Milfoil, Yarrow

Milfoil, Yarrow

Yarrow (Achillea spp.), Også kendt som milfoil, er en af de nemmeste og mest givende vilde blomster til at vokse. Det er en hård, lang levetid staude, der blomstrer igen og igen i hele vækstsæsonen.

Yarrow Basics

Yarrow har lysegrønne løv omkring seks inches høj, der ligner bittesmå fern fronds. Planterne spredes ved korte underjordiske udløbere og under ideelle betingelser, det vil vokse i kontinuerlig tæppe over et stort område. Yarrow er hårdføre i USDA zoner 3-9.

Milfoil, Yarrow

Den tre-til fire-tommer blomster er formet som en flad kuppel og stige 1-2 meter over løvet på grønne stængler. De grundlæggende art har hvide blomster om mange mere farverige sorter er blevet udviklet.

Voksende krav

Milfoil trives i fuld sol, men delvis skygge er også acceptabelt, og har beskedne fugt og næringsstoffer krav. Rich muldjord og regelmæssig vanding vil producere frodige vækst selvom røllike vokser i næsten al slags jord, så længe det er rimeligt veldrænet. Det er yderst tørke tolerant selvom det kan dø tilbage til sine rødder, hvis vand tilbageholdes for længe.

Landskabspleje Applications

Yarrow 's sprede natur gør den velegnet som bunddække. Dette er især tilfældet med den grundlæggende hvide sort; de hybride sorter ikke spredes så kraftigt og har en mere opret vækst vane.

Milfoil, Yarrow

Yarrow er endda blevet brugt som en græs alternativ, da bladene har en meget ensartet udseende, accepterer slåning, og er temmelig tolerant af mund trafik.

Yarrow er nyttig i wildflower beplantninger, i flerårig grænse, sommerhus haver og som kant langs veje. Det er en af ​​de bedste art til at tiltrække sommerfugle.

Voksende milfoil

Milfoil er nem at dyrke fra frø i sin endelige plet i landskabet eller i lejligheder af pottemuld. Frøet er lille og kræver lys for at spire, så det er bedst at sprede det på overfladen af ​​jorden og blot trykke det på plads i stedet for at dække den.

Det kan købes i GroundCover lejligheder eller i individuelle potter. Plant propper otte inches fra hinanden til brug som bunddække eller placere større potter prøver 18 inches fra hinanden i blomsterbed. Yarrow er en alment tilgængelig plante i hele landet, i både frø pakker og pottede form.

Pleje og vedligeholdelse

Yarrow er næsten immun over for skadedyr og sygdomme og kræver forbavsende lidt pleje samlet. De blomsterstilke kan klippes til bunden, da blomsterne visne og bladene kan skæres til inden for et par inches af jorden i det sene efterår at rydde de døde blade. Store patches kan klippes flere gange om året for at holde dem ser frisk og ensartet.

Harvest

Yarrow blomster kan høstes, ligesom de åbner for en langvarig snitblomst. Brug den grundlæggende hvide blomstrende røllike til medicinsk brug, snarere end temmelig farverige sorter. Bladene bruges i urtete og for en række medicinske formål selvom dets bedst at høste dem tidligt i vækstsæsonen, når de er frodige og grøn til disse formål.

Skæring blomster og blade er altid bedst at undgå at skade planten. Blade kan anvendes friske på en efter behov eller tørret og opbevaret til tidspunkter, hvor de friskeste materiale er ikke tilgængelig.

Populære sorter

De forskellige ornamentale sorter af røllike hovedsagelig forskellige i blomst farve. Alle sorter nedenfor er hårdføre i USDA zoner 3-9.

Milfoil, Yarrow

»Strawberry Seduction '

  • 'Red Velvet' har cerise-farvede blomster.
  • »Strawberry Seduction 'har røde blomster plettet med gul.
  • »Terra Cotta" har opblomstringer multi-farvede, der starter ud fersken-farvede og fade til en brændt orange.
  • »Heidi 'har lyserøde blomster.
  • 'Moonshine' bears blomster i en bleg gul farve.

Ligesom en pålidelig ven

Yarrow er en af ​​de mest pålidelige stauder. Når du har en patch, kan du holde dividere det og transplantere det til andre nøgne områder af haven. De knuste blade har en lækker duft og er kendt for at besidde en række medicinske egenskaber som at arbejde som en skrap og medvirken blodpropper.