Myg Foretrækker Kvinder

Myg vælger deres ofre ved lugt og sammensætning af blodet. De Entomologer fra University of California i Davis har studeret den måde, det sker.

Myg Foretrækker Kvinder

Forskerne har analyseret enzymerne i lugt af mennesker, samt høns og duer, som myg er også glade for at bide. Forsøget viste, at insekter blev tiltrukket nonanal aldehyd (det tilhører duftende stoffer).

Efter at have studeret reaktionen hos de olfaktoriske receptorer på 1300 myg til dette stof, har forskerne fundet, at nonanal aktiverer mere end halvdelen af ​​dem. De fandt også, at myg blev tiltrukket til den øgede koncentration af steroider eller kolesterol på overfladen af ​​huden. Det er derfor de "kærlighed" mennesker, der er overvægtige og har hjerte-kar-sygdomme.

Af den måde, myg foretrækker at bide kvinder - især blondiner eller gravid. Den nøjagtige årsag til dette er stadig uklar. Måske, kroppen af ​​disse mennesker producerer nogle syre, der tiltrækker insekter. Desuden er myg tiltrukket af mennesker med forøgede niveauer af kønshormoner (testosteron eller østrogen).