Mikronæringsstoffer: Hvad de er, og hvorfor de er Essential

Mikronæringsstoffer er forskellige fra makronæringsstoffer (som kulhydrater, proteiner og fedt), fordi de er kun nødvendige i meget små mængder. Ikke desto mindre er mikronæringsstoffer er afgørende for et godt helbred, og mangel på mikronæringsstoffer kan forårsage alvorlige sundhedsproblemer. Mikronæringsstoffer omfatter sådanne kosten mineraler som zink og jod, og de er nødvendige for den sunde funktion af alle kroppens systemer, fra knoglevækst til hjernens funktion.

Hvilke mikronæringsstoffer er og deres rolle i dit helbred

Mikronæringsstoffer er hvad der almindeligvis omtales som "vitaminer og mineraler." Mikronæringsstoffer indbefatter sådanne mineraler som fluorid, selen, natrium, iod, kobber og zink. De omfatter også vitaminer, såsom vitamin C, A, D, E og K, såvel som B-kompleks vitaminer.

Som nævnt, mikronæringsstoffer er forskellige fra den makronæringsstoffer protein, kulhydrat og fedt, og mikronæringsstoffer kaldes "mikro" -nutrients fordi din krop har brug for kun meget små mængder af dem for at overleve. Men hvis din krop ikke får de små mængder mikronæringsstoffer, den har brug for, kan alvorlige helbredsproblemer medføre.

Mikronæringsstoffer er afgørende for et velfungerende alle kroppens systemer. Natrium, for eksempel, er ansvarlig for at opretholde den rette væskebalance i kroppen; det hjælper væsker passere gennem cellevægge og hjælper med at regulere passende pH-niveauer i blodet. Her er nogle af de måder, som andre mikronæringsstoffer hjælper vedligeholde din kroppens systemer:

  • Mangan fremmer knogledannelse og energiproduktion, og hjælper din krop metabolisere makronæringsstoffer, protein, kulhydrat og fedt.
  • Magnesium hjælper dit hjerte bevare sin normale rytme. Det hjælper din krop omdanne glucose (blodsukker) til energi, og det er nødvendigt for metaboliseringen af ​​mikronæringsstoffer calcium og vitamin C.
  • Jern hjælper din krop producere røde blodlegemer og lymfocytter.
  • Jod hjælper din skjoldbruskkirtel udvikle sig og fungere. Det hjælper din krop til at nedbryde fedt, og fremmer energiproduktion og vækst.
  • Chloride hjælper med at regulere vand og elektrolytter i dine celler, samt bidrage til at opretholde passende cellulære pH.

Får nok vitaminer og mineraler i din kost

Får nok mikronæringsstoffer i din kost er ikke svært. Spis en varieret kost, herunder masser af nødder, fuldkorn og grønne bladgrøntsager. Spis masser af farverige frugter og grøntsager, som rød kirsebær, røde druer, gule bananer og orange gulerødder. Jo mere farverigt din kost, jo bedre.

Det er nemt at inkludere mere frugt og grøntsager i din kost. Spis frugtsalater til dessert i stedet for slik. Forbered dine egne hjemmelavede supper og salater, og omfatter to eller flere vegetabilske side retter med hvert måltid.

Fælles mangel på mikronæringsstoffer Disorders

Mikronæringsstoffer mangel kan føre til nogle alvorlige sundhedsproblemer. Verdenssundhedsorganisationen mener, at mangel på mikronæringsstoffer udgør en enorm trussel mod sundheden for verdens befolkning. Nogle almindelige mangel på mikronæringsstoffer omfatter jodmangel, vitamin A-mangel og jernmangel.

Jodmangel er verdens førende årsag til hjerneskade. Jodmangel under graviditeten kan føre til dødfødsel, abort og irreversibel mental retardering. Heldigvis er det let forhindres ved anvendelse af salt tilsat jod.

Vitamin A-mangel er en førende årsag til blindhed hos børn; gravide kan det forårsage natteblindhed og øger mødredødelighed.

Jernmangel er den mest almindelige mangel i verden, og den eneste fremherskende i de udviklede lande. Over 30% af verdens befolkning lider af jernmangel anæmi.

Indtage den rette mængde af mikronæringsstoffer for at sikre optimal sundhed og forebygge mangelsygdomme lidelser!