Niacinamid

Niacinamid


Vitamin B3 består af niacin og niacinamid, en vandopløselig forbindelse afledt af ammoniak. Fuldkorn, fisk, grønne grøntsager, kød, mælk og gær indeholder vitamin B3, hvilket er normalt i de samme fødevarer som andre B-vitaminer som folinsyre, riboflavin og thiamin.

Niacinamid er en mere vandopløselig variation af niacin, men de to har forskellige ernæringsmæssige fordele i kroppen. Mens niacin har vist sig at hjælpe med at reducere risikoen for hjertesygdomme, niacinamid med til at opbygge muskelstyrke, fælles mobilitet og udholdenhed, blandt andre sundhedsmæssige fordele.

Fordele ved niacinamid

De sunde virkninger af niacinamid omfatter:

 • Alzheimers og demens: The næringsstoffer har vist sig at afværge demens, hvoraf Alzheimers er en delmængde, og forhindre andre typer af mental svækkelse.
 • Gigt behandling: Forskere har kun lige begyndt at se på eventuelt inkorporere næringsstoffer i behandlinger for gigt, men de første resultater viser en gavnlig effekt.
 • Blood afbalancering: The næringsstof at hjælpe med at behandle hyperphosphatæmi, en tilstand, hvor blodet har høje niveauer af phosphater. Forskere studerer en mulig sammenhæng mellem niacinamid og reducerede fosfat i blodet. Niacinamid øger også virkningen af ​​medicin, der sænker blodtrykket.
 • Diabetes modstand: Forskere studerer niacinamid rolle i forebyggelse af diabetes, men det næringsstof at afværge behovet for insulin og forsinker indtræden af diabetes symptomer. Når det tages med insulin, næringsstof synes at reducere den nødvendige dosis af insulin. Men det næringsstof ikke kontrol glykæminiveauer niveauer, så bør ikke bruges som en erstatning for diabetes medicin.
 • DNA: Det næringsstof hjælper helbrede brudte DNA-strenge.
 • Hovedpine afbødning: Denne ydelse er hypotetisk i bedste; den teori, at niacinamid kan reducere hovedpine stammer fra næringsstof rolle i en generel forbedring centralnervesystemet funktion og opretholde liv neuroner.
 • Lever fordele: Den næringsstof hjælper med behandling af cirrose og andre sygdomme i leveren. Dette omfatter healing skader på leveren som følge af alkoholafhængighed.
 • Natural beroligende: The næringsstof har en beroligende virkning, og har været anvendt til behandling af tilbagetrækning fra sedativer.
 • Kramper: Indledende forskning indikerer næringsstof forøger anti-beslaglæggelse virkning af recepter som carbamazepin, diazepam og natriumvalproat.
 • Hudlidelser: Den næringsstof i mange hudcremer, kosmetik og hårprodukter, og synes at hjælpe med at reducere rynker, voksne acne og rosacea. Fordelene kommer fra topisk anvendelse af niacinamid, snarere end indtagelse. Forskerne er stadig studerer disse effekter.

Forsigtig

Der er en flip side til alle fordelene ved niacinamid. Nogle risici kan nævnes:

 • Laboratorieresultater viser det næringsstof interagerer med østrogen, progesteron og testosteron, men forskerne har endnu ikke afgøre, om nettoeffekten er positiv eller negativ.
 • Sikre doser til børn er endnu ikke fastlagt, og det næringsstof er endnu ikke anbefales til dem under 18 år.
 • Kan interagere med svampemidler behandlinger, men den præcise effekt er ved at blive undersøgt.
 • Kan øge risikoen for toksicitet, når det tages med vitamintilskud, der har potentiale til at forårsage leverskader.
 • Blodsukkeret hos diabetikere kan øges med overskydende doser af næringsstoffer.
 • Nogle mennesker udvikler allergi over for det næringsstof.
 • Anvendelse under graviditet og amning anbefales ikke, fordi der er stadig ikke nok data om sikkerhed og virkning.
 • Inden for de første to timer at indtage, kan det forårsage ansigt og hals til at skylle eller føler varme. Effekten aftager når kroppen bliver vant til det næringsstof. Et lignende mønster opstår med andre mulige bivirkninger, som hovedpine, halsbrand, kløe, kvalme, prikken og maveproblemer. Mindre sandsynligt bivirkninger, der går væk, når kroppen tilpasser omfatter problemer med synet, udslæt, hævelse, åndedrætsbesvær, uregelmæssig afføring og ændringer i urin mønstre.
 • Vitamintilskud er ikke reguleret af den amerikanske Food and Drug Administration, så der er ingen sikkerhed, om nogen formel hævder at have en vis mængde af en specifik næringsstof faktisk gør.

Spørg din læge

Når du er i tvivl, så spørg din læge om, om du har brug for at ændre dit indtag af vitamin B3 eller niacinamid. Anbefalet daglig tilførsel liste vitamin B3 eller niacin i stedet for niacinamid. Niacinamid er den anden af ​​de to komponenter, der udgør B3. Da antallet af ydelser og advarsler er nogenlunde lige, giver det mening at få den mest autoritative råd muligt inden du ændrer din kost eller vitamintilskud regime. Du må ikke brug for at foretage ændringer i din kost for at få fordelene ved niacinamid, da det ser ud i så mange forskellige fødevarer du sandsynligvis spiser allerede.