Multigrain vs. Whole Grain: Hvad er forskellen?

I supermarkedet gangene der er et væld af kornprodukter, der siger "multigrain" eller "fuldkorn" på pakkerne. Hvad mener at etiketterne egentlig? Er en type bedre end den anden? Hvordan kan se forskel? Er det endnu virkelig noget?

Hvad er Multigrain?

Multigrain produkter er fremstillet af raffineret korn. Når korn gå gennem raffinering mister de næsten alle af kimen og klid (hvor de fleste af de ernæringsmæssige værdier er), og står tilbage med det meste endosperm. Endosperm er mindst nærende del af korn. Multigrain produkter har også ting som frugtfarve føjet til dem for at gøre dem til at ligne de er lavet af fuldkorn.

Hvad er fuldkorn?

Fuldkorn betyder, at alle af kornet fra klid til endospermen til kim anvendes i det fremstillede proces. Klid og kim er hvor de fleste af de næringsstoffer opholde sig i hele korn. Mutligrain produkter mister disse sundeste dele af korn under deres raffinering.

Der er et par fødevarer, der er altid gode kilder til fuldkorn. Følgende liste er nogle fødevarer, der er garanteret at være fuldkorn.

  • Brune ris
  • Bulgar hvede
  • Havregrød
  • Popcorn
  • Quinoa

Forskellen

Ingredienser er opført i proportional rækkefølge, så de ingredienser, der er mest anvendt vises først. Kig efter ordet "hele" som i hele hvede eller fuldkorn. Helt bort fra de vildledende ord som "sten-jord" eller endda "100% hvede", der ofte er på multigrain etiketter.

Ernæringsmæssige Forskelle

Multigrain produkter gå igennem en raffinering proces, strimler det meste af den ernæringsmæssige værdi af kornet. Omvendt er fuldkornsprodukter ikke sætte igennem raffineret så de indeholder alle de næringsstoffer og vitaminer, som naturen bestemt. Af den måde, forekommer det logisk, at producenterne bare kunne tilføje tilbage de gode ting, der er strippet under raffinering og alle ville være lige. Det er ikke tilfældet. Selvom forskerne ikke kan forklare, hvorfor det er en kendsgerning, at naturlige fuldkorn giver sund ernæring, som ikke kan gentages i fremstillingsindustrien.

Hvilket er bedre?

For at få de sundeste fordele og få din kvote på tre hele korn portioner per dag, skal du vælge fuldkorn i multigrain. Der er ingen måde at vide, hvad en bestemt producent betyder, når de siger "multigrain". De kan hævde, at noget er multigrain når det rent faktisk er for det meste lavet af ekstremt raffineret hvidt mel med måske en lille mængde af nogle fuldkorn.

Alle har brug for sunde fuldkorn i deres kost. De nuværende kosten guidleines siger, at vi har brug for tre portioner dagligt af fuldkorn. Det betyder, at mindst halvdelen af ​​kornet, du spiser, bør være fuldkorn for at gøre dit daglige korn mål. Hvad er den nemmeste måde at vide, at du spiser fuldkorn? Kig efter de hele korn Råd stempel, som betyder, at dit produkt faktisk blev foretaget med virkelig sund fuldkorn og ikke "multigrain".