Min barn har ADHD og kan ikke gå på vågeblus

Min barn har ADHD og kan ikke gå på vågeblus

Hvis du er blandt de mange forældre siger, "Mit barn har ADHD og kan ikke falde i søvn," du måske ønsker at udforske en mulig sammenhæng mellem ADHD og søvnforstyrrelser.

Hvad er ADHD?

Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD) er en udbredt adfærdsbetinget typisk diagnosticeres i barndommen, som ofte fortsætter ind i voksenalderen. Ifølge Center for Disease Control og Forebyggelse (CDC), der er tre typer:

 1. Overvejende uopmærksom type (tidligere ADD), kendetegnet ved desorganisering, glemsomhed og distraktion
 2. Overvejende hyperaktiv-impulsiv type karakteriseret ved impulsivitet, nervøsitet og rastløshed
 3. Kombineret type har symptomer på begge typer

Hvis du er fortrolig med søvnforstyrrelser og søvn, kan du se nogle ligheder mellem symptomerne på ADHD og symptomer på søvnløshed og søvnmangel. Er der en sammenhæng mellem ADHD og søvnforstyrrelser?

Min barn har ADHD og kan ikke gå på vågeblus

"Mit barn har ADHD og kan ikke gå på vågeblus," er en fælles klage, og der kan være god grund til, at et barn med denne lidelse kan have svært ved at falde i søvn, og svært ved opholder sig i søvn. WebMD aktier indsigt i en eventuel sammenhæng mellem søvnforstyrrelser og ADHD ved at citere en undersøgelse, der viste søvn relaterede problemer hos børn med sygdommen:

 • Søvnbesvær
 • Træt, når man vågner
 • Mareridt
 • Svært at vågne op
 • Udtalt træthed om dagen

Desuden blev børn med ADHD rapporteret at have søvnforstyrrelser som uro i benene og søvnapnø.

Søvnapnø og snorken

Søvnapnø er en vejrtrækning lidelse, der gør den sovende stopper vejrtrækning i intervaller hele natten. Når søvnapnø er til stede, søvn kvalitet mindskes betydeligt, hvilket kan føre til overdreven træthed i dagtimerne, og den manglende evne til at holde fokus.

Mens snorken er mindre alvorlige end søvnapnø er, kan tilstanden føre til dårlig søvnkvalitet. I nogle tilfælde kan forstyrrelser føre til symptomer på ADHD. En undersøgelse viste, at børn, der snorker var næsten dobbelt så tilbøjelige til at have ADHD end deres ikke-snorken kammerater var.

Uro i benene

Når en person har restless leg syndrom (RLS), gennemsøgning fornemmelser i arme og ben fører til den overvældende trang til at bevæge. Den søvnforstyrrelser har forgreninger, der er meget lig ADHD:

 • Moodiness
 • Uopmærksomhed
 • Søvnighed i dagtimerne
 • Hyperaktivitet

Kronisk Søvn og ADHD

Nogle af symptomerne på ADHD kan opstå fra kronisk søvnmangel og unormal rapid eye movement (REM) søvn. Den amerikanske Academy of Sleep Medicine udforsker søvnproblemer og ADHD. En undersøgelse offentliggjort i tidsskriftet SLEEP fandt børn med sygdommen sov færre timer og oplevede mindre REM end deres ikke-ADHD-kammerater.

Mens søvnmangel er ikke nødvendigvis en årsag til ADHD, kan det gøre symptomerne på lidelsen værre. Ifølge National Sleep Foundation, søvnmangel manifesterer anderledes hos børn end den gør hos voksne. Børn kan blive hyperaktive, når de er frataget hvile. Søvnmangel kan forveksles med ADHD hos børn.

Forbedre søvn For at mindske ADHD symptomer

Kom en god nats søvn er godt for din generelle sundhed, men det kan være svært at få nok hvile, når en lidelse (uanset søvn relateret eller ej) er til stede. ADHD er neurobiologiske, hvilket gør det et omfattende problem, der kan påvirke forskellige aspekter af dit barns liv, herunder evnen til at få tilstrækkelig hvile.

Manglen på hvile kan forværre symptomerne på ADHD, og ​​tager skridt til at forbedre søvn kan afhjælpe nogle af symptomerne. Blue-blokerende briller udviklet af forskere ved John Carroll University har vist sig at mindske symptomerne på ADHD. Glassene sparke døgnrytme i gear ved at blokere blå stråler, der forhindrer strømmen af ​​søvn hormon, melatonin.

Det første skridt er at tale med en læge om eventuelle bekymringer om søvnforstyrrelser og ADHD. Din læge kan anbefale en sove undersøgelse for at afgøre, om en søvnforstyrrelse er til stede. I nogle tilfælde kan løse problemet mindske symptomerne på ADHD, hvilket igen kan føre til en bedre nattesøvn.