Naturlig IUI

Naturlig IUI
Naturlig IUI har hjulpet tusindvis af par undfange

Naturlig IUI kan være en god mulighed for par, der oplever fertilitetsproblemer.

Infertilitet

Af en eller anden grund, mange par kæmper med at forsøge at blive gravide. For nogle er der en mandlig fertilitet faktor, såsom lav motilitet, der forhindrer levedygtig sædcellerne i at nå et æg og befrugtende det. I andre tilfælde er en kvinde er i stand til at frembringe anvendelige æg eller har problemer i hendes livmoder, der forhindrer et æg i at binde og udvikling. Omkring 20 procent af tiden, fertilitetsproblemer er en kombination af både mandlige og kvindelige faktorer. De fleste læger vil overveje at behandle et par for infertilitet efter et års godt timet samleje undlader at producere en graviditet. Hvis en kvinde er over 35, dog kan hun ønsker at se sin læge efter seks måneder.

Reproduktiv Assistance

Heldigvis er der flere muligheder til rådighed for at hjælpe med frugtbarhed:

Fertilitetsmedicin

For kvinder, der har problemer med ægløsning, kan medicin som Clomid hjælpe. Disse fertilitetsmedicin stimulere æggestokkene og øge chancerne for, at en levedygtig æg vil blive produceret.

Reagensglasbefrugtning

IVF, da det er mere almindeligt kendt, kombinerer en kvindes æg med sæd i et laboratorium. De befrugtede æg overføres derefter tilbage til kvindernes livmoder.

Intrauterin Insemination

Tidligere kendt som kunstig befrugtning, intrauterin insemination (IUI) er en procedure, hvor sperm indsættes direkte ind i livmoderen. Kvinder er ofte givet fertilitet medicin til at stimulere ægløsning, hvilket øger chancerne for at blive gravid.

Naturlig IUI: en mindre invasiv Option

For nogle par kan naturlig IUI være en bedre og billigere måde at blive gravide. Med typisk IUI, er kvindernes ægløsning cyklus overvåges nøje. Hun er da givet medicin, undertiden i form af piller eller injektioner, der stimulerer ægløsning.

Mens dette øger sandsynligheden for at producere godt timet æg, det øger også chancerne for en flerbarnsfødsel da mere end ét æg kan frigives. For nogle kvinder, disse medikamenter forårsage en masse uønskede bivirkninger.

En anden potentiel ulempe IUI er omkostningerne. De fleste forsikringsselskaber dækker ikke udgifter til fertilitetsbehandling, som nemt kan løbe ind i tusindvis af dollars for blot et forsøg. Hver ekstra form for bistand, fra fertilitet medicin til ultralyd overvågning, koster mere out-of-pocket penge.

Naturlig IUI er en billigere og mindre invasiv procedure, der kan arbejde for mange par. Med denne procedure, en kvinde naturligvis ægløsning på hendes egen, uden bistand udefra. Når ægløsning sker, sperm injiceres i livmoderen ved hjælp af en lille sprøjte. Sæden vil så forhåbentlig rejse op i æggelederne og møde ægget, der forårsager befrugtning.

Naturlige IUI Faktorer

Naturlig IUI er ikke en mulighed for alle par. Hvis kvinden ikke ægløsning regelmæssigt eller har andre fertilitetsproblemer, er det sandsynligvis ikke vil arbejde. Det er dog en god mulighed for par, der har mandlige faktor fertilitetsproblemer, der forhindrer sædcellerne i at nå et æg. Mænd, der lider af impotens, visse kræftformer, og kirurgi til de mandlige kønsorganer kan have gavn af naturlige IUI. Det er imidlertid vigtigt, at manden er i stand til at producere levedygtige og sunde sædceller, eller at den er blevet tidligere krænges.

Fra et medicinsk synspunkt, naturlige IUI ligner gravid fra samleje da der ikke er medikamenter, der anvendes, og kvinden ægløsning naturligt. Den eneste forskel er, at sæden er placeret direkte i livmoderen, forkorte afstanden det behov for at rejse.

Naturlig IUI fungerer bedst, når den kvindelige har regelmæssige, pålidelige ægløsning cyklusser. Da de fleste kvinder ægløsning to uger efter den første dag i deres periode, og et æg er rentabelt for omkring 24 timer, kan IUI være timet til omkring dag 13-15 i cyklus. Brug over-the-counter ægløsning prædiktorer og sporing basale kropstemperatur bidrager til at øge sandsynligheden for korrekt timing IUI med ægløsning. Nogle fertilitetsklinikker kan også udføre ultralyd til at overvåge, når et æg er ved at blive frigivet.

Omkostninger og fordele

Da der er meget mindre overvågning og medicin, der bruges, kan par kun bruger omkring $ 300 på en naturlig IUI cyklus. Dette gør det et attraktivt valg for par, der kan påberåbe sig den kvindelige har regelmæssig ægløsning. Kvinder, der ønsker at undgå bivirkninger af fertilitet medicin og ikke ønsker at øge deres chancer for at have en flerbarnsfødsel kan også finde dette en attraktiv mulighed.

For par med ingen kendt årsag til infertilitet, naturlig IUI er et godt første skridt i forsøget på at blive gravide. Hvis de første par cyklusser ikke virker, kan medicin og ekstra ægløsning overvågning tilføjes for at øge chancerne for at blive gravid. Hvis det mislykkes, kan andre behandlingsmuligheder som IVF være en rimelig næste trin.