Nem naturlig måde at forebygge rynker

Selv hvis du begynder at motionere regelmæssigt efter 40, vil det stadig hjælpe slippe af rynker, som canadiske forskere har fundet. Fysisk træning strammer huden og gør det ser mere ungdommeligt.

Nem naturlig måde at forebygge rynker

Hvis du ønsker at se yngre, tage nogle sport. Regelmæssig motion styrker knogle sundhed, fremhæver taljen, og reducerer risikoen for mange farlige sygdomme. Ud over disse kendte faktorer, sport har en anden mulighed - at fjerne rynker effektivt, da forskere fra McMaster University i Ontario har etableret.

De indsamlede 29 frivillige i alderen 20-84 år, hvoraf halvdelen var beskæftiget med fitness tre gange om ugen, og den anden halvdel - en time om ugen. Ved udgangen af ​​forsøget blev alle bedt om at vise deres bagdel, da de er mindst tilbøjelige til at komme under indflydelse af sollys og må ikke ældes for hurtigt. Forskerne tog hudprøver fra balderne og gjorde biopsi for at kontrollere hornlaget - det øverste beskyttende hudlag, samt dermis nedenunder.

I de fleste mennesker, udtynding af hornlaget starter efter 40. Huden bliver saggy, sløv og udvikler alder rynker. Imidlertid har forsøg vist, at regelmæssig fysisk aktivitet bidrager til at opretholde tykkelsen af ​​stratum corneum og dermis nedenunder. Hud biopsi hos mænd over 40, der udøves regelmæssigt viste resultater svarende til dem, 20-årige. Selv dem over 65 viste en positiv effekt.