No More Doms

DOMS er en forkortelse for forsinket start muskelømhed. Dette er det ubehag, der undertiden følger vores træning men normalt forsvinder efter 72 timer. Som ung fyr nyt at løfte Jeg plejede at tro, at hvis jeg havde de vedvarende effekter fra min tidligere træning havde jeg ikke høstet frugterne. Jeg var ikke at få større. Jeg var ikke bliver stærkere. Workout var sikkert bare en funktion af at gå gennem hastigheder.

Da de tidligere dage af løft jeg har fundet, at jeg nu værdsætter smertefri tilstand post-workout. Hvad har tilskrevet ændringen? Er min træning mindre gunstige end mine yngre dage, hvor jeg kunne knap rette mine albuer efter en biceps træning eller vred, hver gang jeg gik nedenunder efter en tung ben dag?

Absolut ikke. Faktisk min træning er bedre end de nogensinde har været. Og her er hvorfor.

1. Jeg lytter mere til min krop. Vi er designet og bygget til at opretholde en biologisk balance kaldes homøostase. Tænk på din kropstemperatur, din pH, din elektrolytbalancen etc og du vil se beviser på denne balance. Når vi træner, vi forsøger at forstyrre denne balance til at fremkalde en reaktion. Der er en grænse, vi kan flirte med, men ønsker ikke at overskride, hvor vi stadig kan udtrække fordele fra uddannelse. Jo mere i harmoni er vi med vores krop, vi vil lære, hvad denne tærskel er, hvor tæt vi kan nogle til det, og når at bakke ud. Ignorerer, hvad din krop forsøger at fortælle dig, vil resultere i konsekvenser at kompensere for denne afbrydelse. Jeg mener ikke for alle at nu tilbage vej ud i deres uddannelse, ikke gøre noget anstrengende eller med intensitet. Jeg siger, at hvis du oplever fysisk ubehag efter din træning, du måske ønsker vil ringe det ned et hak og se hvad der sker.

2. Jeg tager mere tid til at varme op. Som en ung fyr i gymnastiksalen en opvarmning bruge til at inddrage gør et par presser med nogen vægt på baren, sætte en dyvel over skuldrene for nogle trunk rotationer og et par flyes på tværs af brystet. Og det var, hvis jeg havde tid til at varme op! Hvis jeg blev hastet jeg gik lige i den første arbejdsdag sæt. Siden de tidlige dage vil jeg gøre en kort generel opvarmning på cyklen, efterfulgt af nogle tennisbolde ruller, en dynamisk opvarmning, ankel mobiliseringer, væg dias, varmeplader koteletter og ben gynger. Hvis alt er det godt jeg vil lette i mine første warm-up sæt. Hvis ikke så vil der være nogle mere opmærksom på, hvad områder har brug for det. Den første øvelse vi vil gøre kan indebære 2-4 sæt med mindre end at arbejde belastninger bygges op til de arbejdende sæt.

3. Jeg afbalancere min træning. Der er visse taster jeg forsøge at medtage i ethvert program I design. Jeg ønsker at inkludere jordbaserede, multi fælles øvelser, som er multi-plan. I stedet for blot at designe en traditionel split såsom en "bryst dag" eller en "ben dag" Jeg vil opdele træningen op som hofte eller knæ dominerende dage. Se forskellen? Den ene er bygget op omkring udøver den anden er bygget op omkring bevægelser. Hvilken en overførsler tættere til det virkelige liv og sport? For at tage det et skridt videre, jeg vil se for at sikre bevægelserne afbalanceret med hensyn til fly. Hvis en bevægelse er en lodret presse den næste vil være vandret til at balancere det ud. Forestil dig nu stress placeret på skulderen, hvis hver gang jeg gør en presserende bevægelse jeg trykker på kun et plan? Vi kommer til at se en masse overbelastning, belastningsskader og potentiel skade ned på linjen.

4. Jeg sørg for at gøre nogle ekstra arbejde. Mange af os har stramme hofter. Mange så godt have begrænset skulder mobilitet. Vores kerner er sædvanligvis stærkt i et plan, eller to, men svag i den tredje. Vores kufferter tendens til at være ganske god til at bøje, men ikke så godt at udvide. En dag om ugen vil jeg bruge en hel træning opfyldelsen af ​​hvert af disse tendenser. Det er overraskende, hvor stor kroppen føles efter en session fat alle disse fælles mangler.

Dette er blot en hurtig start på, hvad du kan gøre for at gøre din træning mindre belastende og faktisk udtrække gevinster før. Med hensyn til mine egne træningsprogrammer jeg så stærk i nogle af mine elevatorer som jeg nogensinde har været. Deadlifting £ 405 for reps plejede at have mig stiv og øm i flere dage. Ikke jeg er god til at gå den næste dag. Borte er de dage af ingen smerter ingen gevinst. I stedet tænke på det som ingen smerter al gevinst.

Har du en god weekend.

Chris
www.okanaganpeakperformance.com
250.212.2972