnen. Dette kan forekomme i en længere periode, eller dit anlæg kan bare op og dø pludseligt. Symptomerne kan være til stede på én side af busk eller på begge sider af busk. Hvis du har mistanke rodbrand, er du nødt til at undersøge rødderne af din busk med det samme. Sunde rødder vil have hvide feeder rødder vej ud de større, brune rødder. Root rådner forårsage disse feeder rådner at være brun og råd eller mangler helt.

Årsag: En faktor, der tilskynder våde jordbundsforhold, herunder dårlig dræning over kunstvanding, eller en længere periode af regn. Plantning for dybt også spiller en rolle i problemet.

Kontrol: Den bedste måde at kontrollere rodråd er at forhindre dem. Sørg for, at rødderne af din busk er gode, inden de køber dem. Plant i et område med passende afløb. Hvis den ønskede plantning stedet dræner dårligt, oprette et højbed til forbedring dræning. Hvis en busk allerede er død fra rodbrand og du ønsker at erstatte det, er det bedst at vælge en rodbrand resistent plante og løse dræning problemer før genplantning.

Meldug

Nogle Gardenia Sygdomme og hvordan du retter dem
Erysiphe polygoni er den svamp, der forårsager meldug på gardeniaer. Denne svamp vokser på overfladen af ​​planten, sender kun deres særlige celler kaldet haustoria i plantecellerne at stjæle næringsstoffer og vand. Meldug omfatter en hvid til grålig partikelholdigt svampevækst, der kan opstå i pletter eller pletter på bladet eller en anden struktur. Svampen meste vokser på toppen af ​​bladene, men vil vokse på bunden af ​​dem også. Meldug er normalt et problem i sommeren og topper i sensommeren, når det er varmt og tørt. Det påvirker primært unge blade og skud, og symptomer på infektion omfatter deforme blade og knopper, blade gulning og blade drop.

Årsag: Dårlig luftcirkulation, varmt og tørt vejr

Kontrol: Korrekt plads planter til at give mulighed for luftcirkulation, beskære ud sygt væv, og rive op og ødelægge nedfaldne blade. Hvis der er behov et fungicid, anvendelse, når symptomer forekommer først til de mest succes med at udrydde sygdommen. Anbefalede fungicider omfatter myclobutanil, thiophanatmethyl, chlorothalonil, propiconazol, triforin, og havebrug olie med bagepulver.

Stem Canker

Nogle Gardenia Sygdomme og hvordan du retter dem


Joey Williamson (C) 2010 HGIC Clemson Extension

Cankers er mørke, ovale eller aflange stamceller læsioner, som kan være forsænket med en hævet kant. Med tiden kan fordærve udvikle sig til en galde. Cankers findes oftest på stilke af gardenias, men blade og rødder er også modtagelige. Det første symptom at blive bemærket er ofte visnen af ​​bladene på hele eller en del af planten. Blade på de berørte afdelinger bliver ofte en kedelig grøn, så gul og slip. Blomsterknopper falde uden åbning. Samlet forkrøbling af anlægget er fælles.

Årsag: Svampen, Phomopsis gardeniae, er årsagen til disse cankers. Det får adgang til gardenia gennem sår.

Kontrol: For det første forhindrer sår på gardeniaer, der vil give svampen at komme ind. For det andet, beskære ud inficerede grene, idet man desinficere beskæresakse mellem nedskæringer. Skyl i bunden af ​​anlægget for at reducere fugt på anlægget og for at undgå spredning af sporer. Hårdt ramt planter skal fjernes og destrueres. Må ikke genplante en gardenia på dette sted. Fungicider er ikke praktisk eller anbefalet.