Milkweed

Milkweed
Asclepias curavassica (Scarlet milkweed)

Milkweed er en af ​​de øverste planter til sommerfugl haver. Det er nemt at dyrke, ofte reseeds sig i haven, og bjørne farvestrålende blomster om sommeren.

Scarlet Milkweed

Milkweed

Der er snesevis af milkweed arter hjemmehørende i forskellige regioner af landet, men det milkweed oftest plantet af gartnere er en fantastisk tropiske arter kaldes scarlet milkweed eller bloodflower. Kendt botanisk som Asclepias curavassica, har multi-farvet rød, gul og orange blomster i toppen af ​​slanke, mørke-farvet tre-fods stilke. Udover deres farverige blomster, er milkweeds kendt for deres usædvanlige silkebløde frø, der flyder væk på vinden i efteråret. Den vokser som en staude på steder, hvor vintertemperaturer holde sig over 15 grader, men det er let at dyrke det som en årlig i koldere klimaer.

I landskabet

Scarlet milkweed er stjernernes i en hytte haven indstilling, blandet med andre stauder, eller på bagsiden af ​​en plantning af mindre enårige. De leafstalks har en noget klodset udseende, så det ser bedst med andre planter omkring det, der vil fylde rummet i forgrunden, i stedet vokser det af sig selv ud i det fri, hvor hele planten er synlig. I varme klimaer vil selve frøene og er nyttig i wildflower beplantninger.

Plantning og Etablering

Scarlet milkweed er nemt dyrkes fra frø. Soen indendørs i lejligheder på potteblanding omkring seks til otte uger før den gennemsnitlige dato for sidste frost i dit område og plante den ud i en solrig placering, når vejret bliver varmere.

Milkweed er tolerant over for dårlige jorder, så længe dræning er god, og har moderat vandbehov. Skadedyr og sygdomme er sjældent et problem med denne eller nogen af ​​de milkweeds, der er heller ikke meget i vejen for vedligeholdelse, der er nødvendig. I klimaer uden hårdt frost, skarlagen milkweed forbliver stedsegrønne i vinter, men ellers bladstilke vil dø og kan skæres til jorden, så planten til at overvintre i rødderne. I koldt vejr, hvor det dyrkes som en årlig, skal du blot trække hele planten og starte den igen fra frø det følgende forår.

Milkweed

Silky Deep Red milkweed

Scarlet Milkweed Kultivarer

De grundlæggende arter er helt fantastisk, men flere sorter af skarlagen milkweed er blevet udviklet, der varierer mulighederne for farve.

  • Silky Guld er en ren gul sort.
  • Silky Deep Red har dybt mættet rød-orange blomster.
  • Apollo Orange har pastel orange og gule blomster.

Andre Milkweed Sorter af note

Der er milkweeds indfødte til næsten hvert hjørne af Nordamerika. Ud over at være mere kold hårdfør end den tropiske scarlet milkweed, mange af dem har fremragende ornamentale egenskaber af deres egne. Følgende er alle egnede som en del af wildflower blandinger eller til anvendelse i en flerårig grænse.

Milkweed

Swamp milkweed

  • Asclepias incarnata, også kendt som sump milkweed, har store klynger af lilla-lyserøde blomster og meget frodige løv. Den vokser op til tre meter høj og er et godt valg til våde steder, selvom det vokser også godt i andre områder med gennemsnitlig have vand.
  • Asclepias tuberosa, almindeligvis kaldet butterfly ukrudt, er ganske ligner skarlagen milkweed undtagen blomsterne er helt orange. Den vokser omkring to meter høj og er et godt valg for de tørre vestlige stater.
  • Asclepias syriaca, også kendt som fælles milkweed, har spændende globus-formet lys lilla blomster og store ovale blade. Den vokser op til fem meter høj og er et godt valg for de fugtige østlige stater.

En gave til Butterflies

Milkweed er nummer et fødekilde for larver der bliver til monark sommerfugle, der lægger deres æg på planten så godt. Du er tilbøjelige til at se gule og sorte larver på planterne i sensommeren, men modstå trangen til at plukke dem ud - de er larvestadiet af monark sommerfugl.