Nøgenhed

Nøgenhed er paradoksalt-en kropslig tilstand, der ses som så banalt eller kendsgerning, at det sjældent er givet lidt konceptuel eller akademisk behandling, mens alle de, mens de fleste samfund udsætte det for intens regulering via skikke, tabuer, og love. Nøgenhed sædvanligvis forestillet som en "naturlig" state-da vi alle er født nøgne-og alligevel sin kraftfulde sociale og kulturelle regulering betyder, at det er alt andet end simpel eller naturlige.

Nøgenhed kan virke så ukompliceret som at behøver ingen definition; det er simpelthen den tilstand af at være uden tøj. Men det er alt for simpelt. Tidligere kunne ordet nøgen betyder kun iført en underbeklædning. I kunst, udtrykket "nøgen" omfatter næsten altid semiclad eller let draperede organer. Så også i visse jurisdiktioner, den erigerede penis er lovligt "nøgen", selv når dækket i en uigennemsigtig stof. Omvendt har nogle udækkede dele af kroppen-en albue, en næse, et håndled, en face-sandsynligvis ikke vil blive betragtet nøgen. Definitioner af nøgenhed, som er genstand for historisk og kulturel variation, er afhængige af antagelser om, hvad der tæller som tøj. Definition nøgenhed kan også være et ideologisk eller politisk spørgsmål. Er ornamentik, tatovering, fjer, skind, smykker, eller endda frisurer former for beklædning? Dette kan noget meget, som i den koloniale sammenhæng, hvor nøgenhed blev ofte set som et tegn på vildskab.

Nøgenhed Versus Beklædning

Nøgenhed og beklædning hjælp definerer hinanden. De kan fungere som "kerner" af menneskets "følelse af orden", som i følgende prøve liste over grundlæggende sense-making indsigelser i den vestlige tradition (Clark, s. 4):

Nøgenhed vs. Beklædning
Naturlig vs. Cultural
Uforanderlig vs. Udskiftelige
Usynlig vs. Synlig
Sandheden vs. Lies
Pure vs. Korrupte
Human Nature vs menneskelige samfund
Præ-, Ikke Anti-social vs. Social

Disse vilkår værdiansættes efter kontekst, sløret på deres kanter, og lejlighedsvis reversibel. Således har nøgenhed kunnet forestille som både en uanstændig tilstand behøver at være omfattet af "kultur" (beklædning) og en ren tilstand langt overlegen i forhold til den uanstændige kulturelle maskerade tøj. Den nøgenhed "Vilde", for eksempel, er blevet forestillet som dokumentation for deres ringere menneskelighed-men det har også været genstand for romanticization (den "naturlighed" af "ædle vilde").

Metaforisk Betydninger af Nøgenhed

I den vestlige tradition, nøgenhed kan stort set tiltrække både positive og negative metaforiske betydninger. Mario Perniola har hævdet, at disse modsatrettede betydninger opstår fra de forskellige metafysik ligger til grund for græske og den jødiske traditioner. I platoniske tradition, hævder han, var sandhed forstået som noget at blive afsløret. Nøgenhed derfor påløbne metaforiske betydninger af sandhed, autenticitet, og uskyld. Desuden i skulpturelle og atletisk praksis, den ideelle menneskelige figur var nøgen. I den jødiske tradition, men i hvilken Guddommen blev forestillet som herlig tilsløret, nøgenhed var mere tilbøjelige til at betyde nedbrydning, ydmygelse eller tab af personlighed. Det er vigtigt at understrege, at dette er en forenkling; der var intern kompleksitet inden for, og udveksling mellem de to systemer af mening. Under alle omstændigheder metaforiske betydninger og levede praksis ikke altid matche; var heller ikke idealiserede betydninger af nøgenhed åbne for alle typer af nøgne kroppe (fx dem af kvinder, ældre mænd eller slaver).

The Naked og Nude

Engelsk har to store vilkår for staten klæde: nøgenhed og nøgenhed. Nøgenhed er den ældre ord, der kommer fra den germanske sprogfamilie. Nude er af latinsk oprindelse, kommer ind i sproget i slutningen Middle engelsk. De oprindelige konnotationer af disse vilkår vedvarer-nøgenhed tendens til at foreslå en rå, naturlig tilstand, mens nøgenhed antyder en tilstand af klæde raffineret ved dyrkning i en æstetisk tilstand.

Inden kunst, har denne etymologiske nuance er udarbejdet i et fuldgyldigt æstetisk forskel mellem de nøgne og nøgen, en sondring mest berømt artikuleret af Kenneth Clark. Sætte simpelthen, Clarks opposition er dette: nøgenhed er "rå" menneskelige krop, den menneskelige krop uden tøj. Nøgenhed resultater når kunstneren arbejder på dette råmateriale. Således nøgen er ikke en genstand for kunst, men en form for kunst (s. 3). John Berger glosser det således: nøgenhed er et udgangspunkt, og nøgen er "en måde at se" (s. 53). Nøgenhed er ufuldkommen og individuelt; nøgen er ideel og universel. Nøgenhed er naturen; nøgenhed, kultur. Kunstnerens arbejde de-uddyber modellens nøgenhed, løfte den ind idealitet.

"Det er almindeligt antaget, at den nøgne menneskelige krop er i sig selv en genstand, hvorpå øjet dvæler med glæde, og som vi er glade for at se afbildet. Men enhver, der har frekventeret kunstskoler og set uformelig, ynkelige model, som de studerende er flittigt Tegningen vil vide, at dette er en illusion "(Clark, s. 3).

Konceptuelt beror forskellen på myten om en umedieret original kropslig state-som om der var i første omgang nogle rå "natur" uberørt af kulturen. Oppositionen afhænger også af underliggende værdidomme, der har gjort det politisk ubehagelig for nogle. Nogle feminister, for eksempel, har set meget at kritisere i Clarks nedvurdering af den nøgne som en ynkelig tilstand. Vi er, siger Clark, "forstyrret" af den naturlige ufuldkommenhed af den nøgne krop, og vi beundrer den klassiske ordning, der fjerner fejl, rynker, og tegn på organisk proces: "En masse af nøgne tal ikke bevæge os til empati, men . til desillusion og forfærdelse ønsker vi ikke at efterligne, vi ønsker at perfektionere "(s. 4). For mange feminister, sådan skamløs idealisme er ikke kun begrebsmæssigt uholdbar, det er politisk suspekt, da det nedgør den (traditionelt feminiseret) krop.

»[I] n vores Diogenes søgen efter fysisk skønhed, vores instinktive ønske er ikke at efterligne, men på perfekt. Det er en del af vores græske arv ... 'Art» [Aristoteles] siger: "fuldender hvad naturen ikke kan bringe til en finish' "(Clark, s. 9).

Det er klart, er at idealisere processer Clark beskriver ikke begrænset til klassisk kunst. De er rygraden i glamorizing tendenser moderne forbrugerkultur, som kritikere, såsom John Berger først påpeget. Moderne reklame favoriserer glattet, ungdommelige overflader, og den beskæftiger sine egne teknikker, herunder billedmanipulation, at sikre, at kropslige idealer ikke "forstyrres" os med tegn på ufuldkommenhed. Det er ikke svært at se hvorfor feminister har stort været mindre end begejstret for sondringen mellem de nøgne og nøgen, da de er kritiske over for det pres, sådan idealisering lægger på kvinder, især, og hævder, at utilfredshed med den "naturlige "krop er en væsentlig årsag til psykologisk og kulturel utilpashed.

Se også Nudisme.

Bibliografi

. Barcan, Ruth Nøgenhed: En kulturel Anatomi. Oxford: Berg, 2004.

-. "Kvindelige Eksponering og den protesterende Woman." Kulturvidenskab anmeldelse 8 nej. 2 (2002): 62-82.

Berger, John. Måder at se. London: BBC; Harmondsworth: Penguin, 1972. Udforsker den nøgne / nøgen forskel i kunst og reklame.

Clark, Kenneth nøgen:. A Study of Ideal Art. Harmondsworth: Penguin, 1956. Classic diskussion; kilde af nøgent / nøgen sondring.

Hollander, Anne. At se gennem tøj. Berkeley: University of California Press, 1993.

Miles, Margaret R. Carnal Knowing: Kvinde Nøgenhed og religiøs betydning i det kristne Vesten. Boston: Beacon Press, 1989.

Nead, Lynda The Female Nude:. Kunst, uanstændighed og seksualitet. London: Routledge, 1992. Feministisk tekst, der indeholder en udvidet kritik af den nøgne / nøgen forskel.

Perniola, Mario. "Mellem Beklædning og nøgenhed." Oversat af Roger Friedman. I fragmenter til en historie af den menneskelige krop. Part Two, pp. 236-265. Redigeret af Michel Feher, med Ramona Naddaff og Nadia Tazi. New York: Zone, 1989. Oversigt over nøgenhed i græske og jødiske traditioner.