Musik og Brain

En undersøgelse foretaget af amerikanske gerontologists, har vist, at musik uddannelse er i stand til at opretholde den skarphed i sindet, indtil den senile alder.

Musik og Brain

Den PLoS ONE videnskabelige tidsskrift skriver om undersøgelsen. Forskerne har fundet, at gå i for musik i lang tid skaber en række alternative forbindelser i hjernen, som er i stand til at kompensere for overtrædelse af kognitive evner hos ældre alder.

Eksperterne har inviteret et par snesevis af frivillige i alderen 63-80 år til at deltage i undersøgelsen. De blev inddelt i tre grupper: nej musikalsk uddannelse; et år til ni års studier på en musikskole; ti og mere end ti års musik uddannelse. Repræsentanterne for de "musikgrupper" begyndte at spille musikinstrumenter i en alder af 10. Mere end 50 procent af dem spillede klaver, 25 procent spillede fløjte eller klarinet. De andre behandlet strygere, slagtøj og blæseinstrumenter. Derudover er alle deltagerne i undersøgelsen havde samme generelle uddannelsesniveau.

Forskerne bad deltagerne om at gå gennem flere psykologiske og intelligens test. Resultaterne viste, at deltagere, der havde fuldstændig musikundervisning, viste bedre resultater, hvis til at sammenligne med dem, der aldrig har lært at spille musikinstrumenter. Derudover næsten 50 procent af musikalsk uddannede frivillige fortsatte med at udføre musik i løbet af forsøget, men det viste sig, at deres resultater var bedre end af dem, der havde stoppet deres uddannelse et par år før.

Således har forskerne konkluderet, at varigheden af ​​læring musik er vigtigere end det faktum, at spille musikinstrumenter i sine ældre år, da PLoS ONE tidsskrift antyder.